Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αναβρασμός και αγανάκτηση για τους εξωτερικούς φρουρούς των Φυλακών Τρικάλων

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Κώστα Σκρέκα και τους βουλευτές Θανάση Λιούτα και Κατερίνα Παπακώστα απέστειλε η Ένωση Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρουράς του Καταστήματος Κράτησης Τρικάλων σχετικά με την μη καταβολή του επιδόματος των 600 ευρώ και την μη ένταξη στην μάχιμη πενταετία – τριετία.

Η επιστολή

Αναβρασμός και αγανάκτηση επικρατεί σε όλους τους συναδέλφους της Εξωτερικής Φρουράς των Σωφρονιστικών Καταστημάτων της Ελληνικής επικράτειας μετά και τις τελευταίες εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κου Κ. Μητσοτάκη για την έκτακτη ενίσχυση των συναδέλφων μας αστυνομικών και λιμενικών με το ποσό των 600 ευρώ, στην οποία όμως ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται οι ένοπλοι και ένστολοι Εξωτερικοί Φρουροί !!!

Και όλα αυτά μετά την πολύ πρόσφατη ψυχρολουσία που δεχτήκαμε με την απόρριψή μας και πάλι !!! στο τελευταίο νομοσχέδιο του συνταξιοδοτικού για την πενταετία , ούτε καν τριετία !!!!

Αναφερόμαστε σε μία Υπηρεσία που κάποτε έκανε και περήφανη την συγκεκριμένη κυβέρνηση (απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο και πλήρη καταστολή αυτού) , χτυπήθηκε όσο καμία άλλη υπηρεσία με πολεμικό τρόπο (απόδραση των 10 με πολεμικά πυρά και χειρομβοβίδες ).

Κύριε Υπουργέ ,κ.κ βουλευτές , η υπηρεσία μας δεν είναι υπηρεσία δημοσίων υπαλλήλων γραφείου.

Είναι μία μάχιμη ένστολη και ένοπλη υπηρεσία με 24ωρες βάρδιες με την καθημερινή μετακίνηση υποδίκων , καταδικασμένων για διακίνηση μεταναστών σε νοσοκομεία και δικαστήρια .

Απόδειξη των επικίνδυνων και ιδιαίτερων συνθηκών της υπηρεσίας μας είναι οι σφαίρες στα κορμιά των συναδέλφων μας στα Τρίκαλα, η σωρεία λοιμωδών νοσημάτων που φέρουν πολλοί κρατούμενοι και μεταδόθηκαν κατά διαστήματα και στους εξωτερικούς φρουρούς, ηπατίτιδες και άλλες μεταδοτικοί νόσοι .

Και όλα αυτά με κατακόρυφη μισθολογική μείωση που έφτασε το 40 τοις εκατό από το 2011 !!

ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ !!

Το κάνουμε 23 χρόνια τώρα με περηφάνεια και ταπεινότητα και εδώ έρχεται το μεγάλο ερώτημα !!!

ΜΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΕ ;; ΕΠΙΤΕΛΟΥΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ;;

ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΠΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΩΣ ΤΙ ;;

Όλα αυτά τα ερωτήματα προκύπτουν από την απογοήτευση που έχει κυριεύσει τους συναδέλφους μας , θυμίζοντας πως ήταν η Κυβέρνηση αυτή που την πρώτη μέρα μετά την εκλογή της ανακοίνωσε την ένταξη και αναβάθμιση των Σωφρονιστικών Καταστημάτων στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΑΣ !

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΤΟ Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΑΣΤΑΡΟΥΧΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή