Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ανακοίνωση- καταγγελία της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου

Μετά από μια τυπική επίσκεψη της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου στο Δημοτικό κυνοκομείο Γλαφυρών διαπιστώθηκε για πολλοστή φορά ο εμπαιγμός και η κοροϊδία απέναντι μας και γενικότερα προς τους φιλόζωους πολίτες της πόλης. Πολλές οι συναντήσεις της φιλοζωικής ομάδας με τον τέως αντιδήμαρχο κ. Μπατζιάκα και εν συνεχεία με την νυν κ. Μορφογιάννη πολλές οι υποσχέσεις αλλά πράξη ουδεμία.

Η κατάσταση στο κυνοκομείο απαράδεκτη η χωρητικότητα του οποίου είναι για 40 ζώα αλλά βρίσκονται 97. Τα 72 είναι μέσα στα κλουβιά φυλακισμένα παράνομα χωρίς προαυλισμό σε αντίθεση με αυτά που λέει ο νόμος (4039/12-4235/14) επανένταξη μετά τη στείρωση τους και το τσιπάρισμα στο φυσικό τους περιβάλλον και συμπληρώνουμε σαν φιλοζωική από την στιγμή που δεν υπάρχουν υποδομές να τα φιλοξενήσουν έως ότου υιοθετηθούν.

Οι περιφράξεις όπου έχουνε στηθεί δεν διαθέτουν κανενός είδους προστασία από τις καιρικές συνθήκες, προχειρότητα άνευ προηγουμένου κόπρανα ημερών φαγητό για ενήλικα ζώα, μεγάλη κροκέτα ποτισμένη με γάλα εβαπορέ ανθρώπινο τουλάχιστον 2 ημερών με μιλιούνια μύγες μέσα, τροφή που δίνεται σε κουτάβια 700 γραμμαρίων και 1.50 κιλού το πολύ.

Στη διπλανή περίφραξη δε τα λίγο μεγαλύτερα 4 μηνών περίπου γεμάτα παράσιτα (τσιμπούρια ψύλλους). Πράξεις που παραπέμπουν στο συμπέρασμα ότι το μόνο που ενδιαφέρει την δημοτική αρχή είναι να τα πετάξει στο καταφύγιο σαν σκουπίδια που μολύνουν την πόλη. Η σύμβαση του Νικολάου Πολυζου υπεύθυνου του κυνοκομείου λήγει στις 7 του μήνα η σύμβαση του κτηνιάτρου Κων/νου Παγουρτζή έληξε και ενώ έπρεπε ήδη να έχει βρεθεί λύση η υπόθεση κυνοκομείο γλαφυρών να είναι στον αέρα. Από το να διατυμπανίζει η αντιδήμαρχος κ. Μορφογιάννη ότι δεν υπολογίζει Νόμους και Εισαγγελείς πιο φρόνιμο θα ήταν να ενημερωθεί για τον Νόμο περί αδέσποτων και δεσποζόντων ζώων ώστε να τον εφαρμόσει.

«Το γεγονός πως ο άνθρωπος διαχωρίζει το καλό από το καλό αποδεικνύει την ανωτερότητα της σκέψης του σε σχέση με τα ζώα. Το γεγονός πως πάραυτα κάνει το καλό αποδεικνύει την ηθική κατωτερότητα σε σχέση με τα ζώα». Mark Twain 1906.

Η Ιστοσελίδα μας   https://giov.org
 
https://youtu.be/fQomwptgTHg
https://youtu.be/DHxNrdfaQOk
https://youtu.be/W_lTpIO6AxM
https://youtu.be/IUraSPebYPo
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή