Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Εργατικού Κέντρου Τρικάλων

Σε φιάσκο εξελίχθηκε η διαδικασία πραγματοποίησης Εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων ,από το ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΜΟΝΟΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟ (ΠΑΣΚΕ) Διοικητικό του Συμβούλιο.

Η Παράταξή μας, από την πρώτη ημέρα του κρυφού διορισμού τους, είχε επισημάνει ότι οι λόγοι που ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ τώρα δεν συναινούσαν στη συγκρότηση προεδρείου ήταν ο έλεγχος του ΕΚΝΤ για την ικανοποίηση προσωπικών και παραταξιακών τους στόχων.

Αυτό θα μπορούσαν να το πετύχουν μόνο με πρακτικές αποκλεισμού των άλλων παρατάξεων και γι αυτό προχώρησαν στον διορισμό μονοπαραταξιακού Διοικητικού Συμβουλίου κάτι που εμείς δεν πράξαμε, παρά τις συνεχείς αρνήσεις τους για συγκρότηση προεδρείου την προηγούμενη τριετία.

Η εκλογοαπολογιστική συνέλευση μετετράπη σε φιάσκο διότι δεν τηρήθηκε σχεδόν καμία διάταξη του καταστατικού του Εργατικού μας Κέντρου.

Συγκεκριμένα:

1ο Δεν υπήρχε Μητρώο των Σωματείων Μελών του ΕΚΝΤ και μητρώο συνέδρων, γεγονός που από μόνο του απέκλειε την δυνατότητα να πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση. Κανείς από τους Αντιπροσώπους των Σωματείων που προσήλθαν στην διαδικασία δεν γνώριζε ,ούτε τώρα γνωρίζουν, εάν είχε συμπεριληφθεί το όνομά του στο Μητρώο αντιπροσώπων.

2ο Δεν υπήρχε Έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής και 3ο Ο απαιτούμενος έλεγχος των δικαιολογητικών των σωματείων δεν πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή εκπροσώπων όλων των παρατάξεων αλλά μόνο από την παράταξη της ΠΑΣΚΕ!!!

Με τις παραπάνω σοβαρότατες ελλείψεις ήταν απαγορευτική και η εκλογή Εφορευτική Επιτροπής για την διεξαγωγή Αρχαιρεσιών.
Όπως αποδεικνύεται η ΠΑΣΚΕ Εργατικού Κέντρου Τρικάλων πραγματοποίησε εκλογές σωματείων σε «κλειστά γραφεία» με άκρα μυστικότητα και είχε δρομολογήσει Συνέδριο ακραίας νοθείας.

Έπειτα από τις καταγγελίες μας και αφού υπήρχε αδιέξοδο, η ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, κάλεσε την αστυνομία, είτε για να προχωρήσουν ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ χωρίς αντίδραση την διαδικασία, είτε για να ανεχθούμε τις παρανομίες τους.

Ας μάθει λοιπόν ο κάθε εργαζόμενος στον Νομό Τρικάλων ότι ο «Μαντέλα» δεν διορίστηκε από το Δικαστήριο για να επιβάλλει ΑΠΑΡΧΑΪΤ στα ΤΡΙΚΑΛΑ!

Η Δικαιοσύνη του έδωσε εντολή, απλή εντολή, να οδηγήσει το Εργατικό Κέντρο σε καθαρές εκλογές με την συμμετοχή όλων των σωματείων μελών του που κάποια δραστηριοποιούνται για περισσότερο από τριάντα χρόνια στο Νομό μας.

Εμείς ως ΔΑΚΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την πραγματοποίηση ΝΟΘΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ και ανεξαρτήτως παραταξιακών συσχετισμών και συμφερόντων θα αγωνιστούμε για ένα ανοικτό και καθαρό Συνέδριο.

Απαιτούμε οι φάκελοι με τα πλήρη δικαιολογητικά όλων των Πρωτοβάθμιων Συνδικαλιστικών Οργανώσεων ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΑΠΟ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ και κατόπιν να γίνει η νομιμοποίηση των συνέδρων.

Αυτός είναι ο δρόμος, αυτή είναι η λύση!

ΚΑΘΑΡΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ –ΚΑΘΑΡΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Υ.Γ. Τα όσα διαδίδουν εναντίον στελεχών της Παράταξής μας, εντάσσονται στον γενικότερο σχεδιασμό αυτών που συμπεριφέρονται με πρακτικές άλλων εποχών για να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους και να υλοποιήσουν το στόχο τους που δεν είναι άλλος παρά μόνο ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ του ΕΚΝΤ.

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή