Αναίτια βία – Κατάχρηση εξουσίας και προσαγωγές στη Νέα Σμύρνη

Κάπου χάσαμε το μέτρο…Αστυνομικοί «τραμπουκίζουν» γονείς και παιδιά στη πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Μεγάλη ένταση προκλήθηκε στη πλατεία της Νέας Σμύρνης όταν αστυνομικοί επέβαλαν πρόστιμα σε οικογένειες και προχώρησαν μέχρι και σε προσαγωγές, μετά τις αντιδράσεις των πολιτών.

Το μεσημέρι της Κυριακής οικογένειες με παιδιά, εφόσον δεν μπορούσαν να μετακινηθούν σε απόσταση πέρα των 2 χιλιομέτρων, επέλεξαν να βγούνε μια βόλτα στην πλατεία.

Δεκάδες αστυνομικοί εμφανίστηκαν επιβάλλοντας πρόστιμα στις οικογένειες. Στις πρώτες αντιδράσεις των πολιτών, κάλεσαν ενισχύσεις και η πλατεία γέμισε αστυνομικούς.

Η αστυνομία σύμφωνα με βίντεο και μαρτυρίες, προχώρησε σε βίαιες προσαγωγές, φτάνοντας ακόμα και στο σημείο να χτυπά νεαρά άτομα.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ μετέβησαν στο σημείο για ελέγχους στην τήρηση των μέτρων για τον κορονοϊό. Ξαφνικά, ομάδα 30-40 ατόμων, επιτέθηκε με πέτρες και αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και ένας εξ αυτών ελαφρά.

Στα βίντεο που κυκλοφορούν όμως, φαίνεται χαρακτηριστικά ο βίαιος τρόπος των αστυνομικών απέναντι στους πολίτες.

Μετά τα γεγονότα πολίτες πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης, αντιδρώντας στην βία των αστυνομικών αρχών.

 

Πριν από λίγη ώρα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Δεκάδες αστυνομικοί επιτίθενται σε 4 παιδιά που κάθονταν χωρίς να πειράζουν κανέναν μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Οι μαύρες μέρες δεν έρχονται, είναι εδώ

Δημοσιεύτηκε από Theofrastos Vamvourellis στις Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή