Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αναστήθηκε η Τζούρτζια (Αγία Παρασκευή) και υποδέχεται κόσμο

Το χωριό του Ασπροποτάμου που παραμένει ζωντανό χάρη στις προσπάθειες των ανθρώπων του – Από τους δύο μόνιμους κατοίκους του χειμώνα στο «ζωηρό» καλοκαίρι

Τριήμερη (και όχι μόνο) εξόρμηση στο χωριό του Ασπροποτάμου, στην Αγία Παρασκευή, κάνουν αρκετοί χωριανοί που μένουν στα αστικά κέντρα εκμεταλλευόμενοι την αργία της Δευτέρας. Πρόκειται για ένα χωριό που οι άνθρωποί του, όπως ο πρόεδρος Γρηγόρης Τόσκας, καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες και προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανό. Τελικά τα καταφέρνουν προς όφελος όλων μας.

Όπως κατέγραψε το trikalanews.gr όλες τις προηγούμενες μέρες δόθηκε βάρος στην καθαριότητα του χωριού και στην αποκατάσταση φθορών ώστε οι επισκέπτες αλλά και όσοι θα ανηφορίσουν για τη μόνιμη θερινή διαβίωσή τους στην περιοχή, να μπορούν να χαίρονται με ασφάλεια το χωριό τους. Όπως ανέφερε ο κ. Τόσκας μιλώντας στο trikalanews.gr, ήδη έχουν ξεκινήσει να καταφθάνουν για το τριήμερο οικογένειες που κατάγονται από την περιοχή. Τα καταστήματα του χωριού είναι κιόλας ανοιχτά ενώ μετά τις εξετάσεις αναμένεται να γεμίσουν ζωή όλα τα καλντερίμια.

Φυσικά, δεν έλειψαν φέτος και οι νομάδες κτηνοτρόφοι. Όπως σημείωσε 15 κοπάδια με αιγοπρόβατα και βοοειδή, βρίσκονται ήδη στα ορεινά όπου θα μείνουν για όλο το καλοκαίρι. Βέβαια, στόχος είναι να μείνει ζωντανό το χωριό… «Όταν ανέλαβα το 2014, στην πλατεία του χωριού συναντούσες 50-60 ηλικιωμένους πλέον έχουν μείνει ελάχιστοι. Προσπαθούμε συνεπώς με κάθε τρόπο, να διαμορφώσουμε ένα περιβάλλον που να προσελκύει και νέους ανθρώπους για τις διακοπές τους. Στην πανδημία βέβαια, τα πράγματα ήταν διαφορετικά μιας και το χωριό ζωντάνεψε με τον κόσμο να προσπαθεί να νιώσει πιο ελεύθερος στο χωριό και να αποφύγει την αίσθηση του εγκλεισμού….» αναφέρει ο πρόεδρος ενώ σημειώνει ότι και το χειμώνα συναντά κανείς μόνιμους κατοίκους. Κάθε χειμώνα διαφορετικό αριθμό κυρίως συνταξιούχων όπως φέτος που ήταν και πιο ήπιοι οι χειμερινοί μήνες.

Ο ίδιος συνεχίζει βέβαια να είναι πρόεδρος τεσσάρων εποχών, φροντίζοντας να λυθούν και σοβαρά προβλήματα της περιοχής. Όπως για παράδειγμα είναι το σήμα κινητής τηλεφωνίας που παρόλο τις προσπάθειες παραμένει ζητούμενο ενώ η προτεραιότητα πλέον αφορά το δίκτυο υδροδότησης μιας και ο κεντρικός αγωγός που διέσχιζε γεφύρι της περιοχής υπέστη μεγάλες φθορές μετά την πτώση του γεφυριού κατά τους χειμερινούς μήνες.

Για όσους πάντως δεν μπορούν να φτάσουν στα ορεινά για τους λόγους τους και θέλουν να νιώσουν τον αέρα Ασπροποτάμου, μπορούν να «επισκεφθούν» την Αγία Παρασκευή μέσα από το https://www.meteolive.gr/p/tzourtzia.html?fbclid=IwAR0xnOnK1wv-iW5HIlCYVTqYBzazUds2h0M4IEufnzhdh1Yif6PEZ7fKeRI . Μετά την ένταξη του χωριού στο πανελλήνιο μετεωρολογικό δίκτυο, έχει τοποθετηθεί και κάμερα με την Αγία Παρασκευή να αποτελεί πλέον ένα μικρό τμήμα ενός ευρύτερου μετεωρολογικού χάρτη ώστε όλοι να έχουν πρόσβαση στην εικόνα και τις συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή