Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ανακατασκευάζεται η αίθουσα στο Μουσείο Τσιτσάνη – δημιουργείται έξοδος κινδύνου

Όπως είχαμε αποκαλύψει σε ρεπορτάζ  στις 30/11/2018, μέσα από τις δηλώσεις που είχε κάνει τότε στο trikalanews.gr η αντιπρόεδρος  του Δ.Σ  του Μουσείου Τσιτσάνη,  κ. Βασιλένα Μητσιάδη,  η αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου δεν διαθέτει  έξοδο κινδύνου, παρά το γεγονός ότι φιλοξενούσε από την ημέρα  λειτουργίας  του Μουσείου μέχρι  πριν  μερικές μέρες  που η συγκεκριμένη αίθουσα  έκλεισε  για να ξεκινήσει η ανακατασκευή της, πολυποίκιλες εκδηλώσειςμε  πολύ κόσμο. Από παρουσιάσεις βιβλίων και ομιλίες, μέχρι θεατρικές παραστάσεις. 
 
Από την Παρασκευή 28 Ιουνίου, άρχισαν  οι εργασίες  ανακατασκευής  της αίθουσας  εκδηλώσεων στο Μουσείο Τσιτσάνη, οι οποίες σύμφωνα με όσα δήλωσε στο trikalanews.gr ο διευθυντής του Μουσείουκ. Στέλιος Καραγιώργος, θα διαρκέσουν περίπου δυο μήνες και περιλαμβάνουν, αφενός  την δημιουργία εξόδου κινδύνου, αφετέρου την αφαίρεση των τεσσάρων κολονών  που βρίσκονταν στο κέντρο της αίθουσας. 
 
Ήδη έχει ξηλωθεί το δάπεδο της αίθουσας και έχει αφαιρεθεί ο ηλεκτρικός και ακουστικός εξοπλισμός  που βρίσκονταν αναρτημένος στην οροφή.
 
Οι τέσσερις τσιμεντένιες κολώνες  που βρίσκονταν στην αίθουσα και δημιουργούσαν προβλήματα  ορατότητας  στο κοινό, πρόκειται να γκρεμιστούν  τις επόμενες μέρες.
 
Οι κολώνες αποτελούσαν αναπόσπαστα δομικά  στοιχεία του κτηρίου – όταν λειτουργούσε ως Φυλακές Τρικάλων – οι οποίες και στήριζαν την τότε σκεπή. Δεν αφαιρέθηκαν όμως, αρχικά, όταν μετά την μετατροπή  του  το κτήριο λειτούργησε ως Μουσείο Τσιτσάνη, για λόγους οικονομίας, όπως είπε ο κ. Σ. Καραγιώργος. 
 
Σήμερα, οι κολώνες μπορούν να αφαιρεθούν και  η έλλειψή τους  δεν θα δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στο κτήριο, αφού  η σκεπή του Μουσείου Τσιτσάνη δεν στηρίζεται σε αυτές. 
 
• Η πόρτα διπλασιάζεται και δημιουργείται έξοδος κινδύνου
 
Η ανακατασκευή της αίθουσας  περιλαμβάνει και τις εργασίες με τις οποίες η πόρτα  της αίθουσας – διαστάσεων μιας απλής πόρτας εσωτερικού χώρου – διπλασιάζεται σε μήκος, δημιουργώντας έτσι,  έξοδο κινδύνου, η οποία μέχρι σήμερα δεν υπήρχε. 

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή