Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ανακοίνωση της ΚΟ Θεσσαλίας ΚΚΕ για τις βάσεις του ΝΑΤΟ

   Ανακοίνωση από την Κομματική Οργάνωση Θεσσαλίας του ΚΚΕ για τις ΝΑΤΟϊκές βάσεις στη Θεσσαλία:

   «Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μετατρέπει όλη τη χώρα σε ένα απέραντο ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο.  Κάθε μέρα που περνάει αποκαλύπτεται όλο και περισσότερο ο ευρύτερος σχεδιασμός που υπάρχει να εμπλακεί ακόμα βαθύτερα η χώρα μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των Αμερικανών προσδοκώντας τη λεγόμενη γεωπολιτική αναβάθμιση της ελληνικής αστικής τάξης στην περιοχή.

   Στο πλαίσιο αυτό η περιοχή της Θεσσαλίας αναλαμβάνει έναν ιδιαίτερα επικίνδυνο ρόλο.

   Γιατί : Σχεδόν όλες οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις των Ελληνικών Ενόπλων δυνάμεων της περιοχής αγκιστρώνονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στα αμερικανονατοϊκά γρανάζια, με πρόσχημα τη «συνεκπαίδευση» με αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις. Δυνάμεις του ΝΑΤΟ, των Αμερικανών, που εγκαθίστανται ανιχνεύοντας δυνατότητες και προπαρασκευάζοντας το έδαφος για την αναμέτρησή τους με άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, κύρια τη Ρωσία. Έχουμε και λέμε:

•Εδώ και μήνες έχουν εγκατασταθεί στην 110 ΠΜ στη Λάρισα και επιχειρούν τα λεγόμενα drones (MQ -9 Reaper). Αξιοποιούν και επεκτείνουν υπάρχουσες υποδομές για να φέρουν σε πέρας το φονικό «έργο τους» χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανένα.  Ανακοινώνουν τον ερχομό και ιπτάμενων τάνκερ για να αυξήσουν την εμβέλεια της δράσης τους.

•Μέχρι τα μέσα Νοέμβρη, επίσης στην 110 ΠΜ στη Λάρισα θα βρίσκονται και θα ¨συνεκπαιδεύονται» με αντίστοιχα ελληνικά, 11 Ισραηλινά F16. Πεδίο δράσης τους όλη η ηπειρωτική Ελλάδα, με επίκεντρο τη Ν. Πίνδο, την περιοχή των Μετεώρων Τρικάλων, ενώ θα αξιοποιήσουν και το πεδίο βολής στην Κρανιά Ελασσόνας.

•Στο Στεφανοβίκειο Βόλου έχουν ήδη εγκατασταθεί αμερικανικά επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι (ΑΗ 64 D) και ξεκινάνε από αρχές Νοέμβρη τη «συνεκπαίδευση» με τα αντίστοιχα ελληνικά. Πρόκειται για ένα Λόχο μάχης της Αμερικανικής αεροπορίας στρατού που αξιοποιεί και τις εγκαταστάσεις της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών στο Βόλο. Η «συνεκπαίδευση» αφορά «συνδυασμένες επιχειρήσεις» που αξιοποιούν και μονάδες και εγκαταστάσεις στην περιοχή του Λιτόχωρου Πιερίας. Η μονάδα αυτή αποτελεί τμήμα ενός ευρύτερου σχεδιασμού για την εγκατάσταση νέων αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης, αφού αντίστοιχα τμήματα της ίδιας μονάδας (4η Ταξιαρχία Μάχης της αμερικανικής αεροπορίας στρατού) εγκαθίστανται σε Λετονία, Πολωνία και Ρουμανία με στόχο την ενίσχυση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στην Ευρώπη κατά της Ρωσίας.

•Από 8-16 Νοέμβρη θα γίνει  στις εγκαταστάσεις της Ταξιαρχίας ΝΑ Ευρώπης (SEEBRIG)που εδρεύει στον Τύρναβο Λάρισας η άσκηση «SEVEV STARS ’18», με αντικείμενο την «αύξηση των δυνατοτήτων του σχηματισμού μάχης στη διεξαγωγή επιχειρήσεων υποστήριξης ειρήνης…»   Πρόκειται για το Στρατηγείο της Πολυεθνικής Ειρηνευτικής Δύναμης ΝΑ Ευρώπης (MPFSEE) που έχει ιδρυθεί απ” το 1998 και περιλαμβάνει χώρες που μπορεί και να μην είναι μέλη του ΝΑΤΟ ή της ΕΕ.  Στην πολυεθνική αυτή δύναμη συμμετέχουν η Ελλάδα, ΑΛβανία, Βουλγαρία, ΠΓΔΜ, Ρουμανία και Τουρκία…

•Απ” τις 9-20 Νοέμβρη θα διεξαχθεί στην 1η Στρατιά στη Λάρισα η άσκηση MYLTILAYER “ 18 , και αντικείμενο τη «διαχείριση κρίσεων». Στην 1η Στρατιά εδρεύει το λεγόμενο Ευρωστρατηγείο, δηλαδή το Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της ΕυρωπαΪκής Ένωσης (ΕΣΕΕΕ).

   Απ” τα παραπάνω γίνεται φανερό ότι η γη και ο αέρας της Θεσσαλίας γίνεται «Πεδίο Βολής» των αμερικανονατοϊκών φονιάδων καθιστώντας και την περιοχή  μας προκεχωρημένο φυλάκιο του αμερικανικού στρατού.
   Η πολιτική της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ βάζει όλη τη χώρα, και την Θεσσαλία, στο κέντρο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και αντιπαραθέσεων. Τη μετατρέπει σε «στόχο» με όλους τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται για τη ζωή του λαού και της νεολαίας.

   Όσο και αν προσπαθούν να χρυσώσουν το χάπι για το θετικό ρόλο και την δήθεν ασφάλεια που παρέχει το ΝΑΤΟ, ο λαός μας διαθέτει και κρίση και μνήμη.

Ας θυμηθούμε:

   Το ρόλο ΗΠΑ – ΝΑΤΟ στη δικτατορία ’67 – ’74 ,  την τουρκική εισβολή στην Κύπρο! Το ρόλο τους, μαζί και της ΕΕ, στα διχοτομικά «σχέδια Ανάν», για το Κυπριακό. Το ρόλο τους  στα θέματα του Αιγαίου από το ’74 έως το Γενάρη του ’96 και την κρίση των Ιμίων.

   Από τότε μέχρι σήμερα, πάντα υπό την σκέπη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, συνεχίζεται η αμφισβήτηση του καθεστώτος του Αιγαίου, αφού το ΝΑΤΟ είναι αυτό που δεν αναγνωρίζει σύνορα ανάμεσα στα μέλη του, θεωρεί το Αιγαίο ενιαίο επιχειρησιακό χώρο.

   Γιατί το ΝΑΤΟ μια αποστολή έχει: τη διασφάλιση των συμφερόντων των αμερικανικών και ευρωπαΪκών μονοπωλίων στην αντιπαράθεσή τους με τη Ρωσία και άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα όπως η Κίνα.

   Γι αυτό και η εμπλοκή της δικής μας χώρας και της Θεσσαλίας  στους ευρωνατοΪκούς σχεδιασμούς, σπέρνοντας παντού βάσεις και υποδομές μια επιδίωξη έχει: να ισχυροποιήσει τη θέση της αστικής τάξης στην περιοχή, διεκδικώντας κομμάτι απ” την πίτα των αιματοβαμμένων κερδών, απ” τις μπίζνες που θέλει να ανοίξει στους τομείς της ενέργειας και σε άλλους.

   Για να το πετύχουν αυτό,  διαμελίζουν χώρες, αλλάζουν σύνορα, ματοκυλούν του λαούς. Γι αυτό και δεν μπορούμε και δεν πρέπει να έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και στα άλλα κόμματα που στηρίζουν επί της ουσίας αυτή τη πολιτική, παρά τις επιμέρους αντιπαραθέσεις τους, δηλαδή τη ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ, τη ΧΑ κλπ.

   Το δικό τους «εθνικό συμφέρον» είναι η  διασφάλιση των κερδών του κεφαλαίου.

   Το δικό μας εθνικό συμφέρον είναι η υπεράσπιση της πατρίδας μας  και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, μαζί με το σύνολο των δικαιωμάτων που αφορούν τη ζωή μας, που η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα, πετσοκόβουν, υπογράφοντας μνημόνια, ψηφίζοντας εκατοντάδες αντιλαϊκούς νόμους.

   Τώρα ξεσηκωμός ενάντια στα δολοφονικά σχέδια ΗΠΑ- ΝΑΤΟ και την Ελληνική εμπλοκή!

   Να κλείσουν τώρα οι βάσεις του θανάτου!

   Έξω οι Νατοϊκοί φονιάδες!».

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή