Νομαρχιακά Νέα

Ανάδοχος η …αναμενόμενη

Δημοπρατήθηκε στην Περιφέρεια Λάρισας, το έργο της κατασκευής του οδικού τμήματος από παράκαμψη Πύλης έως Παλαιομονάστηρο.

23 May 2017

Δημοπρατήθηκε στην Περιφέρεια Λάρισας, το έργο της κατασκευής του οδικού τμήματος από παράκαμψη Πύλης έως Παλαιομονάστηρο.

Η κατασκευαστική εταιρεία «Κόκκινος ΑΤΕΕ» αναδείχθηκε σήμερα η Ανάδοχος για το έργο της κατασκευής του οδικού τμήματος από παράκαμψη Πύλης έως Παλαιομονάστηρο.

Η ανάδοχος εταιρεία που έχει βάλει την «σφραγίδα» της σε έργα του Νομού Τρικάλων και θεωρούνταν το φαβορί για να αναλάβει και αυτό, έδωσε προσφορά έκπτωσης 60,05% για το έργο που εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Θεσσαλίας 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 18 εκ. ευρώ (εργολαβία: 16,8 εκ. ευρώ, απαλλοτριώσεις: 700.000  ευρώ, ΟΚΩ 500.000 ευρώ). Η διάρκεια αποπεράτωσης του έργου είναι 30 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.
Αντικείμενο της εργολαβίας αποτελεί η κατασκευή τμήματος της Ε.Ο. Τρικάλων – Άρτας και συγκεκριμένα την παράκαμψη Πύλης – Παλαιομονάστηρου με μήκος 4,5 χλμ. 

Πρόκειται για την κατασκευή οδού μήκους αρτηρίας περίπου 4,5χλμ με προκατασκευασμένο αμφίπλευρο αξονικό στηθαίο σκυροδέματος τύπου New Jersey για τον διαχωρισμό των κινήσεων της κύριας αρτηρίας, παράπλευρου δικτύου μήκους 1,2χλμ (δεξιά και αριστερά της αρτηρίας), αγροτικού δικτύου μήκους 4,25χλμ και 2 ισόπεδων κόμβων.

Στο τμήμα της κύριας αρτηρίας, εφαρμόζεται διατομή με 1 λωρίδα κυκλοφορίας πλάτους 3,75m ανά κατεύθυνση με κατάλληλη προσαρμογή στην υφιστάμενη κατάσταση από την αρχή και για 100m περίπου. Στο τμήμα από Ι/Κ Πύλης μέχρι το πέρας της αρτηρίας θα εφαρμοστεί διατομή με 2 λωρίδες κυκλοφορίας πλάτους 3,5 μέτρα ανά κατεύθυνση και συνολικό πλάτος οδοστρώματος 17 μέτρων.

Η νότια παράπλευρη οδός, η αριστερή παράπλευρη οδός καθώς και ο κλάδος προς Πύλη θα έχει διατομή με μία 1 λωρίδα κυκλοφορίας πλάτους 3 μέτρα ανά κατεύθυνση, ενώ στην αγροτική οδό θα εφαρμοστεί διατομή με συνολικού πλάτους οδοστρώματος 7 μέτρων.

Στο εντός του οικισμού τμήμα και πιο συγκεκριμένα από την αρχή του έργου έως και την γέφυρα προς Άγιο Βησσαρίωνα προς την πλευρά του Πορταϊκού προβλέπεται πεζοδρόμιο πλάτους 1,75μέτρων και κατασκευή λιθόκτιστου τοιχίου ύψους 1 μέτρου πάνω από την επιφάνεια του πεζοδρομίου. Στην νότια παράπλευρη οδό, προβλέπεται η κατασκευή πεζοδρομίου πλάτους 1,5 μέτρου, ποδηλατοδρόμου πλάτους 2,35 μέτρων  μεταξύ της αρτηρίας και της παράπλευρης οδού ενώ θα κατασκευαστεί πεζοδρόμιο πλάτους 1,5μέτρων προς την πλευρά της Πύλης.  Τέλος, προβλέπεται η τοποθέτηση οριζόντιας και κατακόρυφης μόνιμης σήμανσης, η εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού τύπου LED και η φύτευση θάμνων και δέντρων σύμφωνα με τους Περιβαλλοντικούς Όρους

Με την κατασκευή του υπόψη έργου επιτυγχάνεται:

α) Αποσύνδεση της λειτουργίας του έργου από τις τοπικές παραγωγικές δραστηριότητες και τις σχετικές κινήσεις αφού οι εν λόγω μετακινήσεις θα εξυπηρετούνται από παράπλευρους οδούς. Μ’ αυτόν τον τρόπο βελτιώνεται η λειτουργικότητα και αυξάνεται η οδική ασφάλεια της οδού καθώς κινείται εκτός της γεωργικής γης της περιοχής.

β) Παράκαμψη των οικισμών Πύλης και Παλαιομονάστηρου με αποτέλεσμα την κυκλοφοριακή αποφόρτιση τόσο της παλιάς Ε.Ο. αλλά και των οικισμών.

γ)   Μείωση των χρονοαποστάσεων που συνεπάγεται μείωση του κόστους μεταφοράς με αποτέλεσμα την ανάπτυξη υφιστάμενων και νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων παραγωγικών τομέων.

Το έργο ολοκληρώνει λειτουργικά  το ήδη κατασκευασμένο από το ΕΣΠΑ 2007-2013, τμήμα από Γέφυρα Καραβοπόρου έως Λυγαριά.

admins
Author: admins

Διαβάστε επίσης


«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Τα νέα της πόλης

«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Το φροντιστήριο Βιολογίας «Εξέλιξη» στα Τρίκαλα ξεκινά εγγραφές για τη θερινή προετοιμασία της νέας χρονιάς. Εξειδίκευση, ολιγομελή τμήματα και σταθερές επιτυχίες στις Πανελλαδικές.

Read More

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το trikalanews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ζήσε τη επόμενη περιπέτειά σου ... στον Παρνασσό!
Ακουστικά βαρηκοΐας Βάγια Κουκουράβα


Αυγά-βόμβες στη Θεσσαλία: Βρέθηκαν «αιώνιες χημικές ουσίες» στη Μαγνησία
Μαγνησία Πρωτοσέλιδα

Αυγά-βόμβες στη Θεσσαλία: Βρέθηκαν «αιώνιες χημικές ουσίες» στη Μαγνησία

Ανησυχία για τη δημόσια υγεία μετά από μελέτη που αποκάλυψε «αιώνιες χημικές ουσίες» και φυτοφάρμακα σε αυγά στη Θεσσαλία, με δείγματα και από τη Μαγνησία.

Read More


Δήμος Τρικκαίων: Συνάντηση με Κυρανάκη για τα εκδοτήρια της Hellenic Train
Τα νέα της πόλης Διαβάστε επίσης

Δήμος Τρικκαίων: Συνάντηση με Κυρανάκη για τα εκδοτήρια της Hellenic Train

Ο Δήμος Τρικκαίων με τον Τάκη Παζαΐτη συμμετείχε στη συνάντηση των 9 Δήμων με τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη για τα εκδοτήρια της Hellenic Train.

Read More


Θεοδοσιάδης «Περιμένω περισσότερα από τους μικρούς»
Αθλητικα

Θεοδοσιάδης «Περιμένω περισσότερα από τους μικρούς»

Ικανοποιημένος από τους έμπειρους αλλά αυστηρός με τους νεαρούς, ο Νίκος Θεοδοσιάδης μίλησε μετά το φιλικό ΑΟ Τρίκαλα – Μύκονος.

Read More


Περιφέρεια Θεσσαλίας – Συνάντηση Κουρέτα με πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου
Λάρισα

Περιφέρεια Θεσσαλίας – Συνάντηση Κουρέτα με πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενισχύει τη συνεργασία με το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο. Ο Δημήτρης Κουρέτας συναντήθηκε με τον Νίκο Λαρυγγάκη στη Λάρισα για προώθηση επενδύσεων και δεσμών με την ομογένεια.

Read More


ΑΟ Τρίκαλα – Μύκονος 1-1 στη Σωτήρα
Αθλητικα

ΑΟ Τρίκαλα – Μύκονος 1-1 στη Σωτήρα

Μοιρασιά στη Σωτήρα ανάμεσα σε ΑΟ Τρίκαλα και Μύκονο με σκορ 1-1. Ο Μέτσε άνοιξε το σκορ με πέναλτι, ενώ ο Νιπόλλι ισοφάρισε στο 82’.

Read More


Πιερία τροχαίο δυστύχημα: Νεκρό 9χρονο κορίτσι στην Επαρχιακή Οδό Κατερίνης Δίου
Ελλάδα

Πιερία τροχαίο δυστύχημα: Νεκρό 9χρονο κορίτσι στην Επαρχιακή Οδό Κατερίνης Δίου

Τροχαίο δυστύχημα στην Πιερία στοίχισε τη ζωή σε 9χρονο κορίτσι. Η μητέρα και η 11χρονη κόρη της τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Κατερίνης.

Read More


Τρίκαλα: Παντρεύτηκαν ο Βασίλης Γιαννούλης και η Βικτώρια Μπαντή
Τα νέα της πόλης Πρωτοσέλιδα

Τρίκαλα: Παντρεύτηκαν ο Βασίλης Γιαννούλης και η Βικτώρια Μπαντή

Με συγκίνηση τελέστηκε στα Τρίκαλα ο γάμος του Βασίλη Γιαννούλη, πρώην φυσικοθεραπευτή του ΑΟ Τρίκαλα, με τη Βικτώρια Μπαντή παρουσία συγγενών και φίλων.

Read More


Από 1η Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Πύλης
Υπολοιποι Δημοι

Από 1η Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Πύλης

Από τη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου λειτουργούν οι Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Πύλης σε Γόμφους, Πηγή, Πύλη και Φήκη, με ωράριο 07:00–16:00.

Read More


Ξεκίνησαν οι εργασίες απομάκρυνσης βράχων στον Άγιο Νικόλαο Καστρακίου
Υπολοιποι Δημοι

Ξεκίνησαν οι εργασίες απομάκρυνσης βράχων στον Άγιο Νικόλαο Καστρακίου

Μετά το φαινόμενο Daniel ξεκίνησαν οι εργασίες απομάκρυνσης βράχων στον Άγιο Νικόλαο Καστρακίου, υπό την επίβλεψη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Τρικάλων.

Read More

Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.