Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Aναβίωσε ο θάνατος 48χρονου Τρικαλινού σε εκκοκκιστήριο

Σύζυγος και πατέρας δύο παιδιών, γνωστός στην κοινωνία των Τρικάλων, ένας 48χρονος αυτοκινιστής άφησε την τελευταία του πνοή ένα πρωινό του Οκτώβρη πριν από εφτά χρόνια σε εκκοκκιστήριο βάμβακος στους Σοφάδες Καρδίτσας.

Στις 7 Οκτωβρίου του 2016 κατά τη διάρκεια  φορτοεκφόρτωσης βαμβακόσπορου στο φορτηγό αυτοκίνητό του, μέσα στον αποθηκευτικό χώρο του εκκοκκιστηρίου, παρασύρθηκε και τραυματίστηκε θανάσιμα στο πόδι από φορτωτή που χειριζόταν ένας 38χρονος.

Σήμερα στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο στη Λάρισα, βρέθηκαν  κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία απο αμέλεια ο χειριστής του οχήματος, ο υπεύθυνος για την εποπτεία των εργασιών εκείνη την ημέρα και η νόμιμη εκπρόσωπος του εκκοκκιστηρίου.

Όπως κατέθεσε ο πρώτος κατηγορούμενος για τη μοιραία στιγμή, έβαζε το όχημα του στην αποθήκη με οπισθοπορία περίπου είκοσι μέτρων όταν ξαφνικά άκουσε τη φωνή του 48χρονου και διαπίστωσε ότι τον χτύπησε. Ανέφερε πως ήταν η δέκατη και τελευταία φορτοεκφόρτωση εκείνη την ημέρα και είχε δει νωρίτερα τον 48χρονο μέσα στην αποθήκη ωστόσο θεώρησε πως εκείνη τη στιγμή δεν βρίσκονταν στην πορεία του οχήματος.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος κατέθεσε πως τη στιγμή του δυστυχήματος, είχε αναλάβει άλλη εργασία μετά από υπόδειξη της διευθύνσεως και δεν βρίσκονταν στον επίμαχο χώρο ώστε να επιβλέπει τις εργασίες. Πρόσθεσε ωστόσο πως γνώριζε ότι ο χειριστής του οχήματος  ήταν έμπειρος. Η τρίτη κατηγορούμενη δεν ήταν παρούσα και εκπροσωπήθηκε από τους συνηγόρους της.

Για την κατηγορούμενη, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή της καθώς όπως ανέφερε στην αγόρευση της, δεν μερίμνησε για την φύλαξη του χώρου η οποία ήταν ελλιπής και φέρει ευθύνη  για τον χειριστή του οχήματος ο οποίος εκτελούσε τη συγκεκριμένη εργασία χωρίς να έχει σχετική άδεια. Για τον τελευταίο η εισαγγελέας πρότεινε επίσης την ενοχή του καθώς δεν έλεγξε ως όφειλε κατά τη διάρκεια της οπισθοπορίας με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα τον 46χρονο ενώ για τον δεύτερο κατηγορούμενο πρότεινε την απαλλαγή του καθώς με ευθύνη της εργοδότριας και όχι δική του, τη στιγμή του δυστυχήματος εκτελούσε άλλη εργασία και δεν επέβλεπε τη διαδικασία φορτοεκφόρτωσης στην αποθήκη.

Το δικαστήριο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων τελικά, αθώωσε τον δεύτερο κατηγορούμενο και έκρινε ένοχους τον χειριστή του οχήματος και την εργοδότρια επιβάλλοντας σε αμφότερους ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή.

Πηγή: onlarissa.gr

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή