Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου Υγείας Πύλης

Στη φάση της υλοποίησης μπαίνει το έργο που αφορά την αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου Υγείας Πύλης,  καθώς μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και ανάδειξη αναδόχου, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, έδωσε την έγκριση για υπογραφή σύμβασης κατασκευής για το εν λόγω έργο.

 Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 475.000 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο πλαίσιο ενός συγκροτημένου σχεδίου ενίσχυσης των δομών δημόσιας υγείας χρηματοδοτεί τις απαραίτητες εργασίες για την αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου Υγείας Πύλης. Πρόκειται για ένα έργο ουσίας με μεγάλη χρησιμότητα για την περιοχή. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις το βασικό και αναγκαίο αγαθό της δημόσιας υγείας και παλεύουμε καθημερινά προκειμένου να αναβαθμίσουμε το σύστημα δημόσιας υγείας στη Θεσσαλία. Οι άνθρωποι της υπαίθρου και των ορεινών περιοχών έχουν δικαίωμα στη ζωή και δικαιούνται υψηλής ποιότητας παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας».

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΟΥ

Αντικείμενο του έργου είναι η αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου Υγείας Πύλης Τρικάλων με σκοπό τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στο κτίριο του Κέντρου Υγείας Πύλης (επιφανείας 1.100 τ.μ. περίπου). Η αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων αφορά κυρίως στο εσωτερικό του κτιρίου και ειδικότερα στην επίλυση των προβλημάτων της υγρασίας, των εκτεταμένων φθορών των δαπέδων και της ομαλής λειτουργίας των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων με σκοπό την κατά το δυνατόν βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ασθενών και των εργαζομένων με την δημιουργία καταλλήλου μικροκλίματος.

Με την υλοποίηση του έργου, εξασφαλίζεται η σύγχρονη και ασφαλής λειτουργία του Κέντρου Υγείας Πύλης, το οποίο αποτελεί τον σημαντικότερο πόλο παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στο Δήμο Πύλης και στην ευρύτερη περιοχή, με εξυπηρέτηση πολιτών που διαμένουν και σε ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές, αλλά και επισκεπτών όποτε απαιτηθεί.  

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή