Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αναβίωσε ο …ξακουστός Καραγκούνικος γάμος στα Μεγάλα Καλύβια

Μπορεί ο γαμπρός να ξενοκοιτούσε, στο ζευγάρι να …χώθηκε τρίτο πρόσωπο, ωστόσο το συνοικέσιο πέτυχε και το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας αναβίωσε ο …ξακουστός Καραγκούνικος γάμος στα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων

Όπως κατέγραψε το Trikalanews.gr μετά από τρία χρόνια απουσίας λόγω πανδημίας και κάτω από τον ηλιόλουστο καιρό …τελέστηκε από τον Εκπολιτιστικό Λαογραφικό Όμιλο Καλυβίων (ΕΛΟΚ) με επιτυχία ο γνωστός σε όλους μας Παραδοσιακός Καραγκούνικος γάμος στην πλατεία του χωριού.

Παρουσία τοπικών Αρχών, πλήθος Μεγαλοκαλυβιωτών και επισκεπτών δύο πομπές, η πρώτη του γαμπρού και η άλλη με το σόι της νύφης, κατέφτασαν στην πλατεία όπου έγιναν τα στέφανα. Με πολύ κέφι, αλλά κυρίως με αστείους αυτοσχεδιασμούς και διάφορα ευτράπελα, τα μέλη του ΕΛΟΚ έδωσαν το στίγμα της παράδοσης των εθίμων της Αποκριάς.

Ακολούθησε ο παραδοσιακός γαμήλιος χορός με τον νεόνυμφους, τους κουμπάρους και τα συμπεθέρια.

Φυσικά από το γλέντι, δεν θα μπορούσε να λείπει η παραδοσιακή φιλοξενία και στους καλεσμένους μοιράστηκε πεντανόστιμη φασολάδα, που μαγείρεψαν με αγάπη και μεράκι παλιοί μάγειρες του χωριού.

«Προσπαθούμε να κρατάμε ζωντανά τα ήθη και έθιμα του χωριού μας. Για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιότεροι» μας ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΛΟΚ Γιώργος Χαχάμης, τονίζοντας πως «τα Μεγάλα Καλύβια έχουν πλούσια πολιτιστική κληρονομιά».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παναγιώτης Λαγάρας ευχαρίστησε τους Μεγαλοκαλυβιώτες και τους επισκέπτες για την παρουσία τους, ενώ έδωσε τα συγχαρητήριά του σε όσους συνέλαβαν για την επιτυχία της εκδήλωσης.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή