Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ανδρουλάκης από Καρδίτσα: «Να επιλέξουμε μαζί έναν νέο δρόμο μιας γενναίας αλλαγής»

Προσκλητήριο προς τους πολίτες της Καρδίτσας να γυρίσουν την πλάτη στα διχαστικά όπως τα χαρακτήρισε μηνύματα που εκπέμπουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και να συστρατευτούν «για μια γενναία αλλαγή» με το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ που «μπορεί να εγγυηθεί την κοινωνική δικαιοσύνη και τη γενναία αλλαγή απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  ΚΙΝΑΛ κ. Νικ. Ανδρουλάκης μιλώντας σε συγκέντρωση στην πλατεία Δικαστηρίων δεσμευόμενος ότι θα πορευθεί στην προεκλογική περίοδο, αλλά και σε όλη του την πορεία με  πολιτικό ήθος  θέλοντας να οικοδομήσει με τους πολίτες μια σχέση εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας.

 

«Το έχουμε χρέος στις νεότερες γενιές που θεωρούν ότι η πολιτική είναι ζημιά και όχι η λύση. Ελάτε όλοι μαζί να αλλάξουμε τα πράγματα, με ενότητα, με προοπτική…Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Όποιο κόμμα κι αν ψηφίσατε στο παρελθόν ελάτε σ’ αυτή τη νέα πορεία ανανέωσης και προοπτικής. Δεν περιμένω τίποτα από τα ισχυρά συμφέροντα και media.
Περιμένω όμως πολλά από τον απλό λαό, από όλους εσάς, γι’ αυτό μάχη και αγώνα, χωριό-χωριό, πόλη- πόλη να ενώσουμε μαζί τις δυνάμεις μας για ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ, μια ισχυρή Δημοκρατική παράταξη , όπως τότε που το ΠΑΣΟΚ ήταν κίνημα αλλαγής, με μπροστάρη τον Ανδρέα Παπανδρέου και αυτό το ιστορικό κόμμα επανέρχεται ως πρωταγωνιστής στην πολιτική ζωή του τόπου και όχι ως εργαλείο- όπως θέλουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι – για να ξεπλύνουν τις ευθύνες τους και να ξανακτίσουν τις καρέκλες εξουσίας. Με ισχυρό ΠΑΣΟΚ θα αποτελέσουν τα δύο συστήματα εξουσίας ένα παλιό κακό παρελθόν.
Από την Καρδίτσα ξεκινάμε τον αγώνα της νίκης και της νέας αλλαγής.» κατέληξε καταχειροκροτούμενος από τους συγκεντρωμένους και δεχόμενος μια ζωγραφιά με τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ από ένα κοριτσάκι που τον πλησίασε.

Ο κ. Ανδρουλάκης παρουσία της βουλευτού Λάρισας κ. Λιακούλη,  του Γενικού Δ/ντη του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ κ. Νικ. Σαλαγιάννη πλαισιωμένος από τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματος κ.κ. Νικ. Ευθυμιάδη, Σωτ. Μπακαλάκου, Σωτ. Παπαγεωργίου και Χαρ. Παπαδόπουλο, τον Γραμματέα της ΝΕ Καρδίτσας του κόμματος κ. Νικ. Γανιά τοπικά στελέχη και πλήθους φίλων του κόμματος έδωσε έμφαση στην ομιλία του στην ανάγκη ο λαός να μην παρασυρθεί στο κλίμα πόλωσης και ψεύτικων διαχωρισμών που επιχειρούν να δημιουργήσουν όπως είπε η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας την ανάγκη να διαφυλαχθεί η ενότητα.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε σε πολλά ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας:

  • Για τα Τέμπη εξέφρασε την αγανάκτησή του γιατί δεν απολογείται κανείς για την παράνομη μετάταξη του σταθμάρχη που καταγράφεται στο πόρισμα της Επιτροπής που συγκρότησε η κυβέρνηση για τη διερεύνηση του δυστυχήματος. «Τι λέει το πόρισμα για τη σύμβαση 717; Έχει τελικά ευθύνες ο κ. Καραμανλής; Ποιος είναι αυτός που δεν πήγε τον φάκελο της Ανεξάρτητης Αρχής Διαφάνειας στην ελληνική δικαιοσύνη; Ποιος είναι αυτός, που συγκάλυψε ένα ακόμη σκάνδαλο, με αποτέλεσμα ενάμιση χρόνο μετά να ζήσει η Ελλάδα αυτή την τραγωδία;» αναρωτήθηκε.
  • Για την υπόθεση Γεωργούλη ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ως δημοκρατικό κόμμα δεν αποδίδει συλλογικές ευθύνες όπως αντίθετα κάνει όπως είπε ο κ. Τσίπρας σε περιστατικά που αφορούν πολιτικά πρόσωπα άλλων παρατάξεων
  • Ανακόλουθη χαρακτήρισε και τη στάση του κ. Μητσοτάκη ο οποίος όπως είπε διαμαρτύρεται για τον «Πολακισμό» αλλά δεν αντέδρασε στις ύβρεις του κ. Οικονόμου προς το ΠΑΣΟΚ

 

 

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που όπως είπε «στήριξε την αγροτιά και έφερε την κοινωνική δικαιοσύνη και την εθνική αξιοπρέπεια, την ισχυρή Παιδεία το δημόσιο σύστημα Υγείας  προτεραιότητες που έχει  σήμερα και το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ δεσμευόμενος ότι το 8% του Ταμείου Ανάκαμψης θα διατεθούν στο ΕΣΥ για ένα ισχυρό σύστημα πρωτοβάθμιας υγείας.

Δεσμεύθηκε επίσης  προς τον αγροτικό κόσμο για τη μείωση του ενεργειακού κόστους, με στήριξη της ανάπτυξης δικτύων ενέργειας και ενεργειακών κοινοτήτων με πόρους του ταμείου ανάπτυξης, μηδενισμό του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο για όλη τη διάρκειας της ενεργειακής κρίσης και ρυθμίσεις των κόκκινων δανείων και αυτών σε ελβετικό φράγκο καθώς και προστασία της πρώτης κατοικίας, 120 δόσεις για τα χρέη προς την εφορία και τα ταμεια

«Θέλουμε ο κάθε αγρότης, ο κάθε επιχειρηματίας, κάθε κτηνοτρόφος να έχει μια δεύτερη ευκαιρία αξιοπρέπειας» υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης

Τέλος τους νέους ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε την ανάγκη στήριξής τους με ενίσχυση της εργασίας και όχι επιδότηση της ανεργίας, με  πρόγραμμα κοινωνικής κατοικίας σε όλη την Ελλάδα.

Κάντε κλικ για μεγέθυνση

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή