Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αναταραχές στο Αφγανιστάν… Ταλιμπάν ‘έριξαν στο ψαχνό’

Αρκετοί άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στην αφγανική πόλη Ασανταμπάντ – πρωτεύουσα της επαρχίας Κουνάρ (ανατολικά) – όταν μαχητές Ταλιμπάν άνοιξαν πυρ εναντίον ανθρώπων που ανέμιζαν τη σημαία του Αφγανιστάν σε ένα συλλαλητήριο για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας στην Τζαλαλαμπάντ. Το Αφγανιστάν γιορτάζει στις 19 Αυγούστου την ανεξαρτησία του το 1919 από τον βρετανικό έλεγχο…

Οι διαδηλώσεις από ανθρώπους που ανεμίζουν την αφγανική σημαία αφού καταστρέψουν τη λευκή σημαία των Ταλιμπάν σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης, είναι οι πρώτες ενδείξεις λαϊκής εναντίωσης…

Δεν είναι σαφές ακόμη αν οι απώλειες οφείλονται στα πυρά ή στο ποδοπάτημα που προκάλεσαν αυτά, δήλωσε ο Μοχάμεντ Σαλίμ – κάτοικος της πόλης.

“Εκατοντάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους”, είπε ο Σαλίμ. “Στην αρχή φοβόμουν και δεν ήθελα να πάω αλλά όταν είδα έναν από τους γείτονές μου να ενώνεται μαζί τους έβγαλα τη σημαία που έχω στο σπίτι.”. Και συνέχισε λέγοντας: “Αρκετοί άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν στο ποδοπάτημα και από τα πυρά των Ταλιμπάν”.

Όλα ξεκίνησαν εχθές…

Την Τετάρτη, μαχητές Ταλιμπάν πυροβόλησαν εναντίον διαδηλωτών που ανέμιζαν στην Τζαλαλαμπάντ την αφγανική σημαία με το μαύρο, κόκκινο και πράσινο χρώμα σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν σκηνές με τους διαδηλωτές σε ορισμένα μέρη να καταστρέφουν τη λευκή ισλαμική σημαία των Ταλιμπάν.

Ο πρώτος αντιπρόεδρος Αμρουλάχ Σάλεχ, ο οποίος προσπαθεί να δημιουργήσει ένα μέτωπο εναντίωσης στους Ταλιμπάν, εξέφρασε την υποστήριξή του στις διαδηλώσεις:

“Χαιρετώ εκείνους που σηκώνουν την εθνική σημαία και έτσι υποστηρίζουν την αξιοπρέπεια του έθνους”, έγραψε στο Twitter.

Ο Σάλεχ δήλωσε την Τρίτη πως βρίσκεται στο Αφγανιστάν και πως είναι ο “νόμιμος υπηρεσιακός πρόεδρος” μετά τη φυγή του προέδρου Άσραφ Γάνι, όταν οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την Καμπούλ.

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή