Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ανάδοχος η …αναμενόμενη

Δημοπρατήθηκε στην Περιφέρεια Λάρισας, το έργο της κατασκευής του οδικού τμήματος από παράκαμψη Πύλης έως Παλαιομονάστηρο.

Η κατασκευαστική εταιρεία «Κόκκινος ΑΤΕΕ» αναδείχθηκε σήμερα η Ανάδοχος για το έργο της κατασκευής του οδικού τμήματος από παράκαμψη Πύλης έως Παλαιομονάστηρο.

Η ανάδοχος εταιρεία που έχει βάλει την «σφραγίδα» της σε έργα του Νομού Τρικάλων και θεωρούνταν το φαβορί για να αναλάβει και αυτό, έδωσε προσφορά έκπτωσης 60,05% για το έργο που εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Θεσσαλίας 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 18 εκ. ευρώ (εργολαβία: 16,8 εκ. ευρώ, απαλλοτριώσεις: 700.000  ευρώ, ΟΚΩ 500.000 ευρώ). Η διάρκεια αποπεράτωσης του έργου είναι 30 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.
Αντικείμενο της εργολαβίας αποτελεί η κατασκευή τμήματος της Ε.Ο. Τρικάλων – Άρτας και συγκεκριμένα την παράκαμψη Πύλης – Παλαιομονάστηρου με μήκος 4,5 χλμ. 

Πρόκειται για την κατασκευή οδού μήκους αρτηρίας περίπου 4,5χλμ με προκατασκευασμένο αμφίπλευρο αξονικό στηθαίο σκυροδέματος τύπου New Jersey για τον διαχωρισμό των κινήσεων της κύριας αρτηρίας, παράπλευρου δικτύου μήκους 1,2χλμ (δεξιά και αριστερά της αρτηρίας), αγροτικού δικτύου μήκους 4,25χλμ και 2 ισόπεδων κόμβων.

Στο τμήμα της κύριας αρτηρίας, εφαρμόζεται διατομή με 1 λωρίδα κυκλοφορίας πλάτους 3,75m ανά κατεύθυνση με κατάλληλη προσαρμογή στην υφιστάμενη κατάσταση από την αρχή και για 100m περίπου. Στο τμήμα από Ι/Κ Πύλης μέχρι το πέρας της αρτηρίας θα εφαρμοστεί διατομή με 2 λωρίδες κυκλοφορίας πλάτους 3,5 μέτρα ανά κατεύθυνση και συνολικό πλάτος οδοστρώματος 17 μέτρων.

Η νότια παράπλευρη οδός, η αριστερή παράπλευρη οδός καθώς και ο κλάδος προς Πύλη θα έχει διατομή με μία 1 λωρίδα κυκλοφορίας πλάτους 3 μέτρα ανά κατεύθυνση, ενώ στην αγροτική οδό θα εφαρμοστεί διατομή με συνολικού πλάτους οδοστρώματος 7 μέτρων.

Στο εντός του οικισμού τμήμα και πιο συγκεκριμένα από την αρχή του έργου έως και την γέφυρα προς Άγιο Βησσαρίωνα προς την πλευρά του Πορταϊκού προβλέπεται πεζοδρόμιο πλάτους 1,75μέτρων και κατασκευή λιθόκτιστου τοιχίου ύψους 1 μέτρου πάνω από την επιφάνεια του πεζοδρομίου. Στην νότια παράπλευρη οδό, προβλέπεται η κατασκευή πεζοδρομίου πλάτους 1,5 μέτρου, ποδηλατοδρόμου πλάτους 2,35 μέτρων  μεταξύ της αρτηρίας και της παράπλευρης οδού ενώ θα κατασκευαστεί πεζοδρόμιο πλάτους 1,5μέτρων προς την πλευρά της Πύλης.  Τέλος, προβλέπεται η τοποθέτηση οριζόντιας και κατακόρυφης μόνιμης σήμανσης, η εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού τύπου LED και η φύτευση θάμνων και δέντρων σύμφωνα με τους Περιβαλλοντικούς Όρους

Με την κατασκευή του υπόψη έργου επιτυγχάνεται:

α) Αποσύνδεση της λειτουργίας του έργου από τις τοπικές παραγωγικές δραστηριότητες και τις σχετικές κινήσεις αφού οι εν λόγω μετακινήσεις θα εξυπηρετούνται από παράπλευρους οδούς. Μ’ αυτόν τον τρόπο βελτιώνεται η λειτουργικότητα και αυξάνεται η οδική ασφάλεια της οδού καθώς κινείται εκτός της γεωργικής γης της περιοχής.

β) Παράκαμψη των οικισμών Πύλης και Παλαιομονάστηρου με αποτέλεσμα την κυκλοφοριακή αποφόρτιση τόσο της παλιάς Ε.Ο. αλλά και των οικισμών.

γ)   Μείωση των χρονοαποστάσεων που συνεπάγεται μείωση του κόστους μεταφοράς με αποτέλεσμα την ανάπτυξη υφιστάμενων και νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων παραγωγικών τομέων.

Το έργο ολοκληρώνει λειτουργικά  το ήδη κατασκευασμένο από το ΕΣΠΑ 2007-2013, τμήμα από Γέφυρα Καραβοπόρου έως Λυγαριά.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή