Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ανάστατοι οι γονείς παιδιών με καρκίνο στα Τρίκαλα

Η ιδιωτικοποίηση-αυτοτέλεια των Ογκολογικών τμημάτων φοβούνται πως θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου

Παρά τις έντονες αντιδράσεις από όλες τις κομματικές παρατάξεις, υγειονομικούς και συλλόγους ασθενών και γονέων, η ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας για το Ογκολογικό Κέντρο Παίδων των νοσοκομείων της Αθήνας με βάση το οποίο μετατρέπεται σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ), πρόσθεσε προβληματισμό και ανησυχία, και σε καμία περίπτωση οι αντιδρώντες δεν πείστηκαν για τις κυβερνητικές προθέσεις.

Μέσα από την ψήφιση του νομοσχεδίου, το ογκολογικό τμήμα του νοσοκομείου, αποσχίστηκε από το κύριο σώμα της δημόσιας υγειονομικής δομής, αφήνοντας περιθώρια ιδιωτικής διαχείρισης και …ιδιωτικής χρηματοδότησης μέσα από χορηγίες. Βέβαια, να πούμε σε αυτή την κατεύθυνση, ότι έτσι κι αλλιώς, σύλλογοι και ιδιώτες, ενίσχυαν με κάθε δυνατό τρόπο την δημόσια δομή, καλύπτοντας ακόμη και μισθολογικά κόστη γιατρών. Άρα εύλογα προκύπτουν σημαντικά ερωτήματα για την τελική στόχευση μιας τέτοια απόφασης.

Αυτό είναι και ο λόγος που και οι Τρικαλινοί γονείς, μοιράζονται και εκφράζουν στο Trikalanews.gr τον προβληματισμό τους αλλά και την έντομνη ανησυχία τους. Η περίπτωση των ογκολογικών ασθενών της παιδικής ηλικίας, είναι, όπως όλοι μπορούμε να καταλάβουμε, ζήτημα προτεραιότητας. Στα Τρίκαλα, δεκάδες περιπτώσεις γονέων, έχουν δώσει αυτή τη μεγάλη μάχη για τη ζωή, με το ογκολογικό του Παίδων να είναι η μόνη ελπίδα για τους περισσότερους εξ αυτών.

Η Φλόγα, μέσα από παρεμβάσεις από τα κεντρικά του Συλλόγου, εδώ και καιρό ζητούσαν επανειλημμένα τη διαβούλευση πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου. Όπως επίσης και άλλοι φορείς, που όμως δεν εισακούστηκαν. Προς απάντηση, από πλευράς του Υπουργείου, προβάλλεται ο εκσυγχρονισμός και η προσέλκυση χρηματοδότησης… Όμως είναι δυνατόν να στηρίζουμε μόνο σε αυτό το αυτονόητο της υγείας; Και είναι δυνατό ένας ιδιωτικός φορέας να είναι κεντρικός διαχειριστής της ζωής όλων αυτών των παιδιών;

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή