Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Μπράβο μαέστρο, μπράβο ΣΟΝΤ, μπράβο Ιωάννα, μπράβο ακροατήριο!

Δεν ήταν μόνο εξαιρετική η εορταστική συναυλία που πραγματοποιήθηκε από την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Τρικάλων, χθες το βράδυ, Σάββατο 29 Δεκεμβρίου,  στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων. Εξαιρετικό ήταν και το κοινό που την παρακολούθησε, στην κατάμεστη αίθουσα «Δημήτρης Καβράκος» που την φιλοξένησε. Για την ακρίβεια, καρφίτσα δεν έπεφτε και υπήρχαν κάποιοι όρθιοι – τουλάχιστον στο ξεκίνημα της συναυλίας – στο πίσω μέρος της αίθουσας. 

Αν και πολλά μικρά παιδιά παρακολούθησαν την συναυλία, δεν δημιουργήθηκε κανένα απολύτως πρόβλημα όχλησης. Ούτε κινητά τηλέφωνα χτύπησαν… πλην ενός στις πρώτες σειρές! Ευτυχώς κατά την διάρκεια του χειροκροτήματος, μεταξύ της εκτέλεσης των μουσικών κομματιών – όταν μαέστρος και μέλη ορχήστρας υποκλίνονταν στο κοινό – προκαλώντας και σκορπώντας ταυτόχρονα, γενναιόδωρα, το χαμόγελο που μαέστρου, στις πρώτες σειρές απ΄όπου ακούστηκε ο ήχος της κλήσης στο κινητό τηλέφωνο, αλλά και γενικότερα σε όλη την αίθουσα.

Ο μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Τρικάλων, Δημήτρης Κτιστάκης, την διεύθυνση της οποίας έχει στα χέρια του από την ίδρυσή της,  διεύθυνε ένα πραγματικά αξιόλογο πρόγραμμα, στο οποίο επίσης εκτελώντας το αξιόλογα, ανταποκρίθηκε η Ορχήστρα. Κάλλιστα θα μπορούσαμε να σημειώσουμε, ότι από όλες τις συναυλίες που έχουμε παρακολουθήσει της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Τρικάλων, από την ίδρυσή της, η χθεσινή ήταν η πιο καλά εκτελεσμένη, που έδινε ένα πραγματικά, επιπέδου αρμονικό αποτέλεσμα. 

Ο μαέστρος της, ευδιάθετος και φιλικός, με τα μάτια ενθάρρυνε τα παιδιά διευθύνοντας την ορχήστρα, λάμποντας ολόκληρος και χαρούμενος σαν παιδί, γύριζε στην κατάμεστη αίθουσα μετά από κάθε κομμάτι που εκτελούνταν και  έδειχνε καμαρωτός τα παιδιά της ορχήστρας, δίνοντάς τους αρκετές φορές κατά την διάρκεια της συναυλίας, το πρόσταγμα, να σηκωθούν όλοι όρθιοι και να υποκλιθούν στο πολυπληθές κοινό! 

Την συναυλία παρακολούθησαν πρόσωπα από την δημοτική αρχή καθώς και πολιτικά πρόσωπα του Ν. Τρικάλων, εκτός από τον Δήμαρχο Τρικκαίων, κ. Δημήτρη Παπαστεργίου,  ο οποίος την παρακολούθησε με τα παιδιά του στα πίσω καθίσματα και όχι στην πρώτη σειρά, όπως συνηθίζεται από το πρωτόκολλο. 

Το πρόγραμμα αποτελούνταν από έργα διαφόρων εποχών, Χριστουγεννιάτικου, κλασικού και σύγχρονου  ρεπερτορίου,  με σολίστ την Ιωάννα Τσιλιμίγκα στο  τραγούδι. 

Μεταξύ άλλων, ακούστηκαν: από το ντιβερτιμέντο (ζωηρή και εύθυμη σύνθεση)  του Φραντς Γιόζεφ Χάυντν, τους Αναγεννησιακούς χορούς του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ και το σάουντρακ της σειράς «Game of Thrones» του συνθέτη Ραμίν Ντζαγουάντι , μέχρι το πιο αναγνωρισμένο ανά την υφήλιο Χριστουγεννιάτικο τραγούδι « Άγια Νύχτα» του Φραντς Γκρούμπερ  και το «Αλληλούια» του Λέοναρντ  Κοέν.
Δυστυχώς, στο τελευταίο μουσικό κομμάτι της συναυλίας, ερμηνευμένο από την Ιωάννα Τσιλιμίγκα,  το  ευρέως γνωστό Χριστουγεννιάτικο τραγούδι «Μamacita donde esta Santa Claus» (Μανουλίτσα που είναι ο Άγιος Βασίλης), δεν λειτούργησε σωστά η μικροφωνική εγκατάσταση, ως εκ τούτου, η ορχήστρα κάλυπτε την φωνή της σολίστας. 

Μετά το τέλος της συναυλίας, το κοινό «φώναξε» με το παρατεταμένο χειροκρότημά του τον μαέστρο στη σκηνή και εκείνος διευθύνοντας την Ορχήστρα, χάρισε στο ακροατήριο δυο «μπιζ». Ένα έργο εκτελεσμένο από την ορχήστρα και το Αλληλούια ερμηνευμένο εξαιρετικά από την σοπράνο, Ιωάννα Τσιλιμίγκα.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Τρικάλων και Δήμου Τρικκαίων.

Εκείνο που σχολιάζουμε ως trikalanews.gr – γιατί δεν είναι συνηθισμένο, αφού σπανιότατα βλέπουμε να μην γίνεται οχλαγωγία σε εκδηλώσεις στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων, είναι: Μπράβο Ακροατήριο! 

Και φυσικά. Μπράβο Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Τρικάλων! Μπράβο μαέστρο Δημήτρη Κτιστάκη! Μπράβο Ιωάννα Τσιλιμίγκα!

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή