Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ανακοίνωση της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών

Συμπεράσματα με αφορμή τα αποτελέσματα των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια μεταθέσεων             
                                                                        
H εκτελεστική Γραμματεία της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών, στην πρώτη συνεδρίαση της για το 2019, με αφορμή την διαδικασία των αρχαιρεσιών για τα υπηρεσιακά συμβούλια μεταθέσεων που ολοκληρώθηκαν τον προηγούμενο μήνα και τα αποτελέσματα που καταγράφηκαν, εκφράζει τις ευχαριστίες της προς όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που πλαισίωσαν με την παρουσία τους το αγωνιστικό της ψηφοδέλτιο, καθώς και όλους όσοι την εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους.
 
Παίρνοντας όμως υπόψη όλους τους παράγοντες που συνέβαλαν στην διαμόρφωση των αποτελεσμάτων καταθέτει τα συμπεράσματα της:  
 
1. Από την έναρξη των αρχαιρεσιών για τα υπηρεσιακά συμβούλια μεταθέσεων το 2000, καταγράφηκε ο μεγαλύτερος αριθμός ψηφισάντων ( 7.178 ) γεγονός που οφείλετε στην μονιμοποίηση των τριετών συναδέλφων μας. Επίσης σημειώθηκε η μεγαλύτερη συμμετοχή  παραταξιακών ψηφοδελτίων ( 6 ), με κάποια από αυτά να έχουν καθαρά συντεχνιακό χαρακτήρα όπως τα δύο ψηφοδέλτια που είχαν ως σημείο αναφοράς την πρότερη σχέση εργασίας των μονιμοποιηθέντων τριετών. Η τακτική αυτή συμβάλει στον αποπροσανατολισμό των συναδέλφων από το ουσιαστικό διακύβευμα των εκλογών για τα υπηρεσιακά Σ.Μ., που δεν είναι άλλο από την διαφανή και αξιοκρατική λειτουργία του οργάνου, γεγονός που δυστυχώς επιβεβαιώθηκε αφού τα ψηφοδέλτια αυτά συγκεντρωτικά έλαβαν το 50% περίπου των συναδέλφων της κατηγορίας αυτής. Ως αρνητικό γεγονός επίσης καταγράφεται η αδυναμία συμμετοχής στης αρχαιρεσίες συναδέλφων των Π.Υ. και Π.Κ. του Νομούς Αττικής, που την ημέρα της ψηφοφορίας ήταν σε 24ωρη υπηρεσία και έτσι δεν τους δόθηκε η δυνατότητα να ψηφίσουν, κατά παράβαση της υποχρεωτικότητας συμμετοχής στην ψηφοφορία και  παρά τις συνεχόμενες παρεμβάσεις της Ε.Α.Κ.Π. για το ζήτημα αυτό ( βλέπε site eakp.gr 25/09/2018 και 12/10/2018 ).     
 
2. Από την συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία διαφάνηκε, για άλλη μια φορά,  ότι η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών διατηρεί στενούς δεσμούς με τους πυροσβέστες, εξαιτίας της αταλάντευτης αγωνιστικής στάσης της απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καταγράφοντας αύξηση του αριθμού των συναδέλφων που έκαναν το βήμα και επέλεξαν το ψηφοδέλτιο της Ε.Α.Κ.Π. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει πως η αποδοχή των θέσεων και των προτάσεών της γενικότερα, αλλά και εν προκειμένω για την λειτουργία του υπηρεσιακού Σ.Μ. μεγαλώνει, καθώς όλο και περισσότεροι πυροσβέστες εμπιστεύονται την Ε.Α.Κ.Π., την θεωρούν « αποκούμπι » τους  και συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της παρουσιάζοντας μία αύξηση υποψηφίων κατά 34,25% . 
 
3. Οι ανακατατάξεις στον χώρο του κυβερνητικού συνδικαλισμού ακολουθούν σταθερά πλέον, και κυρίως μετά το 2012, την πορεία των πολιτικών εξελίξεων. Η κυβερνητική παράταξη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Α.Ε.Π. Πυροσβεστών, κάτω από διαρκείς πιέσεις και μεθοδεύσεις, αξιοποιώντας τις ρουσφετολογικές εξυπηρετήσεις και ενσωματώνοντας στο ψηφοδέλτιο της πλήρως τον συνδικαλιστικό μηχανισμό της πρώην ΠΑ.Σ.Κ.Π., η οποία πλέον δεν κατέβασε κανενός είδος  « ανεξάρτητο »  ψηφοδέλτιο, αναδείχτηκε πρώτη δύναμη. Σε αυτό συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό, πέραν της πλήρους ενσωμάτωσης της πρώην ΠΑ.Σ.Κ.Π., και η επιλογή σημαντικού αριθμού των μονιμοποιηθέντων τριετών συναδέλφων να στηρίξουν με την ψήφο τους την συγκεκριμένη παράταξη, αποδεχόμενοι ότι η μονιμοποίησή τους οφείλεται στην κυβερνητική βούληση και όχι στην πίεση που ασκούσαν όλα αυτά τα χρόνια με τους αγώνες τους, με μοναδικό συμπαραστάτη την Ε.Α.Κ.Π. Τους καλούμε να βγάλουν τα πραγματικά συμπεράσματα για την εργασιακή τους εξέλιξη και να θυμηθούν ότι από τις αρχές του 2017 που η κυβέρνηση τους είχε αφήσει ξεκρέμαστους και όλες οι άλλες παρατάξεις ουσιαστικά τους είχαν γυρίσει την πλάτη, η Ε.Α.Κ.Π. ήταν η μοναδική παράταξη που πάλεψε στο πλευρό τους σε όλα τα επίπεδα. Ότι η μονιμοποίηση τους δεν ήταν στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, αλλά κάτω από το συνεχές σφυροκόπημα σε αγωνιστικό επίπεδο από τους ίδιους τους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές παρεμβάσεις της Ε.Α.Κ.Π. που είχαν αντανάκλαση και μέσα στο κοινοβούλιο με αλλεπάλληλες ερωτήσεις, υποχρεώθηκε η κυβέρνηση για λόγους τακτικής σε στρατηγικό ελιγμό με το βλέμμα στραμμένο στην ισχυροποίηση της πολιτικής της επιρροής και στις τάξεις του Πυροσβεστικού Σώματος. 
    
4. Ως αρνητικό γεγονός επίσης καταγράφεται και η αριθμητική ενίσχυση από πλευράς ψήφων των δύο πόλων του συντηρητικού χώρου Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την στιγμή που από κοινού από το 2014 και μετά, συμμετέχοντας με τους αιρετούς τους στο υπηρεσιακό συμβούλιο μεταθέσεων ενίσχυσαν τον εκφυλισμό και την ρουσφετολογική λειτουργία του οργάνου, συναποφασίζοντας στην βάση ενός κανονισμού μεταθέσεων – αποσπάσεων ο οποίος ξεσπιτώνει κυριολεχτικά συναδέλφους με μοναδικό κριτήριο τις υπηρεσιακές ανάγκες. Σημειωτέον ότι το « ξεσπίτωμα » αποτελεί θέση της Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. την οποία έχει καταθέσει σε πολιτική και φυσική ηγεσία από το 2012!! Γενικότερα η αριθμητική αύξηση των δυνάμεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού, αποτελεί αρνητική εξέλιξη για τα συμφέροντα των πυροσβεστών, αφού επί της ουσίας επιβραβεύεται η γενικότερη αδράνεια τους, αλλά και η ξεκάθαρη παραγοντίστικη τακτική τους στα υπηρεσιακά Συμβούλια Μεταθέσεων, καθώς και η συμβολή τους στην αποδόμηση του Κανονισμού Μεταθέσεων που ήρθε ως κατάκτηση το 1996 ως αποτέλεσμα των αγώνων των αγωνιστικών δυνάμεων.  
 
Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η έκδοση νέου Κανονισμού Μεταθέσεων, ο οποίος θα είναι σε πιο αντιδραστική κατεύθυνση από αυτόν που ισχύει σήμερα. Χωρίς να υπολογίζονται οι ανάγκες των πυροσβεστών παρά μόνο οι υπηρεσιακές ανάγκες λειτουργίας του Π.Σ., οι οποίες είναι μεγάλες λόγο της τεράστιας έλλειψης προσωπικού. Σύμφωνα και με τις δηλώσεις της υπουργού στην συνάντηση με το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ., οι πυροσβέστες την ερχόμενη αντιπυρική περίοδο θα μετακινούνται ανά την επικράτεια με Φ.Π. για την κάλυψή των αναγκών σε προσωπικό. Το τι θα επακολουθήσει την νέα αντιπυρική περίοδο επιβεβαιώνεται και από το προβλεπόμενο κονδύλι για τα έξοδα κίνησης του προσωπικού στον προϋπολογισμό του Π.Σ., αφού καταγράφεται αύξηση της σχετικής δαπάνης κατά 63% σε σχέση με το 2018.  
 
Η Ε.Α.Κ.Π. ορμώμενη και από την θετική εκλογική ανταπόκριση των συναδέλφων στο ψηφοδέλτιο της, δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει αταλάντευτα τον αγώνα της και με περισσότερη δύναμη και πίστη θα παλέψει διεκδικώντας έναν αξιοκρατικό Κανονισμό Μεταθέσεων με βάση την πρόταση της, την οποία έχει καταθέσει σε φυσική και πολιτική ηγεσία αλλά και σε όλους τους αρμόδιους φορείς.
 
Τίποτα δεν χαρίζεται, όλα καταχτιόνται με αγώνες!!
 
Καλούμε όλους τους πυροσβέστες σε μαζική, πλατιά συσπείρωση με την Ε.Α.Κ.Π. για να διεκδικήσουμε λύσεις στο ύψος των αναγκών μας.
 
Για την Ε.Α.Κ.Π.
Η Εκτελεστική Γραμματεία
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή