Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αναίμακτη ρινοπλαστική σε 5 λεπτά γίνεται;

Γίνεται! Εάν θέλετε να διορθώσετε τη μύτη σας χωρίς να χρειαστεί να μπείτε στο χειρουργείο η αναίμακτη ρινοπλαστική, που προτείνει ο δρ Καρυπίδης MD, MSc, PhD, FAACS, FICS, FEBOPRAS, FACS, πλαστικός και επανορθωτικός χειρουργός, είναι ιδανική.

Τι είναι η αναίμακτη ρινοπλαστική;

Είναι μια απλή, μη επεμβατική διαδικασία που γίνεται από πλαστικό χειρουργό, για τη βελτίωση της εμφάνισης της μύτης. Πρόκειται για μια ημιμόνιμη κατάσταση που εφαρμόζεται με τρεις μεθόδους:

με υαλουρονικό οξύ, από τα πλέον ασφαλή υλικά που χρησιμοποιούνται στον τομέα της πλαστικής χειρουργικής,

με ενεργοποιητές παραγωγής κολλαγόνου, και,

με νήματα.

Καθώς μεγαλώνουμε η μύτη μας μακραίνει και ακολουθεί πτωτική πορεία, έτσι η αναίμακτη ρινοπλαστική συμβάλλει στην αποκατάσταση της νεανικής όψης και θέσης της μύτης.

Σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται η αναίμακτη ρινοπλαστική;

Σε μικρές δυσμορφίες εντοπισμένες εντός ρινός, ανατομικά ελλείμματα ενώ αφορά ένα μεγάλο τμήμα δυσμορφιών, όγκου και στήριξης της μύτης. Για παράδειγμα μία μύτη ασύμμετρη ή γωνιώδης ή μία μικρή μύτη όπου απαιτείται κάποια σημεία να πληρωθούν, πεταχτό ή πεσμένο ακρορίνιο, στενή ή πλατιά γέφυρα μύτης κ.λπ.

Η μέθοδος αυτή δεν μπορεί να δώσει λύση αν υπάρχουν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα, όπως δυσκολία στην αναπνοή, σκολιωτικό διάφραγμα, μεγάλα τραυματικά ελλείμματα κ.τλ.

Πώς εφαρμόζεται;

Ο πλαστικός χειρουργός θα μελετήσει τα σημεία που πρέπει να διορθωθούν για να αποκατασταθεί η δυσμορφία και ξεκινά η διαδικασία με τοπική αναισθησία, εάν και όπου χρειάζεται. Η εφαρμογή γίνεται με ενέσιμα υλικά, μέσω μιας σύριγγας και βελόνας ή κάνουλας ή με τις βελόνες των νημάτων, που θα σηκώσουν, θα διορθώσουν, θα κάνουν περιστροφή ή πλαγίωση, θα επέμβουν στη ράχη τη μύτης.

Η αναίμακτη ρινοπλαστική είναι εξατομικευμένη, υπάρχει ένα tailor made πλάνο για κάθε ασθενή και διαφέρει από άτομο σε άτομο. Δεν υπάρχουν τομές ή ράμματα που πρέπει να απορροφηθούν.

Η ανάρρωση είναι άμεση καθώς και το αποτέλεσμα άμεσα ορατό. Σε κάποιες περιπτώσεις διατηρείται μέχρι και την πάροδο των 18 μηνών, ή και περισσότερο.

Κάθε πότε επαναλαμβάνεται η αναίμακτη ρινοπλαστική;

Εάν χρησιμοποιηθούν υαλουρονικά τότε χρειάζεται επανάληψη, εάν χρησιμοποιηθεί κολλαγόνο ενδέχεται η επανάληψη να αργήσει. Γενικά δεν χρειάζεται να συχνή επανάληψη. Ο χρόνος επανάληψης είναι από 18 μήνες έως 2 χρόνια και μετά.

Γιατί να επιλέξουμε την αναίμακτη ρινοπλαστική από μία χειρουργική επέμβαση ρινοπλαστικής

Η αναίμακτη ρινοπλαστική βελτιώνει άμεσα την εμφάνιση της μύτης και κατά συνέπεια όλου του προσώπου.

1 Η διαδικασία γίνεται στο ιατρείο, δεν απαιτείται νοσηλεία ούτε αναισθησία, ενώ η διαδικασία διαρκεί μόλις 5 λεπτά. Ο ασθενής επιστρέφει άμεσα στην καθημερινότητά του.

2 Το κόστος της αναίμακτης ρινοπλαστικής κυμαίνεται από 250 – 800 ευρώ, και όσες φορές και να την επαναλάβει κάποιος, το κόστος είναι πολύ μικρότερο από μία ρινοπλαστική.

3 Δεν έχει πόνο, ούτε πριν, μετά ή κατά την επέμβαση, δεν παρουσιάζει οιδήματα ή εκχυμώσεις.

4 Η τεχνική της ρινοπλαστικής με ενέσιμα υλικά στα χέρια έμπειρου πλαστικού χειρουργού μπορεί να προσφέρει εξαιρετικά και πολύ ασφαλή αποτελέσματα.

Το μυστικό

Η μέθοδος αυτή πολλές φορές συνδυάζεται με δερμοαπόξεωση, με fractional Laser, με micro needling και άλλες θεραπείες, που βελτιώνουν την όψη της επιδερμίδας της μύτης και προσφέρουν άψογο αισθητικό αποτέλεσμα και νεανική όψη.

Για πληροφορίες και ραντεβού: iDerma, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 7, Ακρόπολη, τηλέφωνο: 210 9220999.

O δρ Καρυπίδης MD, MSc, PhD, FAACS, FICS, FEBOPRAS, FACS, είναι Πλαστικός και Επανορθωτικός Χειρουργός, Πανεπιστημιακός Υπότροφος και Επιστημονικός Συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Επίτιμος Διδάσκων και Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Δερματολογίας του Πανεπιστήμιου Cardiff της Ουαλίας και στο Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής του Queen Mary University of London αντιστοίχως. Εργάστηκε σε Νοσοκομεία με κορυφαίες διακρίσεις στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία και εκπαιδεύτηκε ειδικότερα στην αποκατάσταση του μαστού, τη ρινoπλαστική, το facelift, την λιπομεταφορά και τις νέες μεθόδους αντιγήρανσης και λιπογλυπτικής.

Στέφανος Σιμωτάς

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή