Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αναθεώρηση της αναστολής λειτουργίας σχολών οδηγών

Παρέμβαση στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ζητώντας την άμεση αναθεώρηση της αναστολής λειτουργίας των σχολών οδηγών πραγματοποίησε ο Βουλευτής Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός.

Ο κ. Κωτσός ζήτησε από τον Υπουργό να εξετάσει το ζήτημα και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να γίνει άμεση άρση της αναστολής λειτουργίας των σχολών οδηγών καθώς ο συγκεκριμένος επαγγελματικός κλάδος θα μπορούσε να λειτουργεί κανονικά χωρίς να επιβαρύνει το επιδημιολογικό φορτίο, καθώς μέσα στο αυτοκίνητο θα βρίσκονται δύο μόλις άτομα (εκπαιδευτής και εκπαιδευόμενος).

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κωτσός δήλωσε στον Υπουργό:

«Όπως γνωρίζετε η πανδημία του κορωνοϊού η οποία ταλαιπωρεί όλη την ανθρωπότητα για περισσότερο από ένα χρόνο, έπληξε καίρια όλο το φάσμα της επαγγελματικής δραστηριότητας καθώς προκειμένου να προστατευτούμε οδηγηθήκαμε σε ολικό lockdown.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό των πολιτών και των επιχειρήσεων με διάφορα μέτρα στήριξης.

Τα μέτρα στήριξης αυτά βοήθησαν επιχειρήσεις και εργαζομένους να καλύψουν κάποια από τα έξοδα τους έτσι ώστε γίνει άρση των μέτρων απαγόρευσης να καταφέρουν να ξεκινήσουν και πάλι χωρίς προβλήματα τη λειτουργεία τους.

Όμως στο σημείο το οποίο βρισκόμαστε, θα ήθελα να σταθώ και να αναφερθώ στις σχολές οδηγών οι οποίες βρίσκονται σε αναστολή της λειτουργείας τους.

Κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι έχουν την ανάγκη να πραγματοποιήσουν μαθήματα σε σχόλες έτσι ώστε να πάρουν διπλώματα οδήγησης. Όπως γνωρίζετε, χωρίς δίπλωμα οδήγησης είναι αρκετά δύσκολο να μετακινηθεί κάποιος και να πάει στη δουλειά του. Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις που είναι απαραίτητο για να προσληφθείς σε μία εταιρία.

Επιπρόσθετα ένας επαγγελματικός κλάδος παραμένει σε αναστολή λειτουργίας με ότι αυτό σημαίνει για την οικονομία, τη στιγμή που θα μπορούσε να λειτουργεί κανονικά χωρίς να επιβαρύνει το επιδημιολογικό φορτίο, καθώς μέσα στο αυτοκίνητο θα βρίσκονται δύο μόλις άτομα (εκπαιδευτής και εκπαιδευόμενος).

Ούτως ή άλλως αυτό συμβαίνει στα ταξί αλλά και στα ιδιωτικά αυτοκίνητα.»

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή