Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αναβαθμίζεται το ελεύθερο internet στο Δήμο Σοφάδων – Τοποθετούνται δέκα επιπλέον πομποί

Συνεχίζεται η αναβάθμιση του ασύρματου δικτύου ελεύθερης πρόσβασης στο ίντερνετ στο Δήμο Σοφάδων, με στόχο την κάλυψη περισσότερων περιοχών και τις καλύτερες ταχύτητες. Συγκεκριμένα θα τοποθετηθούν δέκα νέες κεραίες και έτσι το ασύρματο δίκτυο θα εξυπηρετεί τους δημότες, μέσω 65 συνολικά Ασυρμάτων Σημείων Πρόσβασης, τα οποία έχουν εγκατασταθεί ή θα εγκατασταθούν σε όλο το Δήμο συνδυασμένα έτσι ώστε να καλύπτουν ευρύτερες περιοχές με ταχύτερες προσβάσεις από τους χρήστες.

Η τελευταία αναβάθμιση, συνολικού ποσού 15.000 ευρώ είναι ενταγμένη σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα.  

Τα σημεία ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο έχουν τοποθετηθεί κυρίως σε πλατείες  και κοινόχρηστους χώρους γενικότερα, ώστε να εξασφαλίζουν πρόσβαση σε όσο το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό δημοτών. Παράλληλα, με τη λειτουργία των σημείων αυτών επιτυγχάνεται και  η πρόσβαση πολιτών στο διαδίκτυο που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να έχουν δική τους πρόσβαση. Ειδικά στην περίοδο των μέτρων για τον περιορισμό του κορωνοϊού το ελεύθερο δίκτυο χρησιμοποιήθηκε ευρέως από μαθητές και φοιτητές.

Να θυμίσουμε άλλωστε ότι ο Δήμος Σοφάδων για το ελεύθερο ασύρματο δίκτυο, ήταν ανάμεσα στους βραβευθέντες στα Best City Awards  για τις καλύτερες και καινοτόμες πόλεις της Ελλάδας.

Η κ. Θώμη Καφάση – Δεδιλιάρη

Αναφερόμενη στην αναβάθμιση του ελεύθερου δικτύου πρόσβασης η αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Θώμη Καφάση – Δεδιλιάρη υπογράμμισε:

«Ο Δήμος Σοφάδων δίνοντας προτεραιότητα στις νέες τεχνολογίες προς όφελος του πολίτη, παρέχει  στο μεγαλύτερο δυνατό αριθμό δημοτών την δυνατότητα ελεύθερης ασύρματης σύνδεσης στο Διαδίκτυο (Internet) από το κινητό τους τηλέφωνο ή από τον φορητό τους υπολογιστή.

Η αναβάθμιση του δικτύου ασύρματης πρόσβασης, δίνει την δυνατότητα να χρησιμοποιούν το ιντερνέτ με ελεύθερη πρόσβαση, εύκολα και χωρίς πολύπλοκες διαδικασίες, περισσότεροι και με μεγαλύτερες ταχύτητες.

Η ψηφιακή αναβάθμιση αλλά και γενικότερα ο ψηφιακός μετασχηματισμός  αποτελεί καθήκον της Δημοτικής Αρχής που σέβεται τους κατοίκους της περιοχής μας και αναζητεί διαρκώς τρόπους να τους δώσει πρόσβαση στις σύγχρονες τεχνολογίες.

Σε αυτή την κατεύθυνση άλλωστε, μέσα στο καλοκαίρι θα δοθεί στη διάθεση του κοινού η νέα διαδικτυακή πλατφόρμα www.e-sofades.gr με φιλική δομή προς τον χρήστη και εύκολη πρόσβαση σε μια σειρά από υπάρχουσες και νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που διευκολύνουν την καθημερινή διεκπεραίωση των αιτημάτων.»

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή