Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ανακοίνωση της ΔΑΟΚ για τις άδειες νέων φυτεύσεων οιναμπελών

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων,, γίνονται γνωστά τα ακόλουθα:

Αναρτήθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ), ο πίνακας των επιλέξιμων παραγωγών αναφορικά με την χορήγηση νέων αδειών φύτευσης με οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου.

Ο κάθε παραγωγός που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου ως επιλέξιμος έχει τη δυνατότητα να εκτυπώσει μέσα από την ψηφιακή υπηρεσία «Αίτηση για Άδειες Φύτευσης Αμπέλου» την χορηγηθείσα άδεια. Σε περίπτωση αδυναμίας εκτύπωσης από τον παραγωγό, ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να απευθύνεται στις κατά τόπους αρμόδιες ΔΑΟΚ ώστε να λαμβάνει εκτυπωμένη την χορήγηση άδειας.

Σας ενημερώνουμε ότι χορηγήθηκαν άδειες νέων φυτεύσεων στους παραγωγούς των οποίων τα αγροτεμάχια συγκέντρωσαν βαθμολογία από 7 έως 4,95 και τους χορηγείται όλη η αποδεκτή έκταση, ενώ με βαθμολογία 4,5 το 87% της αποδεκτής έκτασης όπως αυτή διαμορφώθηκε κατά τη διαδικασία αξιολόγησης σας.

Η άδεια φύτευσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον δικαιούχο μέχρι 1η Αυγούστου 2020 (3 έτη) και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνον από τον αιτούντα. Πριν τη φύτευση οι παραγωγοί οφείλουν να ενημερώσουν εγγράφως την Υπηρεσία για την ενεργοποίηση της άδειας νέας φύτευσης με οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου.

Στην περίπτωση που ο παραγωγός δεν χρησιμοποιήσει την χορηγούμενη άδεια φύτευσης σε ποσοστό τουλάχιστον 80% της αιτούμενης έκτασης εντός του προβλεπόμενου χρονικού ορίου των τριών ετών, τότε υπόκεινται σε αποκλεισμό υποβολής νέας αίτησης/υπεύθυνης δήλωσης για άδεια νέας φύτευσης για τα πέντε επόμενα ημερολογιακά έτη εκτός και αν γίνει αποδεκτή ένστασή του για ανωτέρα βία σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στον Καν (ΕΕ) 1306/2013.

Αν μετά τη φύτευση διαπιστωθεί ότι ο παραγωγός χρησιμοποίησε τη χορηγούμενη άδεια φύτευσης καταστρατηγώντας ένα ή περισσότερα από τα κριτήρια προτεραιότητας για τα οποία η αίτησή του είχε λάβει βαθμολόγηση, τότε υπόκεινται σε αποκλεισμό υποβολής νέας αίτησης/υπεύθυνης δήλωσης για άδεια νέας φύτευσης και από όλα τα κοινοτικά και εθνικά προγράμματα στήριξης της αμπελοκαλλιέργειας για τα πέντε επόμενα ημερολογιακά έτη.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. Τρικάλων, στο τηλέφωνο 24313-51608 (αρμόδια Γεωπόνος η κα. Ε. Ιακωβάκη).

 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή