Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αναβίωσε και φέτος το «νυφοπάζαρο» στην Πύρρα Τρικάλων (φωτό – βίντεο)

Την προστάτιδά τους, Αγία Παρασκευή τιμούν κάθε χρόνο τα βλαχοχώρια των Τρικάλων και στον Ασπροπόταμο δεσπόζει το ξακουστό … «νυφοπάζαρο» στην Πύρρα, με τις εκδηλώσεις να κρατάνε ένα διήμερο.

Την Τετάρτη, πρώτη ημέρα του Πανηγυριού στην Εκκλησία του χωριού τελέστηκε Θεία Λειτουργία μετ΄ αρτοκλασίας και στην συνέχεια ακολούθησε γλέντι στην πλατεία του χωριού.

Χθες, δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων, όπως κατέγραψε το Trikalanews.gr γιορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Παντελεήμονα όπου από το πρωί «στήθηκε» το γλέντι, στο “Κεντούρι” για τους άντρες και στην πλατεία του χωριού για τις γυναίκες.

Το μεσημέρι αφού αντάμωσαν όλοι μαζί και γλέντησαν μέχρι αργά το απόγευμα, στη συνέχεια με τη συνοδεία της ορχήστρας κατευθύνθηκαν στο σπίτι του Προέδρου Αποστόλη Γιώτα, όπου η νεολαία του χωριού ετοιμάστηκε για το …νυφοπάζαρο και επέστρεψαν ξανά στην πλατεία.

Μέσα από σατυρικά ποιήματα που αναδεικνύονταν τα …προσόντα των γαμπρών, υπήρξε το σχετικό κάλεσμα στις νύφες.

Οι κάτοικοι του χωριού, που προσπαθούν να διατηρήσουν «ζωντανά» τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής, ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου, ενώ το πολιτιστικό καλοκαίρι για τους Πυρριώτες, όπως έκανε γνωστό ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Δημήτρης Γιώτας συνεχίζεται καθώς για αύριο και την Κυριακή έχουν προγραμματιστεί αθλητικές εκδηλώσεις για τα παιδιά, ενώ στις 12 Αυγούστου λαική βραδιά.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν ο Δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας και οι αντιδήμαρχοι Κώστας Ούτρας και Χρήστος Ζιάκας.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή