Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αναβολή στην δίκη και παραμονή στην φυλακή

Απορρίφθηκε η ένσταση κατά της απόφασης προφυλάκισης των 2 Ελλήνων στρατιωτικών
 
Σε πολιτικό «θρίλερ» με απρόβλεπτες επιπτώσεις, εξελίσσεται η υπόθεση των 2 Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν στον Έβρο και κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Εκτός από την αναβολή της σημερινής δίκης, αποφασίστηκε και η απόρριψη της ένστασης που υπέβαλαν οι δικηγόροι για αποφυλάκισή τους και μεταφορά τους  από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας στο Ελληνικό Προξενείο στην Αδριανούπολη.

Οι συνήγοροι των 2 Ελλήνων προφυλακισθέντων, βγαίνοντας από το δικαστήριο δήλωσαν ότι «δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα η εκδίκαση της έφεσης, η οποία αναμένεται να εκδικαστεί από αύριο και έως το τέλος της εβδομάδας».

Εντωμεταξύ δεν φαίνεται να υπάρχει διαφοροποίηση ως προς το κατηγορητήριο εναντίον των 2 αξιωματικών και το οποίο συνίσταται στην παράνομη είσοδο σε στρατιωτική περιοχή. Ωστόσο οι Τούρκοι για κάποιον λόγο ακολουθούν τακτική καθυστερήσεων με στόχο να εκμεταλλευτούν την κατάσταση στο έπακρο.

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε το πρώτο επισκεπτήριο από τις οικογένειές τους.

«Η Τουρκία οφείλει να εφαρμόζει τα προβλεπόμενα από το Διεθνές Δίκαιο και να μην εξελίξει μια καθημερινή διαδικασία σε μεγάλο νομικό και πολιτικό πρόβλημα», δήλωσε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

«Η αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης των 2 Ελλήνων στρατιωτικών είναι αρνητική εξέλιξη για τους ίδιους τους στρατιωτικούς και όχι μόνο», αναφέρει σε δήλωσή του ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης» Ανδρέας Λοβέρδος και προσθέτει «Οι επόμενες ημέρες θα δείξουν εάν πρόκειται για διαδικαστικές παρενέργειες ενός μεθοριακού επεισοδίου ή για κάτι σοβαρότερο από την πλευρά της Τουρκίας, που προκαλεί συστηματικά, το οποίο απευχόμαστε. Η Ελληνική κυβέρνηση οφείλει να επιδείξει τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή και διπλωματική ικανότητα. Δεν είναι δυνατόν να καθησυχάζει τα πολιτικά κόμματα και τον ελληνικό λαό, όταν οι Τούρκοι καθημερινά αναδεικνύεται πως χειρίζονται την υπόθεση αποκλειστικά  και μόνο για τις δικές τους σκοπιμότητες».

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή