Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αναβίωσε η υπόθεση της άγριας δολοφονίας της 45χρονης Τρικαλινής νοσηλεύτριας

Το απόγευμα της 21ης Μάϊου του 2018,  αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Τρικάλων μεταβαίνουν στο γήπεδο του Μεγαλοχωρίου Τρικάλων μετά από κλήση που δέχτηκαν για σοβαρό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας. Μόλις φτάνουν στο γήπεδο βλέπουν έναν άντρα με αθλητικές φόρμες, «βουτηγμένο» στο αίμα. Στη θέα των αστυνομικών, ο άντρας σηκώνει τα χέρια ψηλά και φωνάζει: «Σκότωσα τη γυναίκα μου».

Αναβίωσε σήμερα σύμφωνα με το larissanet.gr στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο (ΜΟΕ) Λάρισας η υπόθεση δολοφονίας της 45χρονης νοσηλεύτριας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας από το χέρι του συζύγου της, στις 21 Μαϊου του 2018.  Το απόγευμα εκείνης της ημέρας ο 52χρονος τότε άντρας μαχαίρωσε 60 φορές με μαχαίρι κοπής κρεάτων την επί 25 χρόνια σύζυγο του και μητέρα τριών παιδιών, στον θώρακα και στην κοιλιακή χώρα. Το συμβάν έγινε στο σπίτι τους σε χωριό των Τρικάλων παρουσία του μικρού γιου και του εγγονού του ζευγαριού που αντίκρισαν μετά την άγρια δολοφονία, τη νεκρή γυναίκα πάνω στο κρεβάτι του δωματίου.

Μετά το περιστατικό, ο άντρας φέρεται να άφησε το μαχαίρι μέσα στο νεροχύτη και στη συνέχεια μετέβη στο γήπεδο του χωριού έχοντας καλέσει νωρίτερα τον πατέρα, τον αδερφό του και την αστυνομία. Όπως κατέθεσε σήμερα ο αστυνομικός που έφτασε στο γήπεδο, ο κατηγορούμενος φέρεται να τους είπε μέσα στο περιπολικό για το περιστατικό ότι «τσακωθήκαμε και την έσφαξα».

Για την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, είχε επιβληθεί στις 29  Μαρτίου του 2019 στον κατηγορούμενο, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας, ισόβια κάθειρξη, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Την ίδια μέρα ασκήθηκε έφεση ενώ σήμερα ενώπιων του δικαστηρίου ο κατηγορούμενος δέχτηκε ότι διέπραξε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται.  Ωστόσο ο συνήγορος του πρόσθεσε πως ο κατηγορούμενος  δεν αποδέχεται το νομικό χαρακτηρισμό της πράξης του και τόνισε ότι θα αναπτύξουν τον ισχυρισμό για τέλεση της πράξης εν βρασμό ψυχικής ορμής.

Μια ζωή «μαρτύριο»

Όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, η 45χρονη γυναίκα γνώρισε τον κατηγορούμενο στις αρχές της δεκαετίας του ’90 όταν η ίδια ήταν φοιτήτρια στη νοσηλευτική σχολή στη Λάρισα. Παντρεύτηκαν το 1993 και ζούσαν μια φυσιολογική ζωή μέχρι να γεννηθεί το πρώτο παιδί.

Τότε ξεκίνησαν τα προβλήματα στη σχέση τους όπως κατέθεσε σήμερα η μητέρα της 45χρονης. Η ηλικιωμένη κατέθεσε πως η ζωή της κόρης της ήταν ένα μαρτύριο καθώς ο κατηγορούμενος την έβριζε και την χτυπούσε. Τόνισε πως ο κατηγορούμενος είχε βίαιο χαρακτήρα αλλά και ότι  η κόρη της είχε κάνει καταγγελίες στην αστυνομία και πως κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του. Επεσήμανε επίσης στο δικαστήριο πως ο κατηγορούμενος διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση – έχοντας μάλιστα και ένα παιδί από αυτή τη σχέση – και πως είχε συμπεριφερθεί κακοποιητικά και στην πρώτη του σύζυγο μέχρι να χωρίσουν.

Ο φόβος την κρατούσε στο σπίτι

«Ήταν οξύθυμος» τόνισε η κόρη του κατηγορούμενου στη κατάθεση της και πρόσθεσε πως ήταν ελάχιστες οι καλές στιγμές μέσα στην οικογένεια. Επεσήμανε επίσης πως ο κατηγορούμενος χτυπούσε τόσο τη μητέρα της όσο και τα παιδιά του για ασήμαντες αφορμές και πρόσθεσε πως ο πατέρας της παρακολουθούσε κρυφά την μητέρα της όταν η τελευταία πήγαινε σε κάποια δραστηριότητα ή εκδήλωση.

Σε ερώτηση της προέδρου γιατί δεν έφευγε η μητέρα της από το το σπίτι εφόσον δεχόταν αυτή την κακοποίηση από τον κατηγορούμενο, η μάρτυρας τόνισε πως ο φόβος την απέτρεπε από το να κάνει κάτι τέτοιο. «Ο φόβος ήταν ο λόγος. Της έλεγε ότι θα την σκοτώσει αν φύγει» κατέθεσε η νεαρή κοπέλα.

«Είναι το θύμα της κατάστασης»

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, η μητέρα και η κόρη της 45χρονης ρωτήθηκαν αρκετές φορές  από την υπεράσπιση, αν ο κατηγορούμενος ζήλευε τη γυναίκα του ενώ ρωτήθηκαν  από την έδρα και για το ενδεχόμενο εξωσυζυγικής σχέσης της 45χρονης.

Μάλιστα ο πατέρας του κατηγορούμενου κατέθεσε στο δικαστήριο πως όταν η 45χρονη δούλευε στην Αθήνα, είχε αναπτύξει ερωτική σχέση με έναν ανήλικο. Ο πεθερός της 45χρονης τόνισε επίσης πως ο κατηγορούμενος αγαπούσε τη γυναίκα του και πως ο γιος του είναι το «θύμα της κατάστασης».

Η κατάθεση του πατέρα του κατηγορούμενου ήταν και η τελευταία κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία καθώς το δικαστήριο διέκοψε λόγω συμπλήρωσης του ωραρίου. Η δίκη πλέον αναμένεται να συνεχιστεί τη Δευτέρα 3 Απριλίου.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή