Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ανακοίνωση του ΓΝΤ για τους επισκέπτες υγείας

Το Τμήμα Επισκεπτών Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων στα πλαίσια της ανάπτυξης της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Πρόληψης για τον Νομό, έχει οργανώσει ένα Πρόγραμμα ανίχνευσης Καρδιαγγειακού κινδύνου στα άτομα Τρίτης ηλικίας.

Πρόκειται για ένα Πρόγραμμα με σκοπό την καταγραφή της κατάστασης της υγείας και των παραγόντων Καρδιαγγειακού κινδύνου των ατόμων της Τρίτης ηλικίας, που προσέρχονται στους χώρους των ΚΑΠΗ του Δήμου Τρικκαίων.

Η συλλογή δεδομένων γίνεται από εξειδικευμένη ομάδα Επισκεπτών Υγείας του Νοσοκομείου, με απόλυτη τήρηση του ιατρικού απορρήτου και της εχεμύθειας στους χώρους των ΚΑΠΗ κατά τις πρωινές ώρες.

Η καταγραφή συμπεριλαμβάνει, εκτός από τη συμπλήρωση ενός ερωτηματολογίου, την καταμέτρηση τιμών σακχάρου, χοληστερίνης,
τριγλυκεριδίων, σωματομετρικών μετρήσεων και έλεγχο της ροής του αίματος με απλό Doppler.

Η δράση έχει ξεκινήσει από τον Νοέμβριο του 2017 και μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί περίπου 120 ηλικιωμένα άτομα, με στόχο τα χίλια τουλάχιστον.

Μετά το πέρας της δράσης θα γίνει επεξεργασία των δεδομένων και τα αποτελέσματα-συμπεράσματα θα ανακοινωθούν στα ΜΜΕ του Νομού μας.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Τρικάλων
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή