Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Νέα SKODA FABIA: πλήρης ανανέωση

Πανελλήνια πρεμιέρα για τη νέα SKODA FABIA στην έκθεση αυτοκινήτου ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ 2018

Η SKODA FABIA, στην 3η πλέον γενιά της, ανανεώνεται εκ βάθρων και με αιχμή του δόρατος τη Monte Carlo, μία σπορ και με έντονο το χαρακτήρα της εξατομίκευσης έκδοση, φιλοδοξεί – όχι άδικα – να καταλάβει μία κορυφαία θέση στην κατηγορία των compact μοντέλων. Έχοντας ως «προίκα» τις πωλήσεις περισσότερων από 4.000.000 Fabia από όταν λανσαρίστηκε το μοντέλο, το 1999 και την αγορά της Γερμανίας ως την κορυφαία σε δημοφιλία, η νέα Fabia, σε hatchback και kombi αμαξώματα μπαίνει στην αγορά για να προσφέρει το πληρέστερο πακέτο στην κατηγορία. 

Στις παραδοσιακές αξίες της μάρκας και του μοντέλου ειδικότερα, δηλαδή αξιοπιστία, ευρυχωρία και value for money, έρχονται πλέον να προστεθούν το σύγχρονο design, η προηγμένη τεχνολογία παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας, τα πιο σύγχρονα συστήματα συνδεσιμότητας. Παράλληλα, η πρωτοεμφανιζόμενη στη γκάμα έκδοση MONTE CARLO, με έντονα σπορ στοιχεία, προσδίδει το μέγιστο βαθμό εξατομίκευσης που αναζητά ο σύγχρονος αγοραστής ενός μοντέλου της κατηγορίας. Το νέο μοντέλο κάνει την πανελλήνια πρεμιέρα του στην έκθεση αυτοκινήτου ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ 2018, 10-18 Νοεμβρίου.

Νέα σχήματα – πιο νεανική και πιο δυναμική εμφάνιση. Μπροστά ξεχωρίζει η νέα μάσκα με κάθετες ράβδους και τα επανασχεδιασμένα φώτα και ο – επίσης νέος – προφυλακτήρας με ενσωματωμένα φώτα ομίχλης. Σε τυπικό στυλ SKODA, οι νέοι προβολείς θυμίζουν κομμένο κρύσταλλο και ολοκληρώνουν τη συνολική εντύπωση υψηλής ποιότητας.

Νέα φώτα – Φώτα ημέρας LED ως βασικός εξοπλισμός, προβολείς LED προαιρετικά. Για πρώτη φορά η SKODA FABIA διατίθεται προαιρετικά με προβολείς LED ενώ τα φώτα ημέρας είναι LED και στο βασικό εξοπλισμό. Νέα πίσω φώτα LED είναι επίσης προαιρετικά, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στο τυπικό σχήμα C της SKODA. Τα πίσω φώτα LED ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό της έκδοσης MONTE CARLO. Ένας νέος πίσω προφυλακτήρας με ενσωματωμένους ανακλαστήρες χαρίζει στο πίσω μέρος πιο έντονη εμφάνιση.

Νέοι τροχοί – ζάντες αλουμινίου με εύρος από 15 έως 18 ίντσες για πρώτη φορά. Η νέα FABIA διαθέτει ζάντες αλουμινίου νέας σχεδίασης. Προαιρετικές στο επίπεδο εξοπλισμού Active, από το επίπεδο εξοπλισμού Style και πάνω ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό. Οι ζάντες Vega σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα είναι οι πρώτες ζάντες 18 ιντσών για την SKODA FABIA. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από ένα σύνολο έξι νέων σχεδίων ζαντών αλουμινίου.

Εξατομίκευση – μια νέα ποικιλία διαθέσιμων επιλογών. Η νέα SKODA FABIA προσφέρει αμέτρητες επιλογές εξατομίκευσης – διατίθενται 15 εξωτερικά χρώματα. Το χρώμα Steel Grey διατίθεται αποκλειστικά στην έκδοση MONTE CARLO. Η επιλογή ColourConcept προσφέρει επίσης τη δυνατότητα η οροφή, οι μπροστινές κολόνες (Α), οι πλαϊνοί καθρέφτες και οι προαιρετικοί τροχοί Vigo 16 ιντσών να βαφτούν σε χρώμα αντίθεσης (μαύρο, λευκό ή ασημί).

Κινητήρες MPI – σημαντικές τεχνικές αλλαγές. Τα ακροφύσια ψεκασμού καυσίμου διασφαλίζουν τώρα πιο αποτελεσματικό ψεκασμό του καυσίμου. Αλλαγές έγιναν στον αισθητήρα οξυγόνου για καλύτερη αναλογία καυσίμου-αέρα. Με άμεσο ψεκασμό ο κινητήρας αποδίδει ισχύ 55 kW (75 PS). Η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές ρύπων μεικτού κύκλου του 1.0 MPI των 75 PS είναι 4,8 l ανά 100 km (110 g CO2/km).

Κινητήρες TSI – υπερσυμπιεστής και φίλτρο σωματιδίων βενζίνης. Με τους κινητήρες TSI, το καύσιμο ψεκάζεται άμεσα σε υψηλή πίεση. Εκτός από το σύστημα εξαγωγής που περιλαμβάνει τον υπερσυμπιεστή, το σύστημα λαδιού και το σύστημα ψύξης τροποποιήθηκαν επίσης και οι κινητήρες και έγιναν πιο ανθεκτικοί στη θερμότητα, χρησιμοποιώντας νέα υλικά. Τα ηλεκτρονικά συστήματα των κινητήρων προσαρμόστηκαν και τώρα χρησιμοποιείται ένα φίλτρο σωματιδίων βενζίνης που μειώνει την εκπομπή σωματιδίων. Οι κινητήρες TSI αποδίδουν 70 kW (95 PS) και 81 kW (110 PS) αντίστοιχα. Η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές ρύπων μεικτού κύκλου της SKODA FABIA COMBI με 1.0 TSI με 95 PS είναι 4,5 l ανά 100 km (103 g CO2/km). Η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές ρύπων μεικτού κύκλου του 1.0 TSI με 110 PS και 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων είναι 4,6 l ανά 100 km (105 g CO2/km).

Συστήματα μετάδοσης – 7-τάχυτο DSG προαιρετικά για τον πιο ισχυρό κινητήρα TSI. Στον βασικό εξοπλισμό της SKODA FABIA περιλαμβάνεται ένα μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων που μεταδίδει την ισχύ στους μπροστινούς τροχούς. Ο πιο ισχυρός κινητήρας 1.0 TSI με 81 kW (110 PS) διατίθεται με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων στον βασικό εξοπλισμό και προαιρετικά με 7-τάχυτο DSG. Στο τελευταίο, οι ταχύτητες μπορούν να αλλάζουν τόσο χειροκίνητα όσο και αυτόματα.

Στέφανος Σιμωτάς

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή