Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Να βλέπεις με τα μάτια της ψυχής σου»

Εκδήλωση στο Δ' Δημοτικό Παιδικό Σταθμό (Καμινάδων)

Μια πρωτότυπη εκδήλωση δράση πραγματοποιήθηκε στο Δ' Δημοτικό Παιδικό Σταθμό (Καμινάδων). Προσκεκλημένος ήταν ο δικηγόρος Αυγουλάς Βαγγέλης, επικεφαλής της Νεολαίας Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών και εκπρόσωπος στην Ελλάδα της Διεθνούς Οργάνωσης VIEWS για νέους με προβλήματα όρασης, ενώ συνεργάστηκε και ο Σύλλογος Τριτέκνων.

Τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού βάδισαν τη δική τους “εικονική διαδρομή”, ένα μοναδικό ταξίδι σε σκοτεινή πόλη. Βασισμένα στην αφή μετακινήθηκαν χωρίς να χάσουν τον προσανατολισμό τους. Περπάτησαν στον κόσμο χωρίς εικόνες, αλλά πλούτισαν από αμέτρητα συναισθήματα και κατανόησαν το θέμα της τυφλότητας.

«Νιώσε, βίωσε, ψηλάφισε, άκουσε, μύρισε, άγγιξε και δες με άλλα μάτια». Ο κ. Αυγουλάς έπαιξε παιχνίδια με τα παιδιά και εξήγησε οτι οι τυφλοί είναι συνηθισμένοι άνθρωποι, ζουν μια φυσιλογική ζωή, σπουδάζουν, εργάζονται, χορεύουν και πολλοί έχουν επιτυχημένη οικογενειακή ζωή. Ορισμένοι μάλιστα είναι εξαιρετικά προικισμένα άτομα και διαπρέπουν στις εικαστικές τέχνες. Τους έδωσε επίσης να αγγίξουν και τα ανάγλυφα βιβλία τους.  

Η πόλη όμως όπως εξήγησε στα παιδιά συχνά δεν είναι φιλική γι' αυτούς είναι απροσπέλαστη με πολλά εμπόδια.

Η προϊσταμένη του Σταθμού Σινάνη Σύλβια ευχαρίστησε τον κ. Αυγουλά για το όμορφο ταξίδι στο έρεβος, όπου τα παιδιά βίωσαν τη ζωή στην πόλη για ένα τυφλό χωρίς φόβο. Τόνισε οτι εκτίμησε πιο πολύ από ποτέ όλους εκείνους που ζουν στο σκοτάδι, αλλά έχουν το φως μέσα τους. Η αναπηρία είναι ένα κομμάτι της ανθρώπινης φύσης. Αν δεν υπάρχει αλληλοβοήθεια δεν μιλάμε για ανθρώπινη οργανωμένη κοινωνία.

Οι τυφλοί δεν υστερούν σε κάτι έναντι άλλων ανθρώπων έχουν αφήσει ελεύθερες τις αισθήσεις τους ζουν στο σκοτάδι σκορπώντας απλόχερα το φως της ψυχής τους.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή