Αναφορά για το Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας

Το ψήφισμα Συλλόγων και Φορέων της Καλαμπάκας σχετικά με την κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην περιοχή κατέθεσαν ως αναφορά στον υπουργό Υγείας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης και Κώστας Στεργίου, ζητώντας να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους.

Το Υπόμνημα υπέγραψαν η Ένωση Επαγγελματιών-Εμπόρων, ο Εμπορικός Σύλλογος, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου, 1ου,2ου και 5ου Δημοτικού, του Γενικού Λυκείου, καθώς και η ομάδα Γυναικών μέλος της ΟΓΕ, ενώ αντίστοιχο υπόμνημα έστειλε και ο Δήμος Καλαμπάκας.

Στο υπόμνημα αναφέρονται τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με ελλείψεις σε ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό, σε ιατρικό-τεχνολογικό εξοπλισμό καθώς και οι άθλιες κτιριακές εγκαταστάσεις του Κ.Υ. οι οποίες αντανακλώνται με επιπτώσεις στους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής που διαμένουν σε πάνω από 60 Δημοτικά Διαμερίσματα με αποστάσεις μέχρι και 50 χιλιόμετρα καθώς & σε χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη και τον ορεινό όγκο της Καλαμπάκας.

Ανάμεσα στα άλλα που διεκδικούν οι παραπάνω φορείς της Καλαμπάκας είναι τα εξής:

–    Αμεση κάλυψη όλων των ελλείψεων σε αριθμό και ειδικότητες γιατρών, νοσηλευτικού και Παραϊατρικού προσωπικού, προσλήψεις μόνιμου Ιατρικού προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με οποιαδήποτε σχέση εργασίας χωρίς προϋποθέσεις.

–    Λειτουργία Παιδίατρου σε καθημερινή βάση και ΟΛΟ το 24 ώρο!! Να λειτουργήσει το Μικροβιολογικό και Ακτινολογικό εργαστήριο επί 24 ώρου!!

–    Να αποκατασταθεί ο εργαστηριακός εξοπλισμός, με χορήγηση αντιδραστήρια για το Μικροβιολογικό με χρηματοδότηση από το κράτος και πρόσληψη Μικροβιολόγου – Παρασκευαστών, Ακτινολόγου – Χειριστών Ακτινολογικού εργαστηρίου.

–    Να διαθέτει πλήρη εργαστηριακό, διαγνωστικό εξοπλισμό, φυσικοθεραπευτήριο, οδοντιατρείο, φαρμακείο.

–    Να λειτουργεί καθημερινά και σε 24ωρη βάση.

–    Να μην υπάρχουν συμβάσεις των ασφαλιστικών ταμείων με τον ιδιωτικό τομέα.

–    Να δοθούν τώρα τα χρήματα που χρωστάει το κράτος στις δημόσιες μονάδες Υγείας-Πρόνοιας και το ΕΚΑΒ και να εξασφαλισθεί ένα ακόμα Ασθενοφόρο με πλήρωμα, με πλήρης κρατική χρηματοδότησή τους.

–    Υποχρεωτικό και δωρεάν εμβολιασμό όλων των παιδιών καθώς και υποχρεωτική δωρεάν εξέταση (τεστ-ΠΑΠ, μαστογραφία, έλεγχος οστεοπόρωσης). Λειτουργία γυναικολογικού και παιδιατρικού ιατρείου.

–    Να εξασφαλιστούν όλα τα εμβόλια δωρεάν και να εμβολιαστούν όλα τα παιδιά της περιοχής Καλαμπάκας.

–    Άμεσα να δοθεί χρηματοδότηση για την συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων, όπου χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα διαβρωμένα ντουβάρια στο Κ.Υ. Καλαμπάκας που εδώ και χρόνια στηρίζονται με λαμαρίνες για να μην πέσουν.

–    Να πληρωθούν άμεσα όλες οι εφημερίες του προσωπικού, Ιατρικό και νοσηλευτικό, να καλυφθεί η νυχτερινή βάρδια στο σταθμό του ΕΚΑΒ.

–    Να καταργηθεί άμεσα κάθε πληρωμή στα δημόσια Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Πλήρης παροχή δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών, με ή χωρίς βιβλιάριο υγείας.

–    Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών για παροχές Υγείας, όπως και της συμμετοχής στις εργαστηριακές και λοιπές εξετάσεις και τα φάρμακα.

–    Ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας-πρόνοιας, αποκλειστικά κρατικό και δωρεάν σύστημα Π.Φ.Υ. ενταγμένο στο ενιαίο κρατικό σύστημα υγείας, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.

–    Το σύστημα Π.Φ.Υ. να περιλαμβάνει τα Κ.Υ. και τα Περιφερειακά Ιατρεία. Η ανάπτυξή τους να παίρνει υπ’ όψη:

Τον πληθυσμό, τη σύνθεσή του, την επιδημιολογία, την ύπαρξη βιομηχανικής, αγροτικής παραγωγής, τον παιδικό πληθυσμό, τα σχολεία, σχολές, τον ηλικιωμένο πληθυσμό, τον γυναικείο πληθυσμό, τα ΑμΕΑ, τους μετανάστες, τους επισκέπτες στην περιοχή.

Να είναι στελεχωμένα τα Κ.Υ. με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, Οδοντίατρους, Φαρμακοποιούς, με νοσηλευτικό προσωπικό και μαίες, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Επισκέπτες Υγείας, ψυχολόγους και άλλους υγειονομικούς, υποστηρικτικό και διοικητικό προσωπικό.

Από το ΚΚΕ ΤρικάλωνΑφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή