Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Νέοι συσχετισμοί στις σχέσεις Βόρειας – Νότιας Κορέας

   Συμβιβασμός και διαλλακτικότητα επικράτησε στις σχέσεις μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας καθώς οι ηγέτες των δύο χωρών οδηγηθήκαν στο να συμφωνήσουν στον τερματισμό των πολέμων και της έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο  με την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας.

   Συγκεκριμένα, «Σήμερα, ο Βορράς και ο Νότος αποφάσισαν να σταματήσουν τις απειλές σε όλη την Κορεατική Χερσόνησο», συμπλήρωσε ο Νοτιοκορεάτης Μουν Τζε-ιν.

   Η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών ορίζει πως η Βόρεια Κορέα υπόσχεται οριστικό κλείσιμο του πεδίου πυρηνικών δοκιμών της, υπό την επίβλεψη ειδημόνων, τόνισε ο  Νοτιοκορεάτης πρόεδρος.

   Η Πιονγκγιάνγκ, σύμφωνα με τον ίδιο, υποσχέθηκε να κλείσει και το πυρηνικό πεδίο το οποίο χρησιμοποιείται για την παραγωγή υλικών για τα πυρηνικά όπλα, με προϋπόθεση οι ΗΠΑ να λάβουν κάποιες δεσμεύσεις.

   «Η σχέση μας δεν θα αλλάξει και ελπίζω πως η συζήτηση μεταξύ Βόρειας Κορέας και ΗΠΑ να ξεκινήσει εκ νέου», είπε ο Μουν Τζε-ιν και συμπλήρωσε: «Έχουν επιδείξει πολλάκις την εμπιστοσύνη που υπάρχει μεταξύ τους και ελπίζω να υπάρξει νέα σύνοδος των δύο χωρών όσο το δυνατόν συντομότερα».

   Η συνάντηση αυτή μεταξύ των δύο ηγετών ήταν η 3η για φέτος ενώ τέλος ο Κιμ τόνισε χαρακτηριστικά πως «Ο κόσμος θα δει πώς αυτό το διχασμένο έθνος θα δημιουργήσει ένα νέο μέλλον.»

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή