Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

 Αναβαθμίζεται ενεργειακά το Δημοτικό Σχολείο Βασιλικής

Αναβαθμίζεται ενεργειακά το Δημοτικό Σχολείο Βασιλικής Μετεώρων. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου συνολικού προϋπολογισμού 282.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.  Δικαιούχος και Φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Μετεώρων.

«Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Μετεώρων Θεόδωρο Αλέκο, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 αξιοποιούμε ευρωπαϊκούς πόρους και  αναβαθμίζουμε ενεργειακά τις κτιριακές υποδομές του Δημοτικού Σχολείου Βασιλικής, αποδίδοντας σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ένα λειτουργικό, ασφαλές και  φιλικό  προς το περιβάλλον κτίριο» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός. «Με το βραβευμένο πρόγραμμα ενεργειακών αναβαθμίσεων δημόσιων κτιρίων που σχεδίασε και χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ολοκληρώνουμε  και έχουμε σε εξέλιξη ενεργειακές αναβαθμίσεις 68 σχολικών μονάδων, συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 48,6 εκατ. ευρώ» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Το έργο

Το έργο αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου Βασιλικής. Πρόκειται για υφιστάμενο κτίριο Ενεργειακής Κατηγορίας Η, το οποίο αναμένεται να αναβαθμιστεί σε Κατηγορία Β με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του.

Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:

 

  • Εφαρµογή συστήµατος θερµοµόνωσης στο κτιριακό κέλυφος.

 

  • Αντικατάσταση των κουφωµάτων µε νέα θερµοδιακοπτόµενα κουφώµατα

 

  • Κατασκευή θερµοµόνωσης της οροφής

 

  • Αλλαγή φωτιστικών με νέα εξοικονόµησης ενέργειας

 

  • Εγκατάσταση μηχανικού αερισµού

 

  • Αντικατάσταση παλαιού λέβητα πετρελαίου με νέο συμπύκνωσης καθώς και του καυστήρα, και των λοιπών συστημάτων του λεβητοστασίου.
Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή