Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αναζητώντας την λύση…

Μείζον θέμα για περιοχές του Νομού Τρικάλων, η «δράση» των αγριογούρουνων.
 
Όπως κατέγραψε το trikalanews.gr ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρικάλων.

Μοναδικό θέμα συζήτησης, οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν, ώστε να προστατευθούν περιουσίες σε περιοχές του Νομού Τρικάλων, που καταστρέφονται από την «δράση» των αγριογούρουνων.

Παρόντων Βουλευτών, Εκπροσώπων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, του Δήμου Τρικκαίων, της Διεύθυνσης Δασών, του Δασαρχείου και της Διεύθυνσης Θήρας, παρουσιάστηκαν στοιχεία που ανέδειξαν το πρόβλημα που δημιουργείται στο αγροτικό κεφάλαιο του Νομού και το οποίο σιγά-σιγά λόγω της αύξησης του πληθυσμού των αγριογούρουνων παίρνει και άλλες διαστάσεις στην αναζήτηση τροφής, αφού τα ζώα, έχουν βρει περάσματα μέσα σε κατοικημένες περιοχές και δρόμους του οδικού δικτύου του Νομού…

Οι κυνηγοί, μετέφεραν την αγωνία καλλιεργητών που απειλούν να πάρουν τα …όπλα, προκειμένου να διαφυλάξουν τις καλλιέργειές τους, καθώς βλέπουν να καταστρέφονται καλλιέργειες στην αναζήτηση των αγριογούρουνων για τροφή.

Η φετινή εικόνα των καλλιεργειών είναι αποκαρδιωτική, με δεκάδες στρέμματα να έχουν ρημαχτεί και επιπλέον να έχουν καλυφθεί τα αρδευτικά αυλάκια από τα σπασμένα καλαμπόκια που αφήνουν πίσω τους τα αγριογούρουνα, καθιστώντας αδύνατο το πότισμα στα υπόλοιπα τμήματα των χωραφιών.

Οι ζημιές από τα αγριογούρουνα δεν αποζημιώνονται και ζητούνται να ληφθούν άμεσα μέτρα από την Πολιτεία, με την συνδρομή της Περιφέρειας αλλά και του Δήμου, με βασικό στόχο, αν όχι την αποζημίωσή για την φετινή καταστροφή, τουλάχιστον τον περιορισμό του πληθυσμού των ζώων, ώστε να μην αντιμετωπίσουν ξανά τα ίδια προβλήματα.

Μετά από πολλά χρόνια προστασίας του πληθυσμού του αγριογούρουνου, την απελευθέρωση ενός μεγάλου αριθμού από τα καταφύγια και την διασταύρωσή του με ήμερους χοίρους, το αποτέλεσμα είναι η ύπαιθρος να είναι γεμάτη από τα «υβρίδια», που αναπαράγονται πολύ ταχύτερα.

Ο πληθυσμός τους βρίσκεται σε έξαρση, σύμφωνα με τους επιστήμονες και περιορισμός του αριθμού των αγριογούρουνων μπορεί να γίνει μόνο σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το Δασαρχείο και τον Κυνηγετικό Σύλλογο.
 
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή