Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ανατροπή των μνημονιακών δεσμεύσεων υποσχέθηκε ο Λαφαζάνης από τα Τρίκαλα

«Η απόφαση του Eurogroup είναι κατάπτυστη, δεσμεύει την Ελλάδα με μνημόνιο, με επιτροπεία, με άγρια λιτότητα μέχρι το 2060. Η απόφαση αυτή ελήφθη με πραξικοπιματικές και αντισυνταγματικές διαδικασίες. Η κυβέρνηση δεν είχε καμιά εξουσιοδότηση, καμιά λαϊκή και δημοκρατική νομιμοποίηση να προχωρήσει σε τέτοιου είδους, πρωτοφανείς, αποικιακές δεσμεύσεις για την Ελλάδα, για 50 χρόνια. Δεσμεύσεις που θα βασανίζουν όχι μόνο τώρα τον ελληνικό λαό, αλλά τα εγγόνια μας και δισέγγονά μας».

Αυτά τόνισε από τα Τρίκαλα όπως κατέγραψε το trikalanews.gr στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι ο γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά τη διήμερη περιοδεία που πραγματοποιεί στη Δυτική Θεσσαλία.

Ο ίδιος τόνισε ότι «το μνημονιακό μπλοκ τρίβει τα χέρια του, όταν βλέπει στον αντιμνημονιακό χώρο έριδες, φιλονικίες, άγονους ανταγωνισμούς», ενώ αναφερόμενος για τη στάση που θα κρατήσει η Λαϊκή Ενότητα, ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε ότι «εμείς θα ανατρέψουμε αυτού του είδους τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η κυβέρνηση, ερήμην του ελληνικού λαού και σε βάρος του, καταλύοντας κάθε ίχνος δημοκρατίας και ανεξαρτησίας στη χώρα».

Καταλήγοντας, επεσήμανε ότι «η εναλλακτική λύση που προτείνουμε είναι σαφής και είναι μια λύση ρεαλιστική και βιώσιμη, με προοπτική για τη χώρα. Αυτό που λέμε, είναι ότι μπορούμε να καταργήσουμε, να ακυρώσουμε τα μνημόνια και τη λιτότητα. Όλα αυτά δηλαδή που πνίγουν την οικονομία μας και λεηλατούν την κοινωνία μας».

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή