Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ανάστατοι οι Τρικαλινοί αγρότες – Μεγάλες καθυστερήσεις και μικρές προκαταβολές

Στην αναμονή …δεν έχουν γίνει ακόμα όλοι οι επιτόπιοι έλεγχοι

Λίγες μέρες έχουν περάσει από την κατάθεση των προκαταβολών του ΕΛΓΑ στους λογαριασμούς των δικαιούχων πλημμυροπαθών κτηνοτρόφων των Τρικάλων και οι αγρότες δείχνουν θορυβημένοι από τις μεγάλες καθυστερήσεις αλλά και από το μέγεθος των αποζημιώσεων.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Trikalanews.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «Άνοιξη» Λάμπρος Τσέκας «αυτό που έχει δοθεί προς το παρόν είναι μόνο οι προκαταβολές στους κτηνοτρόφους, που πέρα από τις μεγάλες καθυστερήσεις, έχουν περάσει δυόμιση μήνες από τις πλημμύρες, δεν ανταποκρίνονται και στην πραγματική αξία.

Οι κτηνοτρόφοι δηλαδή, το πολύ να πήρανε τις προβατίνες 140 ευρώ που είναι πολύ λίγο για το ζώο».

Όσον αφορά τις τελικές αποζημιώσεις ο κ. Τσέκας ανέφερε πως «η πραγματική αξία του ζωικού η φυτικού κεφαλαίου η το πάγιο δεν θα αποζημιωθεί στο εκατό τις εκατό, εφόσον ο ΕΛΓΑ για την κάθε σοδιά αποζημιώνει με μία μέση τιμή την οποία καθορίζει αυτός, ενώ αν έχεις μέχρι 20% ζημιά δεν σου δίνει και τίποτα.»

Δεν έχουν γίνει ακόμα όλοι οι επιτόπιοι έλεγχοι

Αναφορικά με τους ελέγχους ο κ. Τσέκας επισημαίνει πως ακόμα δεν έχουν καν πραγματοποιηθεί όλοι οι επιτόπιοι έλεγχοι όπως θα έπρεπε.

Κλείνοντας ο Πρόεδρος των Αγροτικών Συλλόγων κ. Τσέκας προέτρεψε τους αγρότες «Αν θέλουν να αποζημιωθούν στο εκατό τις εκατό, που αυτό πρέπει, να συσπειρωθούν στους αγροτικούς τους συλλόγους και να το διεκδικήσουνε. Ακόμα και αυτές τις αποζημιώσεις μέσα από τον αγώνα τους τον κέρδισαν».

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή