Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αναξιοποίητες οι εκτάσεις του πρώην ΟΕΚ στον ν. Τρικάλων

Θα μπορούσαν με εργατικές κατοικίες να λύσουν το πρόβλημα της στέγασης που επιδεινώθηκε λόγω των πλημμυρών

Εδώ και μήνες, το στεγαστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης που τρέχει, υποτίθεται ότι θα κάλυπτε χιλιάδες συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν σημαντικό στεγαστικό πρόβλημα, αφού από τη μία τα ενοίκια έχουν πάρει φωτιά ενώ από την άλλη τα εισοδήματα δεν επαρκούν ούτε για τα βασικά.

Τελικά, για τον νομό Τρικάλων αποδεικνύεται ότι το πρόγραμμα δεν αρκεί μιας και δεν υπάρχουν σπίτια να καλύπτουν τις προϋποθέσεις ενώ και τα ίδια τα κριτήρια που καθορίζουν τους δικαιούχους, είναι αρκετά περιορισμένα αφήνοντας έξω μια μεγάλη μερίδα ενδιαφερομένων.

Όλα αυτά, και με τις πλημμύρες να έχουν αφήσει άστεγους εκατοντάδες Τρικαλινούς επιδεινώνοντας το στεγαστικό πρόβλημα στην περιοχή, θα μπορούσαν να μετριαστούν αν αξιοποιούνταν οι εκτάσεις του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας.

Όπως αναδεικνύεται μέσα από το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr, πρόκειται για εκτάσεις που βρίσκονται στους Αγίους Αποστόλους και στην Καλαμπάκα και που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την κατασκευή εργατικών κατοικιών για τη στέγαση εργαζομένων που αυτή τη στιγμή δοκιμάζονται σκληρά.

Προς όφελος βέβαια και της αστικής ανάπτυξης, μιας και με αυτό τον τρόπο, μεγαλώνει και η κοινότητα της πόλης, αναπτύσσονται νέες περιοχές στις πόλεις, με πολλαπλά οφέλη για την κοινωνία.

Να σημειωθεί δε ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr, οι εκτάσεις αυτές είχαν παραχωρηθεί από τους δήμους στον τότε Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο. Που σημαίνει ότι εφόσον δεν υπάρξει κεντρική πολιτική απόφαση, οι δήμοι θα μπορούσα να διεκδικήσουν πίσω τη γη που έδωσαν για τον σκοπό αυτό.

Το ζήτημα βέβαια θα πρέπει να τεθεί από πλευράς της πολιτικής ηγεσίας του Ν.Τρικάλων προς την Κυβέρνηση. Ακόμη και αν έχει αποφασιστεί ότι γενικότερα δεν θα προβούν σε τέτοιου είδους παρεμβάσεις όσον αφορά τος στεγαστικό, η Θεσσαλία πρέπει να είναι η περιοχή που θα εξαιρεθεί από την πεπατημένη και μάλιστα όσο πιο άμεσα γίνεται.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή