Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ανακοίνωση του Συλλόγου Κιθαριστών για την Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου

Ο Βαγγέλης Μπουντούνης, με την συμπαράσταση και συμπόρευση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, ανακοινώνει την ιδρυτική διακήρυξη της Ελληνικής Κιθαριστικής Ορχήστρας (Ε.Κ.Ο.).

Η Ελληνική Κιθαριστική Ορχήστρα, θα είναι η συνένωση όλων των κατά τόπους μικρών κιθαριστικών ορχηστρών της Ελλάδας, υπό την σκέπη, μιας πανελλήνιας κιθαριστικής ορχήστρας, που θα συμπράττει καλλιτεχνικά ανά γεωγραφική περιφέρεια στην Ελλάδα, αλλά και συνδυαστικά ως ένα κορυφαίο μουσικό σύνολο με παγκόσμια πρωτοτυπία.

Ο συμβολισμός μιας τέτοιας συνένωσης, πέρα από τον καλλιτεχνικό του προσδιορισμό, έχει να κάνει με την Ελλάδα, με την νεολαία, με την περηφάνια και την αξιοπρέπεια μας ως λαού!

Θα δώσει την ευκαιρία στα Ελληνόπουλα, να συνεργαστούν για έναν κοινό, μεγαλειώδη στόχο. Θα αναπτύξουν σχέσεις, φιλίες, συναισθήματα, αλλά και τον ενθουσιασμό, την περηφάνια για το αποτέλεσμα. Όλα αυτά δηλαδή, που είναι τόσο σημαντικά και ανεκτίμητα, αλλά είναι ικανά να υπερνικήσουν οποιαδήποτε εμπόδια.

Η ιδέα μιας κιθαριστικής ορχήστρας, ξεκίνησε από ένα "καπρίτσιο" του Μάνου Χατζιδάκι πριν 32 χρόνια, ο οποίος διηύθυνε τις πρώτες συναυλίες, της πρώτης ορχήστρας, που είχε δημιουργήσει ο Βαγγέλης Μπουντούνης, στο Φεστιβάλ Κιθάρας, που διοργάνωνε στο Ρέθυμνο το 1984.

Το εγχείρημα αυτό, -έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια, έχοντας αγκαλιάσει πολύ μεγάλο αριθμό μαθητών, τελειοφοίτων, αποφοίτων, καθηγητών και σολίστ καθώς και πολλούς φορείς, πολιτιστικούς συλλόγους, Δήμους, Ωδεία κ.ά., σε τέτοιο βαθμό, ώστε δεν θα αποτελούσε υπερβολή αν το χαρακτήριζε κανείς, τηρουμένων των αναλογιών, ως το ελληνικό El Systema, όσο "βαρύ" κι αν ακούγεται αυτό.

'Έχει ήδη δοκιμαστεί δεκάδες φορές, με τους "Κιθαριστές" (100 & 200 Κιθάρες), υπό την Διεύθυνση του Βαγγέλη Μπουντούνη, με ένα νέο ήχο, με τέσσερα εξαιρετικά CDs από ζωντανές συναυλίες, με ένα τεράστιο κοινό, με ένα πρόγραμμα τόσο ευρύ και πλούσιο, που προσφέρει μια τέτοια σημαντική ευκαιρία ώστε να εμφανιστούν τόσα Ελληνόπουλα μαζί.

Είναι μια τιτάνια προσπάθεια, με την επαφή και αλληλεπίδραση ανάμεσα σε τόσο πολλούς ανθρώπους -μουσικούς, δασκάλους, γονείς, συντελεστές, φορείς- και την δημιουργία δεκάδων μικρών ομάδων που συνεργάζονται.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Κιθαριστών, θα επιλέγει τους κατά τόπους Καλλιτεχνικούς Διευθυντές και τις Ορχήστρες, ανά γεωγραφική περιφέρεια και τόπους της Ελλάδας, σε συνεργασία με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Ε.Κ.Ο., με κριτήρια εκπαιδευτικά, καλλιτεχνικά αλλά κυρίως παιδαγωγικού και κοινωνικού ήθους.

Το όραμα αυτής της Ορχήστρας, είναι να παγιωθεί στην συνείδηση του κόσμου και να βρει μιμητές και σε άλλους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, ώστε η κουλτούρα της ομαδικής δουλειάς στην υπηρεσία ενός όμορφου σκοπού να γίνει στάση και επιλογή ζωής για όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

Να τους δοθεί η δυνατότητα να δουλέψουν ακόμα πιο σκληρά, ώστε να ανεβάσουν ακόμα περισσότερο την ποιότητα του καλλιτεχνικού αποτελέσματος και να δημιουργήσουν ένα πραγματικό "Σύστημα" στην εκπαίδευση, την προετοιμασία, την διαμόρφωση και την εξέλιξη των νέων μουσικών.

Σ' αυτή την προσπάθεια, έχουμε ανάγκη την ενεργή παρουσία και συμπόρευση των πολιτιστικών φορέων. Μια συμπόρευση που μπορεί και πρέπει να επεκταθεί σε βάθος χρόνου, να εμπλουτιστεί ενδεχομένως και με άλλα όργανα και μουσικούς, να αγκαλιάσει ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας, να γίνει θεσμός που θα αφήσει το στίγμα του στον Πολιτισμό της χώρας μας τα επόμενα χρόνια. Από μια τέτοια συμπόρευση, μόνο ωφέλεια μπορεί να αποκομίσει, τόσο ο πολιτισμός, όσο και η κοινωνία.

Στηριζόμενοι στις παραπάνω ιδεολογικές αρχές, ιδρύουμε την Ελληνική Κιθαριστική Ορχήστρα.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΝΤΟΥΝΗΣ
& ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΙΘΑΡΙΣΤΩΝ

 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή