Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ανακοίνωση Τμήματος Υγείας ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων για ΚΕΘΕΑ

Το ΚΕΘΕΑ είναι το μεγαλύτερο δίκτυο υπηρεσιών απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης στη χώρα μας. Βρίσκεται δίπλα στους χρήστες ναρκωτικών και τις οικογένειές τους από την ίδρυση της ΙΘΑΚΗΣ, της πρώτης ελληνικής Θεραπευτικής Κοινότητας, το 1983. Όλες οι υπηρεσίες του παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ και χωρίς λίστες αναμονής: στο δρόμο, σε σωφρονιστικά καταστήματα, σε άμεσα προσβάσιμες μονάδες σε όλη την Ελλάδα. To KEΘΕΑ απευθύνεται επίσης σε όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα με άλλες μορφές εξάρτησης, όπως το αλκοόλ, ο τζόγος και το διαδίκτυο.

Το ΚΕΘΕΑ είναι αυτοδιοικούμενο νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου. Ανώτατο θεσμικό όργανο του είναι η Γενική του Συνέλευση, όπου συμμετέχουν περισσότερα από 900 άτομα από όλη τη χώρα: οι εργαζόμενοι, τα μέλη των θεραπευτικών προγραμμάτων στη φάση της κοινωνικής επανένταξης, οι Σύλλογοι Οικογένειας (Δ.Σ.) των προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ και τα επίτιμα (τέως μέλη) του αιρετού Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ. Το Συμβούλιο έχει διετή και άμισθη θητεία.

Η αιφνίδια απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει το αυτοδιοίκητο του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) απειλεί έναν οργανισμό που εδώ και σχεδόν τέσσερις δεκαετίες αποτελεί λαμπρή εξαίρεση σε ένα θλιβερό τοπίο σπατάλης και χρεών. Το ΚΕΘΕΑ δεν κέρδισε απλώς την κοινωνική αποδοχή για την αποτελεσματική του δράση στην πρόληψη, στη θεραπεία, στην επαγγελματική κατάρτιση και την κοινωνική ένταξη εξαρτημένων ατόμων, αλλά ξεχωρίζει για τη χρηστή διαχείριση και διοίκηση του. Αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, όχι μοντέλο προς κατάργηση.

Και η απειλή τελικά δεν παρέμεινε απειλή, αλλά με απόφαση της η κυβέρνηση «χτύπησε» νύχτα … βάρβαρα και πισώπλατα τον πιο ΑΔΥΝΑΜΟ κρίκο της κοινωνίας ,τα εξαρτημένα άτομα, μέσα από την κατάργηση αυτονομίας του ΚΕΘΕΑ , με διορισμό δικών της ΑΡΙΣΤΩΝ ως ΔΣ, πιστεύοντας ότι το ΚΕΘΕΑ… είναι μεσημεριανή κουτσομπολίστικη εκπομπή … σαν αυτές που συχνάζουν τα διορισμένα μέλη είναι καταδικαστέα.

Έγινε “πραξικόπημα” στην πιο υγιή οργάνωση που δούλεψε με τον τιμιότερο και πιο αποδοτικό τρόπο και έδωσε στην κοινωνία πίσω υγιή, εξαρτημένα άτομα .  Η κυβέρνηση δεν χτυπάει απλά το ΚΕΘΕΑ αλλά το μοντέλο του …την ψυχή του … τις ιδέες του… Οι ιδέες όμως δεν πεθαίνουν..!!

Το ΚΕΘΕΑ μας αφορά όλους… Πρέπει να ενώσουμε την φωνή μας για να αποτρέψουμε την “κακοποίηση” του.

ΤΜΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή