Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Νέα τραγωδία με 2 αγνοούμενους πρόσφυγες στην Χίο

Άκαρπες ήταν οι έρευνες που έγιναν αργά χθες το απόγευμα στη Χίο για τον εντοπισμό δύο προσφύγων, οι οποίοι αγνοούνται από το απόγευμα της Τετάρτης, όταν η πλαστική βάρκα στην οποία επέβαιναν, μαζί με ακόμη 36 άτομα, ναυάγησε στις 3 τα ξημερώματα, ανοιχτά της Χίου.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες που έχουν γίνει γνωστές, στην ξηρά κατάφεραν να φτάσουνμόνο 7-8 άτομα. Ακολούθησαν σκηνές πανικού, με τους δυνατότερους από τους διασωθέντες να βοηθούν γυναίκες και παιδιά, μεταξύ αυτών και ένα βρέφος τριών μηνών. Οι περισσότεροι πιάστηκαν από βράχους και περισυνελέγησαν από τους λιμενικούς που έσπευσαν άμεσα στο σημείο.

Οι αγνοούμενοι είναι ένας 25χρονος Παλαιστίνιος και ένας 21χρονος από την Υεμένη. Οι έρευνες που έγιναν όλη την ημέρα δεν εντόπισαν κάποιο ίχνος τους, παρά μόνο τνη τσάντα του ενός με τα προσωπικά του αντικείμενα.

Από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα τα νερά του Αιγαίου έγιναν υγρός τάφος για τουλάχιστον 12 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ άλλοι 5 άνθρωποι έχουν χαθεί στον ποταμό Έβρο στο ίδιο διάστημα.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή