Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αναζητώντας εργάτες στα Τρίκαλα – Λείπουν τα «χέρια» για οικοδομές και έργα

Σημεία των καιρών και της οικονομικής κατάστασης

Ένας από τους πρώτους εργασιακούς κλάδους που επλήγησαν στα χρόνια της ακραίας λιτότητας ήταν αυτός των οικοδομικών εργασιών. Αποτέλεσμα, αρκετοί από όσους απασχολούνταν σε οικοδομές και τεχνικά έργα, είτε να αλλάξουν αντικείμενο εργασίας είτε να αναζητήσουν την τύχη τους στο εξωτερικό.

Σήμερα που επανήλθαν – με τα όσα προβλήματα – οι ρυθμοί στην οικοδομική δραστηριότητα,  δεν επαρκεί το εργατικό προσωπικό και είναι αρκετά δύσκολο να καλυφθούν οι θέσεις τόσο στην ανέγερση οικοδομών όσο και στα τεχνικά έργα που πραγματοποιούνται στην περιοχή.

Με βάση τα στοιχεία των ΤΕΕ της χώρας, συνολικά λείπουν 100.000 εργαζόμενοι από τις οικοδομές και 127.000 από τις κατασκευές. Ακόμη, χρειάζονται επιπλέον 10.000 μηχανικοί και περισσότεροι από 50.000 τεχνίτες.

Στον νομό Τρικάλων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr το πρόβλημα της έλλειψης εργατών και τεχνιτών είναι αντίστοιχο με αυτό όλης της χώρας. Οικοδομές υπο ανέγερση, ανακαινίσεις, έργα κοκ μπαίνουν πολλές φορές σε αναμονή με τα συνεργεία πολλές φορές να αναγκάζονται σε διπλοβάρδιες για να μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες.

Από την άλλη βέβαια, θα πρέπει να δοθούν και αντίστοιχα κίνητρα για την επιστροφή του εργατικού δυναμικού στην οικοδομή. Στο εξωτερικό, όπου πολλοί κατέφυγαν για να βρούνε την τύχη τους, τα μεροκάματα είναι αρκετά υψηλότερα από τη χώρα μας. Κι εδώ βέβαια υπάρχει μια τάση στην κατεύθυνση αυτή, αλλά το οικονομικό περιβάλλον, θεωρείται ακόμη επισφαλές από πολλούς.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή