Ανηφορίζει για τον Γράμμο το ΚΚΕ Τρικάλων

Στην καρδιά του Γράμμου, στο χωριό Θεοτόκος, η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ θα εγκαινιάσει το Σάββατο 19 Αυγούστου, στις 11 το πρωί, Μουσείο – Μνημείο για τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας.
Πρόκειται για ένα χρέος που εκπληρώνεται, σε έναν χώρο αντάξιο της κορυφαίας στιγμής της ταξικής πάλης στη χώρα μας κατά τον 20ό αιώνα, ένα Μνημείο αντάξιο της προσφοράς των χωριών αυτών στον ηρωικό αγώνα του ΔΣΕ, που αποδίδει ξεχωριστή τιμή στους χιλιάδες κατοίκους της περιοχής που συμμετείχαν και στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις τον ΔΣΕ.
Οφείλουμε στις γενιές που έρχονται τη γνώση πως οι χιλιάδες μαχητές του ΔΣΕ που έπεσαν στη μάχη, έδωσαν τη ζωή τους για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες σ' αυτόν τον τόπο. Και είναι στοιχείο περηφάνιας για τους κατοίκους αυτής της περιοχής το γεγονός ότι ακριβώς εδώ, τα ένοπλα τμήματα του λαού μας, πλάι πλάι με την ασίγαστη δουλειά των κατοίκων, έδωσαν τα πρώτα δείγματα μιας εξουσίας που πήγαζε πράγματι από το λαό
Στα εγκαίνια θα παρευρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και θα μιλήσει ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
Το νέο αυτό Μουσείο – Μνημείο στη Θεοτόκο έχει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, αλλά αποτελεί και μέρος ενός ευρύτερου πανελλαδικού δικτύου ιστορικών χώρων και μνημείων που φιλοτέχνησε το Κόμμα μας, τιμώντας την 100χρονη πορεία του και τις κορυφαίες στιγμές της ταξικής πάλης, τη δράση του ΔΣΕ, τους χιλιάδες νεκρούς του.
Στήθηκε χάρη στην προσφορά του χώρου και του σπιτιού από την οικογένεια Ζούνη και την εθελοντική δουλειά δεκάδων φίλων και συντρόφων.
Σημαντικό στοιχείο που έκανε δυνατή τη δημιουργία του είναι η διάσωση του ιστορικού αρχείου του ΚΚΕ στο οποίο περιέχονται χιλιάδες σελίδες γραμμένες σ’ αυτά τα χώματα και είτε αφορούν την καθημερινή ζωή των ανθρώπων στις λεύτερες περιοχές , είτε αφορούν την ένοπλη πάλη του λαού μας στην αντιπαράθεσή του με την αστική εξουσία και τους ιμπεριαλιστές συμμάχους της. 
Περισσότερα από 400 ονόματα, ταξινομημένα ανά χωριό, θα βρίσκονται αναρτημένα στις πλάκες που περιβάλλουν το μνημείο. Παράλληλα, στο εσωτερικό του Μουσείου θα εκτίθεται φωτογραφικό και άλλο υλικό που αφορά άμεσα την ευρύτερη περιοχή, όπου αποτυπώνονται εικόνες από την τρίχρονη εποποιία του ΔΣΕ, όπως αυτή καταγράφηκε σ' αυτά εδώ τα βουνά (στον Γράμμο, τον Σμόλικα και το Βόιο).
Το Μουσείο φιλοδοξεί να παρουσιάζει στην εξέλιξή του όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία από τη ζωή και τη δράση του λαού, που πήρε τις τύχες του στα χέρια του.
Η ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ, δρομολογεί λεωφορείο για τη μετάβαση στα εγκαίνια του Μουσείου – Μνημείου για τον ΔΣΕ ,στο χωριό Θεοτόκος στο Γράμμο, το Σάββατο 19 Αυγούστου. Η αναχώρηση θα γίνει στις 6 το πρωί, από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης (στην αρχή της οδού Β.Τσιτσάνη) και η επιστροφή στα Τρίκαλα το βράδυ της ίδιας μέρας. Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχή στις κατά τόπους Κομματικές Οργανώσεις, στα τηλέφωνα 24310-27567 και 24310-24404 και στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email protected] 
Τ.Ε. Τρικάλων του ΚΚΕ


Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή