Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Τρικάλων

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων οφείλουμε να επανέλθουμε ακόμη μία φορά για τα αυτονόητα με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στα Ελληνικά γήπεδα. Τόσο η Πανελλήνια Ομοσπονδία μας όσο και η Ένωσή μας έχουμε τοποθετηθεί επανειλημμένες φορές, για την παρουσία των αστυνομικών στις αθλητικές εκδηλώσεις.
  Η πολιτεία οφείλει έστω και τώρα να υλοποιήσει την απομάκρυνση της αστυνομίας από τα γήπεδα και να την αφήσει να αφοσιωθεί στο κύριο έργο της, που είναι η πρόληψη του εγκλήματος!
  Όσον αφορά την διεξαγωγή αγώνων, δεν μπορεί να παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες σε ιδιωτικές επιχειρήσεις (Π.Α.Ε, Κ.Α.Ε., κλπ) και ο πολίτης να στερείται το υπέρτατο αγαθό της ασφάλειας του!
  Η Δ.Α. Τρικάλων δεν θα μπορούσε να αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα. Για ένα απλό αγώνα ποδοσφαίρου κατασπαταλάται ανθρώπινο δυναμικό, υλικά και μέσα της Υπηρεσίας!
  Έως πότε θα ανεχόμαστε αυτή την ευθύνη, μία ευθύνη που δεν μας αναλογεί και θα έχουμε εικόνες με αστυνομικούς να γίνονται έρμαιο στις διαθέσεις φιλάθλων, παραγόντων και λοιπών προσώπων, δεχόμενοι ύβρεις, διαφορά αντικείμενα μέχρι και μολότοφ;;
  Και φυσικά για ότι και αν συμβεί, στο τέλος ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ!!! Περιττεύει να τονίσουμε ότι σε όλες τις προηγμένες χώρες του κόσμου την ευθύνη της ασφάλειας εντός των γηπέδων έχει η εκάστοτε αρμόδια Π.Α.Ε. (Κ.Α.Ε. κλπ.).
  Κάνουμε έστω και τώρα την ύστατη έκκληση προς τους ιθύνοντες να πάψουν να επιτρέπουν στις ιδιωτικές εταιρείες να χρησιμοποιούν τους Έλληνες και τις Ελληνίδες αστυνομικούς ως «υπηρέτες» τους.
  κ. κ. Κυβερνώντες σας υπενθυμίζουμε τον όρκο μας:
«Ορκίζομαι να φυλάττω πίστη στην πατρίδα, υπακοή στο Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους…»
Ε.ΑΣ.Υ.ΤΡΙΚΑΛΩΝ


©2023 trikalanews.gr from TNT MEDIA GROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή