Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αναβίωσε η υπόθεση της δολοφονίας του 64χρονου επιχειρηματία στον Αλμυρό

Αναβίωσε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο (ΜΟΕ) Λάρισας η υπόθεση της δολοφονίας του 64χρονου επιχειρηματία στον Αλμυρό Βόλου το 2016 από τον πρώην υπάλληλο του.

Ήταν το βράδυ της 28ης Δεκεμβρίου του 2016 όταν 0 64χρονος επιχειρηματίας έπεφτε νεκρός μέσα στο σπίτι του από τα δολοφονικά χτυπήματα του 36χρονου τότε κατηγορούμενου. Όπως προέκυψε στη συνέχεια και σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση ο 64χρονος έφερε συνολικά 46 μαχαιριές σε διάφορα σημεία του σώματος του.

Δύο μέρες μετά ο κατηγορούμενος  προσήλθε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου συνοδεία αστυνομικών,  για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Τον Ιούνιο του 2018 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας καταδίκασε πρωτοδίκως τον κατηγορούμενο σε  κάθειρξη 18 ετών  για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

«Ήθελε κάτι παραπάνω από εμένα»

Σήμερα στο ΜΟΕ ο κατηγορούμενος, απολογήθηκε για δεύτερη φορά σχετικά με όσα έγιναν εκείνη τη νύχτα του Δεκεμβρίου στον Αλμυρό.

Όπως κατέθεσε, σύμφωνα με το larissanet.gr ο ίδιος είχε υποστεί κακοποίηση όταν ήταν παιδί ενώ ενήλικος πλέον είχε πρόβλημα και με ναρκωτικές ουσίες. Είπε πως υπηρέτησε για αρκετά χρόνια στο πολεμικό ναυτικό και το 2014 πλέον επέστρεψε στον Πλάτανο Αλμυρού όπου έμενε η οικογένεια του. Εκείνο τον καιρό ξεκίνησε να εργάζεται στην επιχείρηση του 64χρονου και σταδιακά οι δύο άνδρες άρχισαν να αναπτύσσουν προσωπικές σχέσεις.

«Ήθελε κάτι παραπάνω από εμένα», είπε ο κατηγορούμενος και πρόσθεσε πως είχε συνάψει ερωτικές σχέσεις με τον 64χρονο, έναντι αμοιβής μετά από προτροπή του τελευταίου.  «Έκανα το λάθος και του άνοιξα την ψυχή μου. Πίστευα αυτά που μου έλεγε», τόνισε ο κατηγορούμενος για τη σχέση που είχε αναπτύξει με τον 64χρονο. Τον Μάρτιο του 2015 ο κατηγορούμενος θα απολυθεί από την επιχείρηση του 64χρονου και όταν ρωτήθηκε από την πρόεδρο γιατί τον απέλυσε ο 64χρονος, η απάντηση του ήταν γιατί «αρνήθηκα να κάνω τα γούστα του».

«Σαν να έβγαλε την περόνη από τη χειροβομβίδα»

Αφού απολύθηκε από την επιχείρηση του 64χρονου, ο κατηγορούμενος έφυγε από τον Αλμυρό και διέκοψε κάθε επαφή με τον 64χρονο μέχρι το Δεκέμβριο του 2016. Τότε, όπως κατέθεσε ο 42χρονος, πέτυχε τον 64χρονο στην πλατεία του Αλμυρού και ο τελευταίος του πρότεινε να συναντηθούνε για να μιλήσουνε. Ο κατηγορούμενος είπε πως συμφώνησε να τον συναντήσει για να ζητήσει κάποια χρωστούμενα αλλά και γιατί «από μέσα μου αναζητούσα μια συγνώμη γι’ αυτά που έγιναν». Τελικά το βράδυ της 28ης Δεκεμβρίου πηγαίνει στο σπίτι του 64χρονου και όπως κατέθεσε σήμερα, τον είδε με τις πιτζάμες σε ένα κρεβάτι στην κουζίνα. Μετά από λίγο, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, ο 64χρονος τον πλησίασε από πίσω κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του κατηγορουμένου. Όταν ο 64χρονος επανέλαβε την ίδια κίνηση ο κατηγορούμενος είπε πως ήταν «σαν να έβγαλε την περόνη από τη χειροβομβίδα» και τότε πήρε το μαχαίρι που βρήκε μπροστά του και προκάλεσε τα θανατηφόρα χτυπήματα στον 64χρονο. «Νόμιζα ότι βάραγα τον κακοποιητή μου, τον ίδιο, και τους δύο μαζί, δεν ξέρω…» είπε ο κατηγορούμενος για τη στιγμή της δολοφονίας.

«Δεν θυμάμαι τι έγινε μετά»

Όπως είχε γίνει γνωστό τότε, μετά τη δολοφονία ο κατηγορούμενος έμεινε αρκετή ώρα στο διαμέρισμα του 64χρονου ενώ δακτυλικά του αποτυπώματα με αίματα βρέθηκαν σε διάφορα σημεία του σπιτιού. Ο κατηγορούμενος στη συνέχεια αποχώρησε για το σπίτι του στον Πλάτανο Αλμυρού και ενώ προηγουμένως πήρε μαζί του τα κλειδιά του αυτοκινήτου του 64χρονου. Λίγη ώρα αργότερα επέστρεψε από τον Πλάτανο στο σπίτι του 64χρονου, έκλεψε το αυτοκίνητο του θύματος και διέφυγε. Λίγη ώρα αργότερα, στο ύψος του Αερινού το όχημα του κατηγορουμένου εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά στο κεφάλι και στο πόδι. Ο κατηγορούμενος τελικά, εγκατέλειψε το όχημα και έφυγε με τα πόδια ενώ με άλλο  όχημα έφτασε στο Βελεστίνο και στη συνέχεια κατέληξε στο σπίτι του στον Πλάτανο.

Όλα αυτά που ακολούθησαν τη στιγμή της δολοφονίας ο κατηγορούμενος τόνισε σήμερα πως ήταν αδύνατο να τα θυμηθεί. Στα όσα έγιναν μετά τη δολοφονία επικεντρώθηκαν και οι περισσότερες ερωτήσεις του εισαγγελέα, κ. Δασκαλόπουλου. Συγκεκριμένα ο κ. Δασκαλόπουλος ρώτησε τον κατηγορούμενο πώς θυμόνταν με κάθε λεπτομέρεια τα όσα έγιναν πριν τη δολοφονία ενώ μετά δεν μπορούσε να πει τι έκανε. Ο κατηγορούμενος δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση.

Διακοπή για τις 21 Δεκεμβρίου

Με την ολοκλήρωση της απολογίας του κατηγορουμένου και ενώ είχε παρέλθει το ωράριο, η δίκη διεκόπη για την άλλη Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου μετά από αίτημα της υπεράσπισης του κατηγορουμένου, του κ. Αλέξιου Κούγια.  Να σημειωθεί ότι πριν την απολογία του κατηγορουμένου κατέθεσε η οικογένεια του θύματος, ο αστυνομικός και ο ιατροδικαστής ενώ δεν έγινε δεκτό από το δικαστήριο το αίτημα της υπεράσπισης του κατηγορουμένου να κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες, η γειτόνισσα του 64χρονου και ο οδηγός του φορτηγού που σταμάτησε στο σημείο που έγινε το τροχαίο του κατηγορούμενου τη βραδιά της δολοφονίας.

Τέλος, η υπεράσπιση του κατηγορουμένου θα ζητήσει επί της ποινής τα ελαφρυντικά της ανάρμοστής συμπεριφοράς του θύματος και να αναγνωριστεί ο πρότερος έντιμος βίος του κατηγορουμένου ενώ έχουν δύο ισχυρισμούς. Ότι ο κατηγορούμενος τη στιγμή της δολοφονία ήταν εν βρασμώ ψυχικής ορμής και ότι, «ότι έγινε εν βρασμώ ψυχική ορμής οφείλετο σε μια σύγχυση των πνευματικών του λειτουργιών η οποία οφείλεται στη χρήση ενός φαρμάκου».

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή