Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Ναυτική Εβδομάδα» στον Βόλο

Ο φορέας πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, που ιδρύθηκε το 2014 και φέρει τον τίτλο «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», διακονεί τον ευαίσθητο τομέα του πολιτισμού με έμπνευση, συνέπεια και προπάντων πνεύμα συνεργασίας.

Σημαντικοί στόχοι μας αποτελούν, πέραν των άλλων, η καθιέρωση ή η επαναφορά «θεσμών», στο πλαίσιο των οποίων κυρίαρχη θέση θα έχει η απόδοση τιμής σε πολίτες και φορείς για το έργο τους.

Στη διάρκεια του «Θεματικού Έτους Πολιτισμού 2015, Μάγνητες και ο πολιτισμός της θάλασσας», επαναφέραμε τον επιτυχημένο θεσμό των παρελθόντων ετών, την «Ναυτική Εβδομάδα», που είχε σταματήσει να διοργανώνεται από το 2009.

Η «Ναυτική Εβδομάδα στο Βόλο 2015», πραγματοποιήθηκε μετά από πολλά χρόνια αδράνειας του θεσμού αυτού, με μεγάλη επιτυχία από κάθε πλευρά.

Η επιτυχία αυτή, αλλά και η παρότρυνση φορέων και πολιτών μας επέβαλε να διοργανώσαμε και την επόμενη χρονιά, την «Ναυτική Εβδομάδα στο Βόλο 2016», με περισσότερες συνεργασίες, μεγαλύτερη ποιότητα και πρωτοτυπία θεμάτων, προσέλευση καινού και αρχών. Πλέον η «Ναυτική Εβδομάδα στο Βόλο» έχει καθιερωθεί. Προκειμένου να αναβαθμίσουμε τις δράσεις και τις εκδηλώσεις μας, αλλά και για να ικανοποιήσουμε και τι επιθυμίες πολλών συμπολιτών μας, εξασφαλίσαμε κατά την διοργάνωση των περασμένων ετών τη συμμετοχή της:

•    Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού,

•    Μπάντας του Λιμενικού Σώματος

•    Φιλαρμονικής Εταιρείας «Μάντζαρος» της Κέρκυρας

•    Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου

Ακόμη συμμετείχαν με επιτυχία:

•    Τοπικά Μουσικά σχήματα

•    Χορευτικά συγκροτήματα

•    Τα σχολεία της Α΄ Βάθμιας εκπαίδευσης

•    Αθλητικές και προσκοπικές δραστηριότητες

Στις εκδηλώσεις αυτές παραβρέθηκαν Υπουργοί, πολιτικοί παράγοντες, υψηλά κυβερνητικά στελέχη καθώς και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης. ‘Έτσι μετά τη μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης του 2015 και του 2016, και την επανακαθιέρωση του θεσμού, επανερχόμαστε και φέτος με την

«Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο για το 2017»

Η «Ναυτική Εβδομάδα» για το 2017 Θα πραγματοποιηθεί στην παραλία του Βόλου, στον προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, από την 19η έως 25η Ιουνίου. Και στην φετινή διοργάνωση, συνεργαζόμαστε με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας & Β. Σποράδων, τον Δήμο Βόλου, το Επιμελητήριο Μαγνησίας, τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου (Ο.Λ.Β.), Σωματεία Προσκόπων, Ναυταθλητικά σωματεία και πολιτιστικούς φορείς.

Προγραμματίσαμε και συμμετέχουν πολλοί φορείς και Σύλλογοι του Βόλου και περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων κοινωνικών φορέων, ναυταθλητικών σωματείων, χορευτικών συγκροτημάτων, χορωδιών κ.ά.

Είμαστε βέβαιοι ότι η συνεργασία όλων και η συνέργεια με τόσους σημαντικούς φορείς του Δημοσίου, της Αυτοδιοίκησης, του αθλητισμού και του πολιτισμού θα προσδώσει έναν υπερτοπικό χαρακτήρα στο θεσμό.

Η συμμετοχή εγνωσμένης αξίας και φήμης του συγκροτήματος από την Κάτω Ιταλία «ASTERIA» από την τη Στερνατία της ελληνόφωνης Απουλίας ΙΤΑΛΙΑΣ με επικεφαλής τον GIORGIO FILIERI, συναυλίας των «Encardia» (Διάσημο Ελληνικό συγκρότημα που η μουσική του εμπνέεται από το μουσικό και εν γένει πολιτισμικό τοπίο των Ελληνοφώνων περιοχών της Κάτω Ιταλίας), της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου, της Παιδικής Χορωδίας «Παραμυθία» του Ορφανοτροφείου της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Μαλογιαροσλάβετς της επαρχίας Καλούγα Ρωσίας, που την συνοδεύει το μουσικό συγκρότημα του συνθέτη Χρίστου Τσιαμούλη, για μια συναυλία με τον τίτλο «Φως στην Οικουμένη», σε συνεργασία με το Διαδικτυακό περιοδικό «Πεμπτουσία», μουσικών και χορευτικών συγκροτημάτων, του Μουσικού Σχολείου Βόλου, της Ορχήστρας και Χορωδίας «ΙΩΝΙΑ» και εκατοντάδων μαθητών των Δημοτικών Σχολείων της περιοχής σε μια συντονισμένη μουσική και θεατρική εμφάνιση, αθλητικοί αγώνες και επιδείξεις, εικαστικές εκθέσεις και διαγωνισμοί, που συγκροτήσουν ένα άρτιο πρόγραμμα.

Η «Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο 2017» Θα πραγματοποιηθεί ξανά στην παραλία του Βόλου, στον χώρο προ του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ώστε να έχουν την δυνατότητα συμμετοχής και παρακολούθησης των δράσεων από όλους τους πολίτες.

Στους φετινές εορταστικές εκδηλώσεις για τη «Ναυτική Εβδομάδα», είναι αφιερωμένες και περιλαμβάνουν τιμητική αναφορά στον Ελληνισμό της «Μεγάλης Ελλάδας» (Magna Grecia) στην Κάτω Ιταλίας, από τον Γέροντα Νείλο Βατοπαιδινό, Καθηγητής Ρωμαϊκού και Βυζαντινού Δικαίου του Πανεπιστημίου Magna – Graecia, Catanzaro Calabria ΙΤΑΛΙΑ. Παράλληλα τιμούμε τον Γιώργο Καφενταράκη, ένα χρόνο μετά την «αναχώρησή» του, άνθρωπο της τέχνης και της θάλασσας, προπάντων όμως και μέλος του Δ.Σ. του φορέα μας.

Οι αναβαθμισμένες δράσεις και εκδηλώσει του φετινού προγράμματος, ευελπιστούμε να προσδώσουν επιπλέον κύρος στις εκδηλώσεις της «Ναυτικής Εβδομάδας στον Βόλο για το 2017», έτσι ώστε να υπάρχει και μια διάδοση των δράσεων της Μαγνησίας σ’ όλη την Ελλάδα.

Οραματιζόμαστε η διοργάνωση της «Ναυτικής Εβδομάδας στον Βόλο», από τα επόμενα χρόνια να έχει μια εκτεταμένη αναφορά στην Μεσόγειο Θάλασσα και κάθε χρόνο να γίνεται ειδική αναφορά σε μια Μεσογειακή χώρα. Στον πολιτισμό της, στη μουσική, την εικαστική έκφραση, του παραδοσιακούς χορούς κ.ά.

Η «Μαγνήτων Κιβωτός» καλεί, τοπικούς φορείς, αλλά και πολίτες, να αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθειά και με τη συμμετοχή όλων κατά το δυνατόν στις διάφορες δράσεις, να καταδείξουμε την αναγκαιότητα να καταξιωθεί η «Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο» σε όλη την Μεσόγειο.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή