Ανάγκη εφαρμογής σχεδίου δράσης για την καταπολέμηση του ιού του Δυτικού Νείλου

   Στη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων πρέπει να προβούν οι αρμόδιες Αρχές σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού του Δυτικού Νείλου εξαιτίας του οποίου έχουν αυξηθεί τα κρούσματα που συνηγορούν σε υγειονομική απειλή και με αρνητικές οικονομικές προεκτάσεις.
 

   Σε σχετική συνεδρίαση του ΙΣΑ  έγινε λόγος για τεράστιες ευθύνες των αρμόδιων Αρχών που άφησαν αθωράκιστη τη χώρα ενώ ζητάει από το υπουργείο Υγείας να ενημερώσει εάν έχουν γίνει μελέτες σχετικά με την κατανομή του πληθυσμού των κουνουπιών στον αστικό ιστό και να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία, προκειμένου να λάβουν μέτρα οι περιοχές που βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο.

  Επιπλέον, έχει καταγγελθεί το γεγονός της πρόχειρης και επιφανειακής δουλειάς όσον αφορά τους ψεκασμούς σε περιοχές που έχουν εκδηλωθεί κρούσματα του ιού.

  Ο ΙΣΑ καλεί όλους τους φορείς για τη συνεργασία τους στην καταπολέμηση των κουνουπιών με εφαρμογή ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης και όλων των απαραίτητων ενεργειών καθώς και για τη διενέργεια εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κόσμου ώστε να υπάρξει άμεση κινητοποίηση από όλους.

   Τέλος, τονίστηκε η ανάγκη υλοποίησης μιας αξιόπιστης εθνικής πολιτικής πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας ώστε να μην υπάρξουν άλλα θύματα στη χώρα μας.
 Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή