Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αναβαθμίζει την πλατεία Παν. Επίσκεψης ο Δήμος Τρικκαίων  

Μια σημαντική αλλαγή και μια ουσιαστική αποκατάσταση, σχεδίασε και υλοποιεί ο Δήμος Τρικκαίων για τον υπαίθριο χώρο ανάμεσα στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων και στον Ιερό Ναό Παναγίας Επίσκεψης. Έναν χώρο σημαντικό για το Βαρούσι και την πόλη, έναν χώρο που βρίσκεται ανάμεσα σε δύο ιστορικά και σημαντικά κτήρια των Τρικάλων.

Το «Πράσινο Ταμείο» ενέκρινε άλλη μια πρόταση του Δήμου Τρικκαίων, με προϋπολογισμό 180.000 € για την «Ανάπλαση Κοινόχρηστου χώρου Ι.Ν. Αγ. Επίσκεψης στην Πόλη των Τρικάλων».
Η σχετική μελέτη προβλέπει την αποκατάσταση της πλακόστρωσης του υπαίθριου χώρου γύρω από τον περιβάλλοντα χώρου του Ι.Ν. της Αγ. Επίσκεψης και του 4ου Δημοτικού και τη δημιουργία νέων καθιστικών και νέων χώρων πρασίνου. Ουσιαστικά δημιουργείται μια νέα πλατεία, που εντάσσεται στα γενικότερα σχέδια του Δήμου Τρικκαίων για αναβάθμιση όλη της παραδοσιακής συνοικίας των Τρικάλων.

Οι παρεμβάσεις θα γίνουν σε μια έκταση 2350 τ.μ., για την εξυπηρέτηση του σχολείου και της εκκλησίας.

Η σχεδιαστική πρόταση
σέβεται πλήρως τον Ιερό Ναό,
οργανώνει τους χώρους πρασίνου γύρω από το σχολείο με παρτέρια που μπορούν εν δυνάμει να γίνουν χαμηλά καθιστικά,
διατηρεί τους χώρους πρασίνου γύρω από την εκκλησία και χώρους καθιστικών γύρω από τα δέντρα,
αναδεικνύει τον χώρο της πλατείας με νέο φωτισμό,
εγκαθιστά νέο δίκτυο όμβριων για την αποφυγή λιμναζόντων νερών,
προτείνει έναν χώρο καθιστικού με πολλαπλή χρήση στη νοτιοδυτική πλευρά, στο σύνορο με ιδιοκτησία.

Με τις εργασίες ουσιαστικά αφαιρούνται τα υπάρχοντα, ήδη παλιά υλικά και τοποθετούνται νέα, με βάση τη σχετική μελέτη της αρμόδιας Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Τρικκαίων.
Οι εργασίες αφορούν σε αποξηλώσεις των υπαρχόντων υλικών, των φωτιστικών, των παρτεριών και σε τοποθέτηση νέων φωτιστικών, σε διαμόρφωση χώρων πρασίνου και καθιστικών, σε κατασκευή νέου δικτύου απορροής όμβριων υδάτων.

Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν έχουν σφυρήλατη επιφάνεια, για την καλύτερη πρόσβαση των πεζών και ταυτόχρονα αντοχή για την ομαλή διεξαγωγή της τοπικής κυκλοφορίας.

 

Δήμος Τρικκαίων

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή