Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αναμένοντας τον βιολογικό καθαρισμό στην Πύλη

Κρίσιμο έργο για τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής και της προστασίας του περιβάλλοντος στην περιοχή 

Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε μια εποχή που η διαχείριση των αστικών λειτουργιών είναι σημαντικό να συμβαδίζουν με λύσεις και υποδομές που προστατεύουν το περιβάλλον, υπάρχουν περιπτώσεις που ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί καν βασικά έργα όπως ο βιολογικός καθαρισμός και το αντίστοιχο δίκτυο αποχέτευσης.

Όπως στην περίπτωση του δήμου Πύλης, όπου τώρα βρίσκεται σε τροχιά υλοποίησης ένα τόσο σημαντικό έργο για την περιοχή.

Το έργο κατασκευής δικτύου αποχέτευσης λυμάτων και βιολογικού καθαρισμού στην Πύλη, το οποίο χρηματοδείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με το ποσό των 4.772.680,48 €.

Το έργο αφορά στην δημιουργία  υποδομών περιβαλλοντικής εξυγίανσης, που θα εξασφαλίσουν την περιβαλλοντικά αποδεκτή μεταφορά, επεξεργασία και διάθεση των λυμάτων και επομένως τη βελτίωση των υποδομών της εξεταζόμενης περιοχής.

 

Αποτελείται από δυο κύρια υπο-έργα:

ΚΥΡΙΟ ΥΠΟΕΡΓΟ 1: «Δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων Κ. Πύλης, Δήμου Πύλης», προϋπολογισμού δαπάνης 2.274.000 € που αφορά στην κατασκευή ολοκληρωμένων δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων στην Πύλη, για τη συλλογή και μεταφορά των λυμάτων του ομώνυμου οικισμού έως τη νέα ΕΕΛ για επεξεργασία.

Τα λύματα μέσω συλλεκτήριων αγωγών, διαμέτρων Φ200mm, Φ250mm, Φ400mm και συνολικού μήκους 14.880m συλλέγονται στο τελικό φρεάτιο, απ’ όπου μεταφέρονται με Κεντρικό Αποχετευτικό Αγωγό (Κ.Α.Α.), διαμέτρου Φ250mm και μήκους 860m, έως το φρεάτιο εισόδου της νέας ΕΕΛ.

Στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνονται και οι ιδιωτικές συνδέσεις. Συνολικά πρόκειται να κατασκευαστούν 650 ιδιωτικές συνδέσεις μέσω αγωγού Φ160mm.

 

ΚΥΡΙΟ ΥΠΟΕΡΓΟ 2: «Βιολογικός καθαρισμός Κ. Πύλης, Δήμου Πύλης και αγωγού μεταφοράς και διάθεσης λυμάτων», προϋπολογισμού δαπάνης 2.283.900 €, που αφορά την κατασκευή της νέας Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) Πύλης καθώς και του αγωγού διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων στον τελικό αποδέκτη.

Πιο συγκεκριμένα, τα λύματα της Πύλης μετά την είσοδό τους στο φρεάτιο εισόδου της νέας ΕΕΛ, επεξεργάζονται με τη μέθοδο της ενεργού ιλύος νέων τεχνολογιών – με μηχανική μέθοδο προκατασκευασμένου compact συστήματος προεπεξεργασίας δυναμικότητας 2.500 ισοδύναμων κατοίκων (αστικά και βοθρολύματα) για την εικοσαετία.

Εν συνεχεία και μέσω αγωγού διάθεσης από HDPE, διαμέτρου Φ140mm και μήκους 540m περίπου, διατίθενται στον ενδιάμεσο αποδέκτη (παρακείμενη τάφρος) που καταλήγει σε παρακείμενο ρέμα.

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή