Αναστολή των αδειών των υγειονομικών από 1η Σεπτεμβρίου

Σε αναστολή όλων των κανονικών αδειών των υγειονομικών από την 1η Σεπτεμβρίου, προχωρά  το υπουργείο Υγείας, όπως αναφέρεται σε  σχετικό έγγραφο που φέρει την υπογραφή του Υπουργού  Βασίλη Κικίλια.

Η ανάκληση των αδειών αφορά το  προσωπικό που απασχολείται στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, στο ΕΚΑΒ, στον ΕΟΔΥ και τις δημόσιες Δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) δηλαδή, Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα και Περιφερειακά/Τοπικά Ιατρεία καθώς και τον Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) από 1η/9 και έως νεωτέρας.

 Η εξέλιξη αυτή έρχεται λόγω της αναγκαιότητας να καλυφθούν κενά που θα προκύψουν από τις αναστολές εργασίας  υγειονομικών λόγω μη εμβολιασμού τους κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα  με την σχετική ανακοίνωση: «το πρώτο 15μερο Σεπτεμβρίου θεωρείται κρίσιμο για την διαχείριση της πανδημίας, καθώς επιστρέφουν οι πολίτες από τις διακοπές τους και ανοίγουν οι δραστηριότητες στην κοινωνία.

Όπως έχει αναφερθεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ανά πάσα στιγμή το σύστημα υγείας βρίσκεται σε ετοιμότητα για να εξυπηρετήσει όλους τους πολίτες και όχι μόνο εκείνους που πάσχουν από covid-19».©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή