Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Νέο βιβλίο από τον Ανδρέα Αργυρόπουλο

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΑΡΜΟΣ το νέο βιβλίο του Διευθυντή του 7ου Γυμνασίου Τρικάλων, Ανδρέα Αργυρόπουλου με τίτλο «Ο Θεός,οι Νέοι και άλλες Rock ‘n Roll ιστορίες». 

Στον πρόλογο του βιβλίου ο συγγραφέας αναφέρει «Συζητήσεις στην τάξη, μεταμεσονύχτια διαβάσματα, κουβέντες με φοιτητικές συντροφιές, με συναδέλφους θεολόγους και όχι μόνο, ταινίες, προσωπικές εξομολογήσεις, καρδιακές καταθέσεις μεταφέρονται στις λιγοστές σελίδες αυτού του βιβλίου με την ελπίδα της μικρής αλλά ουσιαστικής συμβολής στο ζήτημα της σχέσης των νέων με το Θεό. Μια σχέση που όταν είναι αυθεντική , είναι εντελώς ροκ. Αντισυμβατική, αγνή, όμορφη, μια σχέση που δε γνωρίζει όρια, που σε μαθαίνει να πετάς, να χαίρεσαι, να αγαπάς, να λυτρώνεσαι».

Στο βιβλίο μεταξύ των άλλων διαβάζουμε «Οι χριστιανοί νέοι δε μπορεί να είναι τα καλά παιδιά μιας κοινωνίας, που οι αξίες της είναι ο εύκολος πλουτισμός, ο ατομικισμός, ο χυδαίος υλισμός, η κοινωνική ανέλιξη με κάθε τρόπο κ.λπ. Δε μπορούν να αποδέχονται μια κοινωνία που η αξιοπρέπεια, η συλλογικότητα, η αξιοκρατία, η υπόληψη, η συνευθύνη βρίσκονται στο περιθώριο. Οφείλουν να είναι η πνευματική αλητεία της κοινωνίας».

Το επόμενο διάστημα θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου στο Μουσείο Τσιτσάνη. 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή