Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ανακοίνωση  Υγειονομικών  ν. Τρικάλων για το φορολογικό νομοσχέδιο

Εκφράζουν την έντονη αντίδρασή τους

Οι αυτοαπασχολούμενοι υγειονομικοί του νομού Τρικάλων εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για τους συλλήβδην απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς  εις βάρος μας από μεριάς Υπουργείου Οικονομικών και άρα Κυβερνήσεως όπως αυτές εκφράστηκαν δια της εξαγγελλόμενης φορολογικής μεταρρύθμισης.

Μιας μεταρρύθμισης που επιστρέφει τη χώρα κάποιες δεκαετίες πίσω σε πρακτικές που δοκιμάστηκαν και απέτυχαν παταγωδώς.

Είναι σαφές πως το νέο φορολογικό νομοσχέδιο ουδόλως ενδιαφέρεται για την φορολογική και κοινωνική δικαιοσύνη καθώς αντιμετωπίζει με οριζόντια μέτρα, άνευ ουσιαστικών εξαιρέσεων, ολόκληρες επαγγελματικές ομάδες με διαφορετικά χαρακτηριστικά και ιδιαιτερότητες, οι οποίες μάλιστα  ήδη αντιμετωπίζονται με δυσμενέστερο τρόπο σε σχέση με τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες όπως προκύπτει για παράδειγμα από την εφαρμογή του τέλους επιτηδεύματος ή την παντελή απουσία κοινωνικής πρόνοιας για ανεργία και ασθένεια.

Ενώ η μεγάλη φοροδιαφυγή μαίνεται ανεξέλεγκτη επιλέγεται συνειδητά η οδός της άγριας υπερφορολόγησης των μικρομεσαίων με αναμενόμενη, οδυνηρή συνέπεια το κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων, τη δημιουργία μιας νέας στρατιάς άνεργων επαγγελματιών και την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας. Με άλλα λόγια επαναλαμβάνεται το λάθος των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οι επιλογές των οποίων στα χρόνια της κρίσης οδήγησαν σε βάθυνση της ύφεσης και σε αθρόα επαγγελματική μετανάστευση.

Δεν είναι τυχαίο ότι ρυθμίσεις χρεών προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία χάνονται και όχι λόγω εξαγωγής συναλλάγματος σε «παραδείσιους» φορολογικούς προορισμούς αλλά λόγω πραγματικής αδυναμίας υποστήριξής τους. Η προσπάθεια στήριξης των μέτρων- από τους ίδιους ανθρώπους που προ ολίγων μόλις μηνών κατακεραύνωναν τις προθέσεις  Κατρούγκαλου για επανάληψη της πολιτικής του- βασίζεται στην λογική του «διαίρει και βασίλευε» αφού κινητοποιεί κοινωνικά αντανακλαστικά διαπομπεύοντας τους ελευθεροεπαγγελματίες και  επιχειρώντας να στρέψει τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες εναντίον τους.

Στο πλαίσιο αυτό γίναμε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς απόπειρας μετατροπής του «καρφώματος» σε επάγγελμα. Και όχι, δεν είναι η σύσταση της πλατφόρμας καταγγελιών το πρόβλημά μας αλλά η χρηματική επιβράβευση όσων θα κάνουν χρήση της, μιας και αυτή ελλοχεύει τον κίνδυνο αθώοι επαγγελματίες να βρεθούν αδίκως διωκόμενοι λόγω ψευδών καταγγελιών που αποσκοπούν στο εύκολο κέρδος.

Ως επιστήμονες και πάνω απ’όλα ως πολίτες δεν επιτρέπουμε σε κανένα να παίζει με την αξιοπρέπειά μας, να μας αμφισβητεί και να μας λοιδορεί. Πρώτοι εμείς ζητάμε την φορολόγησή μας  με τρόπο δίκαιο και ορθολογικό.

Ζητούμε λοιπόν από τους βουλευτές του νομού Τρικάλων:

α) Την άμεση τοποθέτησή τους για τα ζητήματα που μας απασχολούν

β)Την συμπαράστασή τους, την άμεση παρέμβασή τους και την αμέριστη υποστήριξη των αιτημάτων μας

Ζητούμε από την κυβέρνηση:

α) Την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου από τη δημόσια διαβούλευση και την παύση κάθε σκέψης εφαρμογής ενός τόσο άδικου και λανθασμένου φορολογικού συστήματος

β) Την επιλογή της οδού του πραγματικού και εποικοδομητικού διαλόγου, άνευ όρων και προκαταλήψεων, με κάθε εμπλεκόμενο φορέα με σκοπό την συνδιαμόρφωση ενός πραγματικά δίκαιου και βιώσιμου φορολογικού συστήματος που και την φοροδιαφυγή θα χτυπήσει και δεν θα οδηγήσει σε ύφεση.

Ενός συστήματος που θα αντιμετωπίζει όλους τους Έλληνες πολίτες που τελούν υπό την σκέπη του ίδιου Συντάγματος με τους ίδιους όρους άνευ εξαιρέσεων –κοινά αφορολόγητα όρια, κλιμακωτή φορολόγηση, άρση τέλους επιτηδεύματος, ίδια ανταποδοτικότητα από τη φορολογία(επιδόματα ανεργίας, ασθενείας, λοχείας κλπ)-και με χρήση κάθε μέσου που προσφέρει η εποχή μας για την αποφυγή απόκρυψης φορολογικής ύλης.  Έτσι ικανοποιείται το κοινό περί δικαίου αίσθημα και εμπεδώνεται ορθή φορολογική νοοτροπία.

Αθανασίου-Γιαγιάκου Μαρία, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων

Ντουρτούνης Κωνσταντίνος, Πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Τρικάλων

Χαρίσης Ιωάννης, Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Τρικάλων  

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή