Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αναβαθμίζεται αισθητικά και λειτουργικά το κέντρο των Σοφάδων

Το έργο της «Ανάπλασης του Κέντρου Σοφάδων» προωθεί η Δημοτική Αρχή με στόχο την αισθητική και λειτουργική αναβάθμισή του.

Οι παρεμβάσεις θα συζητηθούν με τους κατοίκους της πόλης των Σοφάδων το επόμενο διάστημα σε δημόσιο διάλογο, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου αλλά και με κάθε πρόσφορο τρόπο.

Μετά την ολοκλήρωση του δημόσιου διαλόγου, το έργο θα εγκριθεί από την Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου, και μετέπειτα από το Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου στο αμέσως γρήγορα να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο που θα είναι η υποβολή της σχετικής πρότασης στο ΠΕΠ Θεσσαλίας και στον άξονα «Προστασία του περιβάλλοντος – Μετάβαση σε μια οικονομία φιλική στο περιβάλλον» ύψους 1.200.000 ευρώ.

Η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με το Τμήμα Προγραμματισμού και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου προετοιμάζουν σχετική μελέτη, η οποία θα περιλαμβάνει:
1. Την πλήρη ανακατασκευή των πεζοδρομίων της οδού Κιερίου από την οδό Παπάγου στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης μέχρι την Πυροσβεστική, την επέκταση του ποδηλατοδρόμου, και τον ηλεκτροφωτισμό.
2. Την αισθητική αναβάθμιση της Κιερίου (από Πλαστήρα μέχρι Παπάγου), καθώς και του τμήματος της οδού Πλαστήρα (από Κιερίου μέχρι Παλαμά).
3. Την επανακατασκευή του πεζοδρόμου 28ης Οκτωβρίου από την οδό Κιερίου μέχρι Αγ. Γεωργίου,
4. Τη μερική ανάπλαση του υπολοίπου τμήματος της οδού Κιερίου από Πλαστήρα μέχρι την γέφυρα, με την επέκταση του υπάρχοντος ποδηλατοδρόμου, την διαπλάτυνση των γωνιών των πεζοδρομίων με κατασκευή ραμπών ΑΜΚ,την αποκατάσταση των φθορών των πεζοδρομίων, ρείθρων και ποδηλατοδρόμου, την ανάπλαση του πεζοδρομίου του σχολείου μέχρι την πεζογέφυρα και την αντικατάσταση και ενίσχυση του πρασίνου (δέντρων και θάμνων).
5. Την Ανακατασκευή δύο παιδικών χαρών (πλησίον της Πυροσβεστικής και της Γέφυρας).

 

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή