Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ανακαίνιση Σπιτιού: Χρήσιμα Μυστικά & Ιδέες για σίγουρη επιτυχία

Η ανακαίνιση σπιτιού είναι μια διαδικασία ευχάριστη, καθώς συνδέεται με ανανέωση και αλλαγή παραστάσεων και εικόνων. Ωστόσο, απαιτεί πολλές εργασίες και για τον λόγο αυτό είναι σημαντική η καλή και προσεκτική οργάνωση. Ο  καλός σχεδιασμός είναι κάτι πολύ βασικό αν θέλετε να αποφύγετε τη σπατάλη χρόνου, ενέργειας και χρημάτων.

Γιατί να προχωρήσω σε ανακαίνιση σπιτιού

  1. Το κόστος κυμαίνεται σε διάφορα επίπεδα, με αποτέλεσμα ο ενδιαφερόμενος να μπορεί να επιλέξει  το ποσό των χρημάτων που θα διαθέσει.
     
  2. Οι αλλαγές και οι βελτιώσεις γίνονται βάση υποδείξεων του ιδιοκτήτη του χώρου. Έτσι, υπάρχει δυνατότητα επιλογής των αλλαγών που θα γίνουν. Η ανακαίνιση ακολουθεί το γούστο σας και τις προτάσεις που εσείς θα κάνετε για τη βελτίωση του χώρου σας.
     
  3. Υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία κατά την οποία ξεκινούν οι εργασίες ενώ παράλληλα το έργο ολοκληρώνεται σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, το οποίο γνωρίζετε εκ των προτέρων. 

Ποιες εργασίες περιλαμβάνει η ανακαίνιση σπιτιού;

Μια ανακαίνιση σπιτιού μπορεί να αφορά τόσο τον εσωτερικό όσο και τον εξωτερικό χώρο μιας κατοικίας ή ενός κτιρίου.          

            Στις εργασίες εσωτερικής ανακαίνισης περιλαμβάνονται:
 

  1. Αναδιαρρύθμιση του εσωτερικού χώρου που ενδεχομένως να περιλαμβάνει γκρέμισμα τοίχων, αποξήλωση πλακιδίων, τοποθέτηση γυψοσανίδας ως διαχωριστικό, αποξήλωση και τοποθέτηση νέων ντουλαπιών.
  2. Αλλαγή πατώματος.
  3. Αλλαγή των παλαιών κουφωμάτων.
  4. Αλλαγή των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων.
  5. Αλλαγή των συστημάτων θέρμανσης ή τοποθέτηση συστημάτων σε περίπτωση που δεν υπάρχουν.
  6. Εγκατάσταση συστήματος συναγερμού.
  7. Μόνωση του χώρου.

 
Στις εργασίες που αφορούν την εξωτερική ανακαίνιση περιλαμβάνονται:

  1. Σοβάτισμα των θεμελίων καθώς και της εξωτερικής όψεως του σπιτιού.
  2. Βάψιμο του εξωτερικού χώρου.
  3. Εργασίες βελτίωσης και αναδιαμόρφωσης του κήπου.
  4. Εξωτερική μόνωση. 

Τι πρέπει να προσέξω πριν από μια γενική ανακαίνιση σπιτιού;

 
Πριν την έναρξη των εργασιών για την ανακαίνιση του χώρου σας, θα πρέπει να έχετε αποφασίσει ποιες εργασίες και αλλαγές θέλετε να πραγματοποιηθούν. Αν τα σχέδια σας αλλάξουν στην πορεία, οι πρόσθετες αλλαγές ενδεχομένως να κοστίσουν παραπάνω από ότι έχετε υπολογίσει.
Για να αποφύγετε το γεγονός να βγείτε εκτός προϋπολογισμού αλλά και χρονικού προγραμματισμού θα πρέπει να προσέξετε:
 

Το ‘Υφος της Ανακαίνισης

Πριν από την ανακαίνιση σπιτιού πρέπει να έχετε καταλήξει στο ύφος της ανακαίνισης που θα θέλατε. Είναι αρκετά χρήσιμο και για το συνεργείο ανακαινίσεων που θα αναλάβει το χώρο σας να έχετε οραματιστεί ένα τελικό αποτέλεσμα έτσι ώστε να φτάσετε όσο πιο κοντά σε αυτό!
 

Τις Ανάγκες του Χώρου

 Μια ανακαίνιση, πέρα από την αναβάθμιση και βελτίωση του χώρου, στοχεύει στην εξυπηρέτηση των αναγκών των ατόμων που διαμένουν σε αυτόν. Έτσι, θα πρέπει να έχετε σκεφτεί και να έχετε καταγράψει τις λειτουργικές σας ανάγκες , ώστε το συνεργείο που θα αναλάβει την ανακαίνιση να μπορέσει να τις συμπεριλάβει στα σχέδια που θα κάνει για τον χώρο.
 

Τον Προϋπολογισμό της Ανακαίνισης

 Σε περίπτωση που ο προγραμματισμός δεν είναι σωστός και δεν υπάρχει η κατάλληλη οργάνωση τότε ο προϋπολογισμός της ανακαίνισης μπορεί να ξεπεράσει τα όρια που έχετε θέσει. Για να αποφύγετε την περίπτωση να βγείτε εκτός προϋπολογισμού καλό θα ήταν να οργανώσετε εκ των προτέρων τις εργασίες που πρέπει να γίνουν και να ζητήσετε τη συμβουλή των ειδικών.
 

Το Χρονοδιάγραμμα των Εργασιών

 Οι εργασίες που απαιτούνται μπορεί να είναι χρονοβόρες. Πριν την έναρξη των εργασιών θα πρέπει, σε συνεργασία με το συνεργείο στο οποίο αναθέσατε την ανακαίνιση, να τεθεί ένας χρονικός ορίζοντας στον οποίο να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες.
 
            Γενικότερα, είναι πολλοί παράγοντες αυτοί που θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας. Αυτή η διαδικασία μπορεί να σας φανεί αρκετά αγχωτική ή από έλλειψη εμπειρίας να μην καταφέρετε όσα θα θέλατε στην ανακαίνιση σας. Για αυτούς τους λόγους θα ήταν πολύ χρήσιμο να προσλάβετε ένα συνεργείο που ειδικεύεται στην ανακαίνιση σπιτιού για να γλυτώσετε κόπο αλλά και χρόνο.
 

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

 
            Ένα σπίτι αποτελείται από διαφορετικούς χώρους και δωμάτια, για την εξυπηρέτηση των λειτουργικών αναγκών όσων διαμένουν σε αυτό. Ο κάθε χώρος μιας κατοικίας είναι ξεχωριστός και θα διαμορφωθεί σύμφωνα με το δικό σας γούστο. Για όσους θέλουν να ανανεώσουν το χώρο τους, η ανακαίνιση κουζίνας αποτελεί την πιο δημοφιλή ανακαίνιση για ένα σπίτι. Η κουζίνα είναι ένας από τους πιο βασικούς χώρους ενός σπιτιού αφού αποτελεί χώρο συγκέντρωσης των μελών της οικογένειας. Είναι ένας πολυσύχναστος χώρος καθώς χρησιμοποιείται για το μαγείρεμα των γευμάτων.Έτσι, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις φθοράς που πολλές φορές μπορούν να οδηγήσουν σε ανακαίνιση κουζίνας.
 

Πώς μπορώ να σχεδιάσω την ανακαίνιση κουζίνας;

 
            Για τον καλύτερο δυνατό σχεδιασμό της νέας κουζίνας πρέπει να γίνουν κάποιες μετρήσεις στον χώρο σας, οι οποίες θα αποτελέσουν τη βάση για μια σωστή και λειτουργική ανανέωση. Στόχος είναι η νέα διάταξη της κουζίνας να είναι πιο βελτιωμένη τόσο αισθητικά όσο και εργονομικά. Η τοποθέτηση των οικοσκευής στο χώρο γίνεται με βάση την ευκολότερη και γρηγορότερη χρήση τους κατά τη διάρκεια προετοιμασίας του γεύματος. Ο πολιτικός μηχανικός και οι συνεργάτες του, που θα αναλάβουν την ανακαίνιση κουζίνας, παρουσιάζουν λεπτομερώς τα σχέδια της νέας κουζίνας ενώ οι συστάσεις τους μπορούν να τροποποιηθούν βάση των υποδείξεων σας. Το γεγονός αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να παρέμβετε σε τυχόν λάθη και ατέλειες των σχεδίων και να τις διορθώσετε πριν την έναρξη των εργασιών.
 

Πώς θα επιλέξω τα υλικά για την ανακαίνιση κουζίνας;

 
            Τα καταστήματα που εμπορεύονται έπιπλα κουζίνας είναι πολλά δίνοντας σας την ευκαιρία να διαλέξετε ανάμεσα σε πλήθος διαφορετικών επίπλων και ηλεκτρικών συσκευών, αυτά που ταιριάζουν στην αισθητική σας και εξυπηρετούν καλύτερα τις ανάγκες σας. Οι επιλογές επίπλων είναι αρκετές και ο σωστός συνδυασμός μπορεί να αναδείξει το χώρο σας με τον καλύτερο τρόπο. Καλό θα ήταν να ξεκινήσετε από το γενικό στυλ το οποίο θα θέλατε να δώσετε στη κουζίνα σας, ώστε να έχετε ένα σχεδιάγραμμα σύμφωνα με το οποίο θα κινηθείτε. Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δώσετε τόσο στα πλακάκια για την επένδυση της κουζίνας όσο και στους αποθηκευτικούς χώρους, λαμβάνοντας υπόψη σας το μέγεθος και το πλήθος των συσκευών που θα αποθηκευτούν. Ένα ακόμα σημαντικό ζήτημα είναι η επιλογή των υλικών των ντουλαπιών της κουζίνας.
 

Ποιες τεχνικές εργασίες πραγματοποιούνται συνήθως;

 
            Μετά την επιλογή των υλικών και των επίπλων για την ανακαίνιση κουζίνας, το συνεργείο της ανακαίνισης θα ξεκινήσει τις απαραίτητες τεχνικές εργασίες για την ανακαίνιση.Μια από τις πιο συνήθεις εργασίες είναι η αποξήλωση παλαιών ντουλαπιών και πλακιδίων. Το αρμόδιο συνεργείο φροντίζει για τη σωστή αποξήλωση τους με προσοχή ώστε να μη δημιουργηθεί κάποια φθορά, καθώς και για την απομάκρυνση των άχρηστων αντικειμένων και το καθαρισμό του χώρου ώστε να μπορούν να προχωρήσουν οι εργασίες.
 
Επόμενο βήμα σε μια ανακαίνιση κουζίνας είναι ο έλεγχος των υδραυλικών εγκαταστάσεων ώστε να διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει κάποια βλάβη και οι εργασίες μπορούν να συνεχιστούν κανονικά. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάποια βλάβη στις υδραυλικές ή ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, το αρμόδιο συνεργείο αναλαμβάνει την επιδιόρθωσή τους ώστε να μπορέσουν να συνεχιστούν ομαλά οι διαδικασίες στην ανακαίνιση κουζίνας. Στη συνέχεια, ακολουθεί η τοποθέτηση νέου δαπέδου, αν αυτό απαιτείται, καθώς και το βάψιμο των τοίχων. Τέλος, το συνεργείο θα αναλάβει τον καθαρισμό του χώρου μετά το τέλος της ανακαίνισης κουζίνας ώστε να σας παραδώσουν τον χώρο καθαρό και έτοιμο προς χρήση.
 

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΜΠΑΝΙΟΥ

 
Κατά την ανακαίνιση σπιτιού, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε ορισμένα από τα τμήματα του.Η ανακαίνιση μπάνιου είναι μια από τις βασικές κατηγορίες που περιλαμβάνονται στην  ανακαίνιση σπιτιού, για όσους επιθυμούν να ανανεώσουν το χώρο τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις η ανακαίνιση μπάνιου είναι απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία του, ειδικά όταν το σπίτι είναι πάνω από 25 χρονών και έχουν αρχίσει να δημιουργούνται προβλήματα στα συστήματα ύδρευσης ή βλάβες στις υδραυλικές εγκαταστάσεις. Ο σχεδιασμός του νέου μπάνιου γίνεται από έμπειρο συνεργείο που ασχολείται με την ανακαίνιση σπιτιού.Τα σχέδια του νέου μπάνιου είναι διαφορετικά για τον κάθε πελάτη ώστε να ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες και στις απαιτήσεις του. Επίσης, υπάρχει δυνατότητα αλλαγών και τροποποιήσεων των σχεδίων αν αυτά δεν συμβαδίζουν με τις επιθυμίες του πελάτη.
 

Πώς θα επιλέξω τα κατάλληλα είδη υγιεινής για την ανακαίνιση μπάνιου;

 
            Μετά τη τελική διαμόρφωση των σχεδίων του μπάνιου, σειρά έχει η επιλογή των κατάλληλων υλικών και ειδών υγιεινής. Εσείς θα πρέπει να επισκεφτείτε καταστήματα με είδη υγιεινής της αρεσκείας σας ώστε να πάρετε ιδέες και να έχετε δυνατότητα επιλογής από πλήθος ειδών που να ταιριάζουν με τα γούστα και να εξυπηρετούν τις λειτουργικές σας ανάγκες. Γενικά, η ανακαίνιση μπάνιου είναι, μετά την ανακαίνιση κουζίνας, ο χώρος που επιλέγεται από τους πελάτες πιο συχνά. Είναι ένας αρκετά σημαντικός χώρος στον οποίο πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή ώστε να είναι απόλυτα λειτουργικός για τον πελάτη. Έτσι, κατά την επιλογή των ειδών του μπάνιου πρέπει να συνδυάζετε την καλή αισθητική και βολική χρήση του.Στα πλαίσια της ανακαίνισης καλό θα ήταν να επιλέξετε είδη υγιεινής πιστοποιημένης ποιότητας με σκοπό τη μακροχρόνια χρήση του μπάνιου σας μετά την ανακαίνιση σπιτιού.
 

Ποιες είναι οι απαραίτητες τεχνικές εργασίες για την ανακαίνιση μπάνιου;

 
            Οι τεχνικές εργασίες που πραγματοποιούνται συνήθως σε μια ανακαίνιση μπάνιου ποικίλουν ανάλογα με το προβλεπόμενο σχέδιο. Κατά κύριο λόγο, περιλαμβάνουν αποξηλώσεις των παλαιών ειδών υγιεινής και των πλακιδίων και τοποθέτηση νέων. Επιπλέον, γίνεται έλεγχος των υδραυλικών εγκαταστάσεων του μπάνιου ώστε να διαπιστωθεί με υπευθυνότητα η σωστή λειτουργία και η αποφυγή βλάβης. Η διαδικασία ολοκληρώνεται με το βάψιμο των τοίχων του μπάνιου με τη χρήση αντιμουχλικών χρωμάτων, ώστε να αποφευχθεί η διάβρωση του λόγω της υγρασίας. Σε μια ανακαίνιση μπάνιου μπορείτε να επιλέξετε να πραγματοποιήσετε και μεμονωμένα κάποιες εργασίες ανάλογα με το χρηματικό ποσό που είστε διατεθειμένοι να διαθέσετε.
 

Γιατί να εμπιστευτώ το MyConstructor.gr για την ανακαίνιση σπιτιού;

 
Στο MyConstuctor.gr θα βρείτε έμπειρα συνεργεία για ανακαίνιση σπιτιού.Οι συνεργατες μας έχουν αναλάβει πολλές και διαφορετικές περιπτώσεις ανακαινίσεων με αποτέλεσμα να μπορούν να σας προσφέρουν τις καλύτερες συμβουλές και σχέδια που ταιριάζουν στο χώρο σας και ανταποκρίνονται στις λειτουργικές σας ανάγκες. Η ανακαίνιση σπιτιού μπορεί να γίνει η πιο εύκολη και ευχάριστη διαδικασία με τη βοήθεια των ειδικών του MyConstructor.gr. Η πολυετή εμπειρία και η αξιοπιστία των συνεργείων μας μπορεί να σας εξασφαλίσει τα καλύτερα αποτελέσματα στην ανακαίνιση κουζίνας, στην ανακαίνιση μπάνιου και γενικότερα στην μερική ή ολική ανακαίνιση του σπιτιού σας.
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή